Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rade Rajković

  • sns pozivi

    Telefonska SNS kampanja prešla i na studente, Nišlijka pita ko to preuzima njene lične podatke

    “Dobar dan. Zovem iz štaba Srpske napredne stranke” - počela je priču preko telefona nepoznata žena, kada je studentkinja iz Niša M. S. prekinula i upitala odakle joj uopšte njen broj. Sličnu situaciju imali su još neki niški studenti, a direktor Studentskog centra Rade Rajković tvrdi da prvi put čuje za to i da "nema šanse" da je neko došao do spiska podataka o studentima u sistemu.

    (26) detaljnije
  • Rade Rajković

    Rade Rajković 17 godina direktor Studentskog centra u Nišu - dobio i peti uzastopni mandat

    Studentski centar u Nišu, koji upravlja studentskim domovima i restoranima, nije menjao direktora već 17 godina - 5. uzastopni mandat na toj poziciji dobio je nedavno Rade Rajković, koji kaže da se i jedini prijavio na konkurs. Smatra da je ustanova u njegovom mandatu besprekorno radila, a najavljuje da će do kraja maja biti objavljen oglas za izbor izvođača, koji treba konačno da završi dom kod tehničkih fakulteta.

    (40) detaljnije
  • Studentski dom

    Novi rok za završetak Studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu - jul 2024. godine

    Studentski dom kod tehničkih fakulteta u Nišu, čiji je kamen temeljac položen još pre 13 godina, biće izgrađen do jula 2024. godine, kaže direktor Studentskog centra Rade Rajković. Dodaje da je projekat morao da bude izmenjen jer je star i da je kovid kočio izgradnju, ali tvrdi da sada nema problema. Sama zgrada koštaće oko 5,5 miliona evra, a opremanje oko 400.000 evra.

    (10) detaljnije
  • studentski dom

    Rajković: Do kraja meseca tender za završetak studentskog doma u Nišu

    Čak 10 godina nakon što je postavljen kamen temeljac za novu zgradu niškog Doma studenata, još nije ni počela procedura za izbor novog izvođača. Studentski dom u blizini niškog Elektronskog fakulteta nije završen ni pored brojnih obećanja, a direktor Studentskog centra Rade Rajković sada najavljuje da će do kraja januara biti raspisan tender i izabrana građevinska firma. Novog roka za završetak radova još nema.

    (5) detaljnije
  • Skupština grada

    Niška opozicija predsedniku Skupštine: Bulatović troši 70% vremena, zaštitite nas od torture

    Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Bulatović govorio je 13 sati, a ukupno troši 70% vremena diskusije, kaže niška opozicija, pa traži od predsednika Skupštine Radeta Rajkovića da zaštiti odbornike od “bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture” i da govornica bude jednaka za sve. Oni zaštitu traže dan pred novo zasedanje lokalnog parlamenta koje je zakazano za sutra u 9 sati.

    (13) detaljnije
  • skupština

    Niška Skupština pauzira jer se čekaju važne tačke, opozicija negoduje

    Već mesec i po dana niški parlamentarci ne idu "na posao", a dok opozicija pita "gde je sada zapelo" i traži da se prestane sa "beskonačnim odlaganjem" sednica, predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković kaže da sednica još nije zakazana jer se "čekaju neke važne odluke Gradskog veća koje treba da uvrste u dnevni red" i očekuje da će se odbornici vratiti u klupe sledeće nedelje.

    (8) detaljnije
  • Skupština grada

    Niški parlamentarizam - 3 meseca bez sednice, pa onda sve na brzinu

    Odbornici Skupštine grada Niša bili su na pauzi 3 meseca, pa su krenuli da zasedaju “punom parom”. Odbornici su u klupama od jutra do mraka, sednice su dvodnevne sa po preko 50 tačaka. Dok se opozicija žali da je ovakav visok tempo besmislen, predsednik parlamenta Rade Rajković kaže da je to “najnormalnije”.

    (7) detaljnije
  • skupstina, telefon

    Obezbeđenje zabranilo novinarima da prenose zasedanje niške Skupštine

    Iako Poslovnik Skupštine grada ne brani prenos sednica Skupštine preko društvenih mreža, a u ugovoru između Grada i Niške televizije, koja na TV-u prenosi sednice, ne postoje ekskluzivna prava za ovu televiziju, obezbeđenje je upravo po ovim osnovima zabranilo novinarima "Media i reform centra" da putem Fejsbuka emituju rasprave odbornika.

