Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Slavica Đukić Dejanović

 • vrtic 1 ALEKSANDAR KOSTIC

  Završena rekonstrukcija svrljiškog vrtića

  Svrljiški mališani koji pohađaju vrtić "Poletarac" od oktobra prošle godine borave u znatno boljim uslovima nakon što je adaptirana kompletna unutrašnjost objekta, a rekonstruisano je i 6 sanitarnih prostorija. Radove vredne oko 5,2 miliona finansirao je Kabinet ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović sa 80 odsto, dok je 20 odsto bilo učešće Opštine Svrljig.

  detaljnije
 • Aleksandar Vučić

  Predsednik Srbije apeluje na Topličanke da rađaju više

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dnevnom nivou iz Srbije nestane 107 ljudi, on je poručio ženama Topličkog okruga da rađaju više dece. Vučić je obećao i da će sutra predstaviti novi program Vlade Srbije za podsticaj nataliteta.

  (16) detaljnije
 • slavica

  Ministarka Đukić Dejanović: Sud jedino rešenje za porodilje bez doprinosa

  Iako je Srbija pokrenula akciju za pospešivaje porasta nataliteta, za šta je jug Srbije dobio 55 miliona dinara, porodilje koje imaju problem da ostvare porodiljski dodatak jer im, bez njihovog znanja, poslodavci kod kojih su radile nisu uplaćavili doprinos, država neće zaštiti. Prema rečima ministarke bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, porodilje mogu jedino da se obrate Sudu.

  (8) detaljnije
 • KCNis-foto-P.B.

  Težak udes, povređena Slavica Đukić Dejanović

  U teškoj saobraćajnoj nezgodi nedaleko od hotela "Džep" u Grdeličkoj klisuri u sudaru putničkog automobila i kamiona teže je povređena potpredsednica SPS i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, dok je njen vozač prošao sa lakšim povredama.

  (10) detaljnije
 • U odbranu Slavice

  Da li bi se muškarci u Srbiji uvredili ako bi im neki ministar (recimo, Vulin) rekao da se angažuju na pravljenju dece, jer su prethodnih godina zatajili i uzrokovali pad nataliteta? Mislim da svi znamo odgovor. A žene, uvrediše se i to borkinje za ljudska prava.

  (2) detaljnije
 • apoteka.jpg

  U Nišu bez nestašice insulina

  Niš nema, niti je imao problem sa snabdevenošću insulinom. Ima dovoljno zaliha i za naredni period, kažu u ustanovi "Apoteka Niš".

  detaljnije