Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Mladen Jovanović

  • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

    Niški aerodrom u privatnom vlasništvu državne kompanije - strah aktivista i opozicije zbog "čistih" papira

    Aerodrom Konstantin Veliki koji je predat Republici Srbiji, umesto u javnoj svojini kao što se očekuje, nalazi se u privatnom vlasništvu državnog preduzeća Aerodromi Srbije. O daljoj budućnosti “niškog” aerodroma, iz niške stranke Srce kažu da sada, ukoliko država odluči, može biti prodat privatnim avio-kompanijama ili investitorima, s obzirom na to da su papiri “čisti”. Da su to tome upozoravali i tokom protesta tvrdi nekadašnji direktor NKD-a Mladen Jovanović, kao i to je pripao privrednom društvu gde odluku može doneti pojedinac.

    (9) detaljnije
  • glasanje izbori

    Opet će biti deficit južnjaka u Skupštini - razlozi strah, siromaštvo i Beograd kao centar ekonomske i političke moći

    Gotovo sve stranke i koalicije predale su izborne liste RIK-u, pa svi koji žele mogu da pogledaju koliko je na spiskovima južnjaka i koje su im šanse da uđu u Parlament. Ukupno je u Srbiji 6,5 miliona birača, što bi trebalo da znači da svaka lista ima 30 poslanika sa juga. Njih je za sada ukupno, kada se uzmu u obzir sve do sada predate liste, tek 224 od 1.750.

    (9) detaljnije
  • skupština

    Jug 23, a Beograd 96 poslanika u novom sazivu Skupštine: ponovo zapostavljen ovaj deo Srbije

    Na jugu živi skoro milion stanovnika, a njih će u Narodnoj skupštini Srbije predstavljati 23 poslanika. Čak četiri puta više je poslanika iz Beograda, pa Mladen Jovanović ističe da takva slika novog Parlamenta pokazuje da jug Srbije nema nikakav politički značaj i da će do promena doći kada južnjaci svojim platama mogu da pokrenu biznis, a ne kroz kredite i pomoć države i kada budu upoznati sa tim koga su izabrali da ih predstavlja u političkim krugovima.

    (13) detaljnije
  • aerodrom konstantin veliki

    Gde je niški aerodrom 4 godine od poklanjanja državi: odnet nije, modernizovan nije

    Neispunjena obećanja o modernizaciji, dug Nišlija koji raste i manji broj “low cost” linija - tako Mladen Jovanović, nekadašnji direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju opisuje rad Aerodroma “Konstantin Veliki” četiri godine nakon što ga je preuzela država. Dok on smatra da preuzimanje nikako ne može da se opravda, urednik Vazduhoplovnog portala Srbije "Tango Six" Petar Vojinović kaže da je ono odrađeno nespretno, ali da je rezultat pozitivan. Iz Aerodroma nisu odgovorili na pitanja o godišnjici.

    (17) detaljnije
  • aerodrom

    Statistika niškog aerodroma naizgled pozitivna, u NKD-u kažu da fale putnici

    Prema najnovijoj statistici Aerodroma “Konstantin Veliki”, u oktobru 2019. je za 96 % veći broj letova u odnosu na isti period prethodne godine, dok je bez obzira na to, rast putnika svega 44 %. Nesrazmerno povećanje broja putnika, u odnosu na broj letova Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju objašnjava kao posledicu subvencionisanja "Air Serbia", koja u Nišu posluje kao nelojalna konkurencija lou kost kompanijama.

    (7) detaljnije
  • aerodrom

    Pada broj putnika na niškom aerodromu, a još više kargo-saobraćaj

    Prvi kvartal poslovanja Aerodroma “Konstantin Veliki” u 2019. pokazuje da je uodnosu na prošlu godinu sada 10. 000 putnika manje, 15 aviona manje, a robe čak za 150.000 tona. Dok sa aerodroma objavljuju samo statistiku, bez objašnjenja, Mladen Jovanović iz NKD za ovaj kargo pad kaže da je država očigledno taj izvor prihoda prebacila na Beograd. Za brojku putnika ima drugu dijagnozu - aerodrom nije uspešan u promociji svojih usluga.

    (25) detaljnije
  • aerodrom

    Niški aerodrom u 2018. - za jedne na dobrom putu, za druge žrtvovan zbog interesa SNS

    Uz političke potrese i građanske proteste, prethodnu godinu obeležilo je poklanjanje niškog aerodroma državi. Sa šestomesečne vremenske distance, jedan od lidera otpora poklanjanju kaže da je niški aerodrom najveća afera vlasti od 1996. godine i da je žrtvovan da bi se očuvala iluzija bezgrešnosti SNS, kao i zbog interesa privatnika - "Vansija" i "Air Serbia". U niškoj vazdušnoj luci ocenjuju uspešnom 2018. i očekuju još bolju 2019. godinu.

    (2) detaljnije
  • Mladen Jovanović

    "Neophodna izmena izbornih zakona"

    Uloga narodnih poslanika je obesmišljena izbornim sistemom u kome Vlada određuje kako će poslanici glasati, upozorava lider Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović.

    (2) detaljnije
  • Mladen Jovanović

    Predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: