Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rade Rajković

 • Studentski dom

  Novi rok za završetak Studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu - jul 2024. godine

  Studentski dom kod tehničkih fakulteta u Nišu, čiji je kamen temeljac položen još pre 13 godina, biće izgrađen do jula 2024. godine, kaže direktor Studentskog centra Rade Rajković. Dodaje da je projekat morao da bude izmenjen jer je star i da je kovid kočio izgradnju, ali tvrdi da sada nema problema. Sama zgrada koštaće oko 5,5 miliona evra, a opremanje oko 400.000 evra.

  (10) detaljnije
 • studentski dom

  Rajković: Do kraja meseca tender za završetak studentskog doma u Nišu

  Čak 10 godina nakon što je postavljen kamen temeljac za novu zgradu niškog Doma studenata, još nije ni počela procedura za izbor novog izvođača. Studentski dom u blizini niškog Elektronskog fakulteta nije završen ni pored brojnih obećanja, a direktor Studentskog centra Rade Rajković sada najavljuje da će do kraja januara biti raspisan tender i izabrana građevinska firma. Novog roka za završetak radova još nema.

  (5) detaljnije
 • Skupština grada

  Niška opozicija predsedniku Skupštine: Bulatović troši 70% vremena, zaštitite nas od torture

  Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Bulatović govorio je 13 sati, a ukupno troši 70% vremena diskusije, kaže niška opozicija, pa traži od predsednika Skupštine Radeta Rajkovića da zaštiti odbornike od “bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture” i da govornica bude jednaka za sve. Oni zaštitu traže dan pred novo zasedanje lokalnog parlamenta koje je zakazano za sutra u 9 sati.

  (13) detaljnije
 • skupština

  Niška Skupština pauzira jer se čekaju važne tačke, opozicija negoduje

  Već mesec i po dana niški parlamentarci ne idu "na posao", a dok opozicija pita "gde je sada zapelo" i traži da se prestane sa "beskonačnim odlaganjem" sednica, predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković kaže da sednica još nije zakazana jer se "čekaju neke važne odluke Gradskog veća koje treba da uvrste u dnevni red" i očekuje da će se odbornici vratiti u klupe sledeće nedelje.

  (8) detaljnije
 • Skupština grada

  Niški parlamentarizam - 3 meseca bez sednice, pa onda sve na brzinu

  Odbornici Skupštine grada Niša bili su na pauzi 3 meseca, pa su krenuli da zasedaju “punom parom”. Odbornici su u klupama od jutra do mraka, sednice su dvodnevne sa po preko 50 tačaka. Dok se opozicija žali da je ovakav visok tempo besmislen, predsednik parlamenta Rade Rajković kaže da je to “najnormalnije”.

  (7) detaljnije
 • skupstina, telefon

  Obezbeđenje zabranilo novinarima da prenose zasedanje niške Skupštine

  Iako Poslovnik Skupštine grada ne brani prenos sednica Skupštine preko društvenih mreža, a u ugovoru između Grada i Niške televizije, koja na TV-u prenosi sednice, ne postoje ekskluzivna prava za ovu televiziju, obezbeđenje je upravo po ovim osnovima zabranilo novinarima "Media i reform centra" da putem Fejsbuka emituju rasprave odbornika.

  (7) detaljnije
 • Skupština grada

  Rajković: Sednica će sigurno biti održana u zakonskom roku

  Za 5 dana ističe rok da se niški odbornici vrate u klupe i glasaju za važne odluke koje skoro 3 meseca "stoje na papiru", a jedna od njih je i poklanjanje niškog Aerodroma "Konstantin Veliki". Ako to ne učine, Nišu preti prinudna uprava, ali predsednik Skupštine Rade Rajković tvrdi da će sednica biti održana u zakonskom roku i da će, ako Gradsko veće ne povuče predlog, odbornici diskutovati i glasati i o aerodormu.

  (13) detaljnije
 • Gradska uprava

  Noćne sednice niškog parlamenta - za vlast racionalne, za opoziciju maltretiranje

  Sednica Skupštine grada trajala je do kasno u noć, a posle 15 sati prekinuta je jer nije bilo kvoruma. Dok Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da je razlog ovakve maratonske sednice do iznemoglosti “racionalno korišćenje vremena i demokratska diskusija”, opozicija tvrdi da je sve maltretiranje odbornika i da gradonačelnik najviše oduzima vreme.

