Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srđan Savić

 • Srđan Savić

  "Niš ima kvalitetne horove, ali nije fatalno što se nisu takmičili na Horskim svečanostima"

  Ocenivši program 27. Internacionalnih horskih svečanosti kao kvalitetan i raznolik, direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić je kazao da nije fatalno što u takmičarskom delu nije bilo niških horova. Dodao je umetnička direktorka iz Novog Sada Tamara Adamov Petijević bila kompetentna za taj posao.

  (7) detaljnije
 • odbor za imenovanja

  TON, NKC i niška Galerija zadržavaju svoje dosadašnje direktore

  Ukoliko odbornici na Skupštini grada usvoje predloge Odbora za imenovanje, na čelo Turističke organizacije Niš bi trebalo da ostane Uroš Parlić, koji je dosad imao “prolongirani status” direktora, jer mu je mandat istekao još pre nekoliko meseci. Na čelo Niškog kulturnog centra ostaće dosadašnji v. d. direktor Srđan Savić, dok će u Galeriji savremenih likovnih umetnosti iz statusa vršioca dužnosti u direktorski preći Emilija Ćoćić Bilić.

  (7) detaljnije
 • Knjiško

  Niški kulturni centar za Sajam knjiga slao “pozivice”, a reklamirao ga uz “Knjiško”

  Umesto pozivnica, pojedinim građanima i funkcionerima pristigle su “pozivice” za 54. niški Sajam knjiga, a još jedno od grafičkih propusta Niškog kulturnog centra, prema mišljenju mnogih, su i flajeri na kojima su kafanski sto, knjige, a u centru pažnje “Knjiško” - pivska flaša koja svojim dizajnom podseća na "Niško pivo". Direktor NKC-a Srđan Savić kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje i kritiku, ali da on ne vidi ništa sporno u pomenutom flajeru.

  (6) detaljnije
 • vatromet

  "Van Gog" zabavlja Nišlije za Novu godinu

  Svi oni koji planiraju da dočekaju novu 2018. godinu na Trgu kralja Milana, kako kaže direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, imaće priliku da slušaju gitarske zvuke rok benda "Van Gog".

  (7) detaljnije
 • sajam knjiga

  Izdanja NKC-a posle 5 godina na Beogradskom sajmu knjiga

  Iako je u prethodnih 5 godina praksa Niškog kulturnog centra bila da na Beogradskom sajmu knjiga ne izlaže svoja izdanja, jer, kako je govorila tadašnja direktorka Bojana Simović, za to nije bilo para, ove godine se ta praksa menja, pa građani čitave Srbije, kako kažu NKC-u, mogu da nabave izdanja ovog niškog izdavača.

  (3) detaljnije
 • nkc

  Poznati kandidati za direktora NKC-a

  Muzički urednik Niškog kulturnog centra Svetozar Vezenković, aktuelna direktorka Bojana Simović, ali i bivši direktor ove kulturne ustanove i funkcioner SPS Srđan Savić potencijalni su kandidati za direktora NKC-a, odlučio je Upravni odbor. Kako kaže predsednik Upravnog odbora, jedan od njih troje biće odabran u petak 10. marta i taj predlog će biti predat Gradu na usvajanje.

  (25) detaljnije
 • 490x370-Srdjan-Savic.jpg

  Niški funkcioneri na dve stolice

  Ukoliko Skupština Grada prihvati predlog Odbora za imenovanje, najmanje četvoro javnih funkcionera dobiće još po jednu "fotelju".

  (27) detaljnije
 • Srđan Savić SPS

  Srđan Savić novi predsednik Opštine Pantelej

  Direktor Niškog kulturnog centra i potpredsednik niškog SPS izabran je za predsednika opštine, ispred koalicije SNS-SPS-URS.

  (32) detaljnije