Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Novica Tončev

 • peter handke

  Surdulički socijalisti čestitali Handkeu Nobelovu nagradu

  Dragi prijatelju Peteru - tako počinje čestitka Socijalističke partije Srbije iz Surdulice austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Izbor švedskog komiteta naišao je na euforiju u Srbiji i poneku osudu u svetu, a surdulički SPS sa Novicom Tončevim na čelu kaže da je u pitanju pobeda istine, slobode i pravde.

  (1) detaljnije
 • Građani se pitaju otkud mašine kada postoji zabrana ministarstva

  Ministarstvo: Tončev ne sme da gradi mini-hidroelektranu na reci Jelašnici

  Dok vlasnik firme Tončev gradnja i predsednik Skupštine Surdulice Novica Tončev kaže da ima sve potrebne dozvole za gradnju mini-hidroelektrane u selu Jelašnica kod Surdulice i da je početak radova uredno prijavljen, u Ministarstvu građevine kažu da investitor ne sme da gradi objekte u tom području, jer je tamo planirana izgradnja brane za vodosnabdevanje Vladičinog Hana. Tončev dodaje i da još nije krenula izgradnja pristupnog puta za MHE, već da to EPS sređuje put, ali ga iz ovog preduzeća takođe demantuju.

  (6) detaljnije
 • Građani se pitaju otkud mašine kada postoji zabrana ministarstva

  I pored zabrane, firma Novice Tončeva gradi MHE na Jelašnici kod Surdulice

  Iako je odlukom Ministarstva građevine izgradnja mini-hidroelektrane na reci Jelašnici kod Surdulice zabranjena, mehanizacija se pojavila i krenula sa radovima, što je izazvalo proteste i revolt građana. Dozvola koja je izdata pre nekoliko godina, prodata je preduzeću "Tončev gradnja", potvrdio je za "Južne vesti" vlasnik firme Novica Tončev, koji je istovremeno i predsednik Skupštine Surdulice, na čijoj teritoriji se gradi mini-hidroelektrana.

  (14) detaljnije
 • Tončev sa diplomom

  Tončev pokazao diplomu zbog glasina i unutarstranačkih izbora u SPS

  Poslednje izjave da nema diplomu fakulteta, koje su se ovih dana pojavile na nekim društvenim mrežama, predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Novica Tončev, demantovao je pokazavši diplomu Građevinskog fakulteta u Nišu, gde je danas došao, kako kaže, da to dokaže svima koji govore da je kupio diplomu, ali i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

  (19) detaljnije
 • stadion Vranje

  Ženski pogon Dinama ostao bez takmičenja u ligi - za klub opstrukcija, za savez poštovanje zakona

  Rat na relaciji Fudbalskog kluba Dinamo i porodice Tončev bukti već mesecima, a ovog puta između dve vatre našao se novoosnovani ženski pogon kluba, koji se zbog zakasnele registracije u Agenciji za privredne registre ove sezone neće takmičiti u Razvojnoj ligi. I dok Vranjanci smatraju da je ovo vid sabotaže njihovog kluba, predsednik Fudbalskog saveza regiona istok Novica Tončev kaže da se samo poštuje zakon.

  (1) detaljnije
 • toncev

  Tončev: Izborni proces u SPS je kao igra prestola

  Dinamičan, misteriozan i neizvestan do poslednje sekunde - tako je potpredsednik SPS i narodni poslanik Novica Tončev opisao unutarstranački izborni proces. Socijalisti su održali sednicu Glavnog odbora, ali rukovodstvo vrha stranke nisu dobili. Jedino je na mesto predsednika Izvršnog odbora izabran Vladimir Zagrađanin, široj javnosti poznat iz afere “Kofer”. Za Tončeva je ovaj izbor “otežavajuća” okolnost, ali ne misle tako svi njegovi partijski drugovi sa juga.

  (18) detaljnije
 • pozar knauf surdulica foto udruzenje udahni duboko

  Surdulica u dimu zbog požara u fabrici "Knauf", nema povređenih

  U jutarnjim satima u fabrici "Knauf" u Belom polju kod Surdulice izbio je požar, zbog čega je ceo grad bio u dimu. U fabrici kažu da povređenih nema, kao i da se incident desio u sistemu za hlađenje, a da je dim nastao od vodene pare. Policija kaže da im požar nije prijavljen, dok je poslanik Novica Tončev rekao za Južne vesti da je njemu rečeno da je izgorela proizvodna linija, da nema opasnosti, ali da je, kao i građani Surdulice, jako zabrinut, zbog čega je, kaže, poslao ekološkog inspektora na lice mesta.

  detaljnije
 • Dragan Antić Novica Tončev

  Predsednik Dinama krivi Tončeva za ispadanje iz Superlige, Tončev najavljuje tužbe

  Fudbalski klub Dinamo završio je učešće u Superligi već u svojoj debitantskoj sezoni, a predsednik vranjskog kluba Dragan Antić tvrdi da je u pitanju velika napravda, te da im je predsednik Fudbalskog saveza regiona istok Novica Tončev “radio o glavi” delegiranjem sudija. Prvi čovek regiona zbog ovakavih optužbi najavljuje tužbu disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije, ali i sudu.