  (6) detaljnije
 • rade rajkovic

  Na konferenciji UN u Bonu učestvovala i delegacija iz Niša

  Uvođenje čistijih i obnovljivih izvora energije, reciklaža i prečišćavanje voda, elektrifikacija javnog prevoza, ali i štedljiva javna rasveta, neki su od predloga predsednika Skupštine Niša Radeta Rajkovića, kao oružje za borbu protiv klimatskih promena, koje je izneo na konferenciji Ujedinjenih nacija, koja se održala u Bonu.

  (5) detaljnije
 • Skupština grada

  Niški odbornici povećali sebi naknade i do 175 odsto

  Odbornici Skupštine Grada ubuduće će primati mesečne paušale uvećane za 127%, šefovi odborničkih grupa za 152%, a zamenici šefova za 175%. To je bio dogovor svih šefova odborničkih grupa, kažu iz Skupštine, osim DJB. Iz ovog Pokreta poručuju da su napustili salu prilikom glasanja jer je “licemerno da glasaju protiv kad će već uzimati novac”.

  (13) detaljnije
 • Studentski dom

  Ponovo najavljen nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu

  Do kraja godine bi, prema rečima direktora Studentskog centra Radeta Rajkovića, trebalo da bude raspisan novi tender za izbor firme koja će nastaviti da gradi dom za studente kod Elektronskog fakulteta u Nišu, gde već 3 godine nije bilo radova zbog sudskog spora sa izvođačem.

  (3) detaljnije
 • daljinski

  Nišlije će plaćati 1.000 evra po satu za TV prenos gradske Skupštine

  Nakon dve javne nabavke na kojima nije bilo ponuđača za direktan televizijski prenos sednica Skupštine Grada, na trećoj, na kojoj je Grad ponudio čak 4,5 miliona dinara za 4 sednice, pobedila je "Niška televizija". Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da će naredno zasedanje niške Skupštine biti zakazano za narednu nedelju.

  (11) detaljnije
 • pare

  Ipak manji porez za poljoprivredna zemljišta u okolini Niša

  Poreska rešenja koja su poslednjih meseci stigla na adrese oko 6.000 domaćinastava iz okoline Niša, kojima se poljoprivredno zemljište, vodi kao građevinsko, biće najverovatnije poništena, jer je porez “nerealno veliki”, rekao je predsednik Skupštine Grada Rade Rajković. On dodaje da već postoji nacrt rešenja i da samo treba da se sprovede.

  (8) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović: Ne znam ništa o smeni, fokusiran sam na rad

  Iako se u poslednje vreme spekuliše o tome da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović mogao da dobije naslednika u gradonačelničkoj fotelji, aktuelni prvi čovek Niša kaže da “nije upoznat sa tim” i da se ne obazire na takve stvari, već da je “fokusiran na rad”.

  (16) detaljnije
 • darko bulatovic

  Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

  I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS tvrde da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

  (18) detaljnije
 • Aleksandar Vulin

  Vulin: Hvala našem desničarskom predsedniku Vlade

  Čestitajući članovima 8 godina od osnivanja Pokreta socijalista, predsednik te partije se zahvalio i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što je "imao razumevanja za njegove levičarske ideje".

  (9) detaljnije
 • Rade Rajković

  Rajković novi predsednik niške Skupštine

  Sa 50 glasova "za" i 9 "protiv" novoizabrani odbornici su tajnim glasanjem za predsednika Skupštine Grada Niša izabrali lidera Pokreta socijalista Radeta Rajkovića.

  (22) detaljnije
 • rajkovic

  Rajković predsednik parlamenta, Banđur zamenik gradonačelnika

  Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će skupštinska većina za predsednika niške Skupštine predložiti Radeta Rajkovića, predsednika Pokreta socijalista u Nišu, a kako nezvanično saznajemo, kandidat za zamenika gradonačelnika biće Miloš Banđur.

  (78) detaljnije
 • gradonačelnici

  Ko će biti gradonačelnik Niša?

  Vreme prolazi, a rokovi za formiranje vlasti u gradu su sve kraći. Dok se čeka Beograd, sve je izvesnije da će Grad voditi neko sa liste Srpske napredne stranke, a prema nezvaničnim informacijama, u igri su 4 imena: Zoran Perišić, Boban Džunić, Darko Bulatović i Rade Rajković.

  (171) detaljnije
KOMENTAR DANA

Znači iz 1-X

Dzong Čitalac

Tekst: Nišliija iz kladionice ukrao 26.000 dinara