    (7) detaljnije
  • Skupština grada

    Rajković: Sednica će sigurno biti održana u zakonskom roku

    Za 5 dana ističe rok da se niški odbornici vrate u klupe i glasaju za važne odluke koje skoro 3 meseca "stoje na papiru", a jedna od njih je i poklanjanje niškog Aerodroma "Konstantin Veliki". Ako to ne učine, Nišu preti prinudna uprava, ali predsednik Skupštine Rade Rajković tvrdi da će sednica biti održana u zakonskom roku i da će, ako Gradsko veće ne povuče predlog, odbornici diskutovati i glasati i o aerodormu.

    (13) detaljnije
  • Gradska uprava

    Noćne sednice niškog parlamenta - za vlast racionalne, za opoziciju maltretiranje

    Sednica Skupštine grada trajala je do kasno u noć, a posle 15 sati prekinuta je jer nije bilo kvoruma. Dok Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da je razlog ovakve maratonske sednice do iznemoglosti “racionalno korišćenje vremena i demokratska diskusija”, opozicija tvrdi da je sve maltretiranje odbornika i da gradonačelnik najviše oduzima vreme.

    (6) detaljnije
  • rade rajkovic

    Na konferenciji UN u Bonu učestvovala i delegacija iz Niša

    Uvođenje čistijih i obnovljivih izvora energije, reciklaža i prečišćavanje voda, elektrifikacija javnog prevoza, ali i štedljiva javna rasveta, neki su od predloga predsednika Skupštine Niša Radeta Rajkovića, kao oružje za borbu protiv klimatskih promena, koje je izneo na konferenciji Ujedinjenih nacija, koja se održala u Bonu.

    (5) detaljnije
  • Skupština grada

    Niški odbornici povećali sebi naknade i do 175 odsto

    Odbornici Skupštine Grada ubuduće će primati mesečne paušale uvećane za 127%, šefovi odborničkih grupa za 152%, a zamenici šefova za 175%. To je bio dogovor svih šefova odborničkih grupa, kažu iz Skupštine, osim DJB. Iz ovog Pokreta poručuju da su napustili salu prilikom glasanja jer je “licemerno da glasaju protiv kad će već uzimati novac”.

    (13) detaljnije
  • Studentski dom

    Ponovo najavljen nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu

    Do kraja godine bi, prema rečima direktora Studentskog centra Radeta Rajkovića, trebalo da bude raspisan novi tender za izbor firme koja će nastaviti da gradi dom za studente kod Elektronskog fakulteta u Nišu, gde već 3 godine nije bilo radova zbog sudskog spora sa izvođačem.

    (3) detaljnije
  • daljinski

    Nišlije će plaćati 1.000 evra po satu za TV prenos gradske Skupštine

    Nakon dve javne nabavke na kojima nije bilo ponuđača za direktan televizijski prenos sednica Skupštine Grada, na trećoj, na kojoj je Grad ponudio čak 4,5 miliona dinara za 4 sednice, pobedila je "Niška televizija". Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da će naredno zasedanje niške Skupštine biti zakazano za narednu nedelju.

    (11) detaljnije
  • pare

    Ipak manji porez za poljoprivredna zemljišta u okolini Niša

    Poreska rešenja koja su poslednjih meseci stigla na adrese oko 6.000 domaćinastava iz okoline Niša, kojima se poljoprivredno zemljište, vodi kao građevinsko, biće najverovatnije poništena, jer je porez “nerealno veliki”, rekao je predsednik Skupštine Grada Rade Rajković. On dodaje da već postoji nacrt rešenja i da samo treba da se sprovede.

    (8) detaljnije
  • darko bulatovic

    Bulatović: Ne znam ništa o smeni, fokusiran sam na rad

    Iako se u poslednje vreme spekuliše o tome da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović mogao da dobije naslednika u gradonačelničkoj fotelji, aktuelni prvi čovek Niša kaže da “nije upoznat sa tim” i da se ne obazire na takve stvari, već da je “fokusiran na rad”.

    (16) detaljnije
  • darko bulatovic

    Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

    I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS tvrde da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

    (18) detaljnije
  • Aleksandar Vulin

    Vulin: Hvala našem desničarskom predsedniku Vlade

    Čestitajući članovima 8 godina od osnivanja Pokreta socijalista, predsednik te partije se zahvalio i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što je "imao razumevanja za njegove levičarske ideje".

    (9) detaljnije
  • Rade Rajković

    Rajković novi predsednik niške Skupštine

    Sa 50 glasova "za" i 9 "protiv" novoizabrani odbornici su tajnim glasanjem za predsednika Skupštine Grada Niša izabrali lidera Pokreta socijalista Radeta Rajkovića.

    (22) detaljnije
  • rajkovic

    Rajković predsednik parlamenta, Banđur zamenik gradonačelnika

    Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će skupštinska većina za predsednika niške Skupštine predložiti Radeta Rajkovića, predsednika Pokreta socijalista u Nišu, a kako nezvanično saznajemo, kandidat za zamenika gradonačelnika biće Miloš Banđur.

    (78) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: