Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nenad Stanković

 • solarni paneli

  Niš dobija solarnu elektranu u selu Vrelo, dug put do izgradnje

  Početkom prošle godine nadležni su najavili da bi Niš mogao da dobije solarnu elektranu, a Gradsko veće je danas dalo zeleno svetlo da ona bude izgrađena u selu Vrelo, na prevoju Gramada ka Svrljigu. Međutim, ima još odluka koje treba da budu usvojene pre same izgradnje, pa konkretnih rokova još nema.

  (8) detaljnije
 • milija i stanković

  Simbol ruske invazije na Ukrajinu na grudima niškog i SNS funkcionera Nenada Stankovića

  Dok ambasada Ukrajine u Beogradu traži od vlasti da ga sa javnih površina uklone jer za njih znači uzvik "ubij Ukrajinca“, majicu sa latiničnim slovom "Z", simbolom ruske invazije na Ukrajinu, nosio je na predizbornom skupu SNS u "Čairu" niški gradski većnik Nenad Stanković. Nije odgovarao na pozive i poruke novinara Južnih vesti , a makedonska novinarka koja izveštava iz Ukrajine kaže da se tamo taj simbol smatra znakom fašizma.

  (73) detaljnije
 • 1635953125443

  Gradski većnik Stanković novi komandant niškog štaba Zimske službe

  Obrazovanjem novog operativnog štaba niške Zimske službe, na mesto komandanta, koje je prošle godine pripalo gradskom većniku zaduženom za komunalna pitanja Miroslavu Đokiću, sada je postavljen Nenad Stanković gradski većnik zadužen za izgradnju, objavljeno je u Službenom listu Grada Niša.

  (37) detaljnije
 • novi nis

  Grad preuzeo ostatak "Novog Niša", nadležni najavljuju nastavak radova na leto

  Stanovi za vojsku u sklopu "Novog Niša" završeni su još septembra prošle godine, a u narednim nedeljama i mesecima bi, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, trebalo da budu predati Ministarstvu odbrane, jer je Grad zvanično od investitora, firme Clean Earth Capital, preuzeo 21 hiljadu bruto kvadrata zgrada. Tu nije kraj radovima, jer kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište, pa gradski većnik zadužen za građevinarstvo očekuje nastavak radova na leto, za koje je Grad dobio tri bankarske garancije od nepunih milion evra.

  (38) detaljnije
 • Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 2, mart 2021; foto: JV-N. Mitić

  U kružnom toku na Bulevaru Nemanjića fontana, a umesto Muzičke dvorane kod tržnog centra park

  Da će jubilarni 30. kružni tok u Nišu, koji se gradi na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, imati fontanu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja kaže da će to biti velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo grada. Umesto koncertne dvorane koju su njihovi prethodnici najavljivali kod tržnog centra Delta planet , gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković kaže da će tu biti park, jer je "malo zelenih površina u ovom betonu".

  (68) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Niški DS zbog zagađenosti vazduha predlaže da se poništi tender za prevoz

  Kao hitnu meru, niške demokrate predlažu da se nedavno sproveden tender za izbor javnog prevoznika poništi, a kako bi se smanjilo zagađenje vazduha šef DS u Nišu predlaže da se uvedu autobusi sa EURO 4 i EURO 5 motorima, kao i oni na električni pogon. Stankovićeva ideja je i da 2 dana u nedelji javni prevoz bude besplatan da bi se smanjio broj automobila. Naprednjaci odgovaraju da je DS imao priliku da sprovede svoje ideje.

  (18) detaljnije
 • škoda

  Muk u niškoj policiji o nepropisnom parkiranju službenog auta ispred Skupštine

  Šta je niška policija preduzela u vezi sa službenim kolima Direkcije za javni prevoz koja su prošle nedelje satima bila parkirana na trotoaru, ispred samog ulaza u Gradsku upravu, u Policijskoj upravi Niš ne odgovaraju novinarima.

  (12) detaljnije
 • skoda

  “Škodu” Direkcije za javni prevoz parkirali na trotoaru ispred ulaza u nišku Skupštinu

  Crna “škoda oktavija” u vlasništvu Direkcije za javni prevoz Niša, dve dve noći je naočigled revoltiranih građana bila parkirana na trotoaru, ispred samog ulaza u gradsku Skupštinu, u Ulici Nikole Pašića. Navodno je reagovala i policija, o čemu svedoče i fotografije prolaznika, a u Direkciji tvrde da je kola koristio šef službe kontrole, protiv koga će biti pokrenut disciplinski postupak.

  (15) detaljnije
 • škoda superb

  Direkcija za javni prevoz štelovala tender za luksuznu “škodu”, pridružuje se i Vodovod

  Za oko 24.500 evra, parama Nišlija, Direkcija za javni prevoz podnovila je vozni park novom “škodom superb”. Kola su kupljena na tenderu koji je pisan tako da je na njega mogla da se javi samo firma Auto Čačak sa ovim kolima. U Direkciji tvrde da tender nije namešten, ali iz drugih auto-kuća to demantuju. Gotovo identičnu javnu nabavku raspisao je i JKP "Naissus", ali je ona još u toku.

  (25) detaljnije
 • direkcija za javni prevoz

  U Direkciji za javni prevoz Niš kriju ugovore o radu rukovodilaca

  Kakve ugovore o radu imaju, pod kojim uslovima rade i koliko su plaćeni direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević, njegov zamenik Ivan Jovanović i portparol Nenad Stanković, zasad nije poznato javnosti, jer u ovom javnom preduzeću odbijaju da dostave njihove ugovore o radu i platne listiće.

  (8) detaljnije
 • autobus

  Još ništa od prodaje autobusa Direkcije za javni prevoz, trule zarasli u travu

  Premda je gradski većnik za saobraćaj Igor Vojinović maja ove godine najavljivao da bi stari FAP autobusi Direkcije za javni prevoz koji su saobraćali na linijama 7, 12 i 34 trebalo da budu prodati na licitaciji, sada kaže da je sve to u nadležnosti same Direkcije. Ipak, u ovom javnom preduzeću kažu da se u tu proceduru još nije ni ušlo, a za to vreme autobusi propadaju na parkingu urasli u travu i sa polomljenim staklima.

  (14) detaljnije
 • direkcija za javni prevoz

  Od Petronijevićevog hapšenja muk u Direkciji za javni prevoz

  Koji prevoznik je dobio posao na tenderu za 3 gradske linije, kako se hapšenje direktora Direkcije za javni prevoz Saše Petronijevića odrazilo na rad ovog javnog preduzeća, ali i ko u njegovom odsustvu rukovodi Direkcijom ostaje nepoznato za javnost, jer se novoizabrani portparol-rukovodilac Nenad Stanković ne javlja na telefon i ne odgovara na poruke. Danima ćuti i novoizabrani pomoćnik direktora Ivan Jovanović.

  (17) detaljnije
 • direkcija

  Na tajnoj sednici Veća mesto portparola Direkcije za prevoz postalo rukovodeće

  Organizovanje konferencija za novinare, davanje izjava medijima, ali i takozvane "direktorske poslove", ubuduće će u Direkciji za prevoz Niša obavljati portparol Nenad Stanković koji, iako nedavno smenjen sa mesta zamenika direktora, nije ostao bez rukovodeće funkcije. Ovo mu je omogućio direktor Saša Petronijević koji je doneo novu sistematizaciju, kao i Gradsko veće koje je to “aminovalo” na tajnoj sednici.

  (17) detaljnije
 • Nenad Stanković

  Nenad Stanković smenjen sa mesta zamenika direktora, postaje portparol

  Dugogodišnji izvršni direktor Direkcije za javni prevoz Niša Nenad Stanković će ubuduće biti portparol ovog preduzeća, a kako je rekao direktor Saša Petronijević, na Stankovićevu poziciju doći će aktuelni predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović.

  (33) detaljnije
 • autobus

  Gasi se saobraćajni sektor niške Direkcije za javni prevoz?

  Nakon što je utvrđeno da je veliki broj gradskih autobusa neispravan, od kojih je jedan zbog otkazivanja kočnica sleteo s puta, kako kažu zaposleni u Direkciji za javni prevoz, najverovatnije će se ugasiti sektor saobraćaja u ovom preduzeću. Dok rukovodstvo Direkcije ćuti, u Kabinetu gradonačelnika razmatraju “pitanje reorganizacije”.

  (28) detaljnije
 • skupstina

  Ignorisanje odluka Agencije karakteristika i niških vlasti

  Niška vlast se u slučajevima zamenika direktora Direkcije za javni prevoz Nenada Stankovića i bivšeg gradskog većnika i advokata Srđana Aleksića oglušila o naređenja i mišljenja Agencije za borbu protiv korupcije za njihovo razrešenje, iako ova državna institucija, reagujući na poslednji takav slučaj iz Kule, navodi da se po pravilu svi povinuju njenim odlukama.

  (6) detaljnije
 • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Nenad Stanković budući pomoćnik gradonačelnika Niša?

  Na poslednjoj sednici Gradskog odbora SNS diskutovalo se o mogućim novim pomoćnicima gradonačelnika, potvrdio je poverenik te stranke Zvezdan Milovanović, a jedna od opcija je i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković. Međutim, iz Kabineta gradonačelnika poručuju da se “tako nešto ne razmatra”.

  (44) detaljnije
 • semafor

  Zamenjen semafor za autobuse u centru Niša

  Iako je postavljen pre 5 meseci i plaćen, kako su tada rekli u Direkciji za javni prevoz Niš, 2.000 evra, semafor na Trgu kralja Milana koji obaveštava putnike o dolasku autobusa je sklonjen, a umesto njega postavljen moderniji, LCD semafor.

  (1) detaljnije
 • Slobodan Kašić je donedavno vozio gradski autobus

  Bivši vozač gradskog autobusa protestuje ispred Gradske kuće

  Zbog toga što je morao da vozi autobus i po 12 sati, zato što su ga, kako kaže, 2 godine maltretirali na poslu, ali i zato što je nedavno usred radnog vremena dobio otkaz, bivši radnik niške Direkcije za javni prevoz Slobodan Kašić je pre nekoliko dana izašao na miran protest ispred Gradske kuće.

  (9) detaljnije
 • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Nenad Stanković izabran za većnika u Svrljigu

  Jedan od niških političara koji je promenio najviše stranaka ponovo je, sada ispred SNS-a, izabran na novu funkciju u Svrljigu, ovog puta kao opštinski većnik, nakon što je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika te opštine.

  (15) detaljnije
KOMENTAR DANA

Lično bih dodelio priznanje svim građanima grada Niša za sve ono sto su uspeli da prežive.

Rodoljub Errc Čitalac

Tekst: Do 15. decembra otvorene prijave za najviše priznanje Grada Niša