  (2) detaljnije
 • Debata otkazana

  U Nišu u poslednji čas otkazana debata sa Oljom Bećković i Ivanom Ivanovićem

  Svega nekoliko sati pre početka debate kojom je trebalo da moderira Olja Bećković, a o slobodi medija govore i profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović, New city hotel otkazao je prostor uz obrazloženje da je sala potopljena. S obzirom na to da je Novica Tončev (SPS) vlasnik hotela, organizatori smatraju je reč o sabotaži, a Tončev tvrdi da razlog nije cenzura već se zaista desila havarija.

  (14) detaljnije
 • Novica Tončev

  Tončev pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zbog tuče, ide do Strazbura

  Ni žalba na presudu, ali ni protest članova SPS, nisu promenili odluku suda da potpredsednik socijalista, narodni poslanik i biznismen Novica Tončev bude osuđen na godinu dana uslovne kazne zbog toga što je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor prilikom puštanja u rad vodovodne mreže u surduličkom selu Jelašnica. Tončev kaže da nije zadovoljan presudom Vrhovnog kasacionog suda i da će ići do Strazbura.

  (11) detaljnije
 • novica tončev

  Tončev osuđen na uslovnu kaznu zbog tuče, SPS organizovao protest

  Zbog toga što je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor prilikom puštanja u rad vodovodne mreže u surduličkom selu Jelašnica, prema nepravosnažnoj presudi Višeg suda u Vranju, na 3 meseca zatvora, uslovno na godinu dana, osuđen je narodni poslanik i biznismen Novica Tončev. On najavljuje žalbu na presudu, a članovi SPS, čiji je on potpredsednik, održali su protest ispred surduličkog suda.

  (13) detaljnije
 • toncev

  Tončev osuđen na tri meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja

  Narodni poslanik Novica Tončev, odlukom Osnovnog suda u Surdulici, osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja. Naime, ovaj visoki funkcioner SPS-a okrivljen je da je na predizbornom skupu u selu Jelašnica kod Surdulice 12. marta 2014. godine fizički napao i lakše povredio aktvistu SNS-a Slađana Stojkovića.

  (1) detaljnije
 • Novica Tončev

  Tončev: Moja misija je da sprečim potpunu "beogradizaciju" SPS

  Posle 2 godine očekivanja i nedavnog negodovanja zbog kadrovske preraspodele u SPS, narodni poslanik i predsednik surduličkog parlamenta Novica Tončev imenovan je za potpredsednika stranke, na svečanoj sednici povodom 27. godišnjice od osnivanja.

  (5) detaljnije
 • toncev

  Tončev nezadovoljan odlukama SPS, razmišlja o napuštanju partije

  Iako je Socijalistička partija Srbije dala punu podršku novoj mandatarki Ani Brnabić, potpredsednik partije i lider SPS na jugu Srbije Novica Tončev, kaže da pre svega nije zadovoljan kadrovskom kombinatorikom i da razmišlja o odlasku iz partije.

  (4) detaljnije
 • Novica Toncev Juzne vesti

  Tončev: O ulasku SNS u vlast mogu samo sa Vučićem da razgovaram

  Nakon odluke SPS-a da podrži Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata, lider surduličkih socijalista Novica Tončev kaže da o eventualnom ulasku SNS u lokalnu vlast sa SPS "može da razgovara jedino sa Vučićem" zbog velikog animoziteta među lokalnim liderima te dve partije.

  (3) detaljnije
 • Tončev

  Tončev pre ostavke proverava ustavnost zakona

  Iako Zakon o sportu zabranjuje da javni funkcioneri istovremeno budu u upravama sportskih klubova i saveza, predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije Novica Tončev, koji je i narodni poslanik, tvrdi da će pre podnošenja ostavke u savezu proveriti da li je ovaj zakon usklađen sa Ustavom.

  (6) detaljnije
 • opstina surdulica foto i.m.

  Surdulički naprednjaci napustili sednicu Skupštine

  Nezadovoljni raspodelom novca u trećem rebalansu ove godine gde se FK-u Radnik dodeljuje 163 miliona dinara, kao i planom budžeta za narednu godinu, odbornici SNS-a napustili su u nedelju sednicu Skupštine. Predsedsedavajući Novica Tončev kaže da naprednjaci ne poznaju zakon o sportu.

  (7) detaljnije
 • SPS

  Javna svađa Tončeva i Vukomanovićeve

  Na prozivku Novice Tončeva da centrala SPS ne pruža dovoljnu podršku lokalnim odborima partije na jugu, što je ilustrovao "radom" Dijane Vukomanović, usledila je njena javna reakcija. U ime SPS je poručila: "Njegov problem ako mu teško da bude član SPS i milioner!".

  (3) detaljnije
 • Novica Tončev

  Tončev: Lako je biti socijalista u Beogradu

  Nakon prošlonedeljnih izbora u Beloj Palanci ponovo su podgrejani strahovi "lokalnih" socijalista. Novica Tončev, predsednik te partije u Surdulici, kaže da njihov uspeh južno od Beograda zavisi isključivo od ličnih kapaciteta pojedinačnih lidera na lokalnom nivou.

  detaljnije
 • New-City-hotel-JV

  "Grand" postaje "New city hotel"

  Četiri meseca nakon što je zbog sudskog spora zatvoren hotel "Grand", sredinom nedelje će ovaj ugostiteljski objekat, nekada poznat i kao hotel "Niš", ponovo primiti goste. Ovog puta pod novim imenom - "New city hotel".

  (13) detaljnije