Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Mladen Jovanović

 • aerodrom

  Statistika niškog aerodroma naizgled pozitivna, u NKD-u kažu da fale putnici

  Prema najnovijoj statistici Aerodroma “Konstantin Veliki”, u oktobru 2019. je za 96 % veći broj letova u odnosu na isti period prethodne godine, dok je bez obzira na to, rast putnika svega 44 %. Nesrazmerno povećanje broja putnika, u odnosu na broj letova Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju objašnjava kao posledicu subvencionisanja "Air Serbia", koja u Nišu posluje kao nelojalna konkurencija lou kost kompanijama.

  (7) detaljnije
 • aerodrom

  Pada broj putnika na niškom aerodromu, a još više kargo-saobraćaj

  Prvi kvartal poslovanja Aerodroma “Konstantin Veliki” u 2019. pokazuje da je uodnosu na prošlu godinu sada 10. 000 putnika manje, 15 aviona manje, a robe čak za 150.000 tona. Dok sa aerodroma objavljuju samo statistiku, bez objašnjenja, Mladen Jovanović iz NKD za ovaj kargo pad kaže da je država očigledno taj izvor prihoda prebacila na Beograd. Za brojku putnika ima drugu dijagnozu - aerodrom nije uspešan u promociji svojih usluga.

  (25) detaljnije
 • aerodrom

  Niški aerodrom u 2018. - za jedne na dobrom putu, za druge žrtvovan zbog interesa SNS

  Uz političke potrese i građanske proteste, prethodnu godinu obeležilo je poklanjanje niškog aerodroma državi. Sa šestomesečne vremenske distance, jedan od lidera otpora poklanjanju kaže da je niški aerodrom najveća afera vlasti od 1996. godine i da je žrtvovan da bi se očuvala iluzija bezgrešnosti SNS, kao i zbog interesa privatnika - "Vansija" i "Air Serbia". U niškoj vazdušnoj luci ocenjuju uspešnom 2018. i očekuju još bolju 2019. godinu.

  (2) detaljnije
 • Mladen Jovanović

  "Neophodna izmena izbornih zakona"

  Uloga narodnih poslanika je obesmišljena izbornim sistemom u kome Vlada određuje kako će poslanici glasati, upozorava lider Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović.

  (2) detaljnije
 • Mladen Jovanović

  Predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju

  detaljnije