Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Slavica Đukić Dejanović

  • đaci farbanje

    Uvodi se društveno-koristan rad za problematične učenike

    Mogućnost udaljavanja učenika sa nastave u trajanju od minimum pet dana, pojačani vaspitni rad sa učenicima koji su nasilni ili problematični i van škole, kao i mogućnost društveno-korisnog rada samo su neke od mera koje će biti moguće novim izmenama prosvetnih zakona koje je usvojila Vlada Srbije.

    (6) detaljnije
  • vrtic 1 ALEKSANDAR KOSTIC

    Završena rekonstrukcija svrljiškog vrtića

    Svrljiški mališani koji pohađaju vrtić "Poletarac" od oktobra prošle godine borave u znatno boljim uslovima nakon što je adaptirana kompletna unutrašnjost objekta, a rekonstruisano je i 6 sanitarnih prostorija. Radove vredne oko 5,2 miliona finansirao je Kabinet ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović sa 80 odsto, dok je 20 odsto bilo učešće Opštine Svrljig.

    detaljnije
  • Aleksandar Vučić

    Predsednik Srbije apeluje na Topličanke da rađaju više

    Zbog toga što, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dnevnom nivou iz Srbije nestane 107 ljudi, on je poručio ženama Topličkog okruga da rađaju više dece. Vučić je obećao i da će sutra predstaviti novi program Vlade Srbije za podsticaj nataliteta.

    (16) detaljnije
  • slavica

    Ministarka Đukić Dejanović: Sud jedino rešenje za porodilje bez doprinosa

    Iako je Srbija pokrenula akciju za pospešivaje porasta nataliteta, za šta je jug Srbije dobio 55 miliona dinara, porodilje koje imaju problem da ostvare porodiljski dodatak jer im, bez njihovog znanja, poslodavci kod kojih su radile nisu uplaćavili doprinos, država neće zaštiti. Prema rečima ministarke bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, porodilje mogu jedino da se obrate Sudu.

    (8) detaljnije
  • KCNis-foto-P.B.

    Težak udes, povređena Slavica Đukić Dejanović

    U teškoj saobraćajnoj nezgodi nedaleko od hotela "Džep" u Grdeličkoj klisuri u sudaru putničkog automobila i kamiona teže je povređena potpredsednica SPS i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, dok je njen vozač prošao sa lakšim povredama.

    (10) detaljnije
  • U odbranu Slavice

    Da li bi se muškarci u Srbiji uvredili ako bi im neki ministar (recimo, Vulin) rekao da se angažuju na pravljenju dece, jer su prethodnih godina zatajili i uzrokovali pad nataliteta? Mislim da svi znamo odgovor. A žene, uvrediše se i to borkinje za ljudska prava.

    (2) detaljnije
  • apoteka.jpg

    U Nišu bez nestašice insulina

    Niš nema, niti je imao problem sa snabdevenošću insulinom. Ima dovoljno zaliha i za naredni period, kažu u ustanovi "Apoteka Niš".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: