Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vladica Đurđanović

 • ne damo niš

  Avramović i Đurđanović izlaze na izbore sa listom “Ne damo Niš”

  Dvojac koji je vodio niški aerodrom pre poklanjanja državi odlučio je da uđe u izbornu trku kao pokret “Ne damo Niš”. Bivši direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović i bivši direktor “Konstantina Velikog” Vladica Đurđanović kažu da je Niš marginalizovan, da žele da vrate duh i karakter gradu i da bi svi trebalo da se dele samo na one koji su “za Niš ili za Beograd”.

  (36) detaljnije
 • aerodrom

  Bivši direktor Aerodroma: Izveštaj o poslovanju demantuje sve spinove i laži

  Izveštaj o poslovanju niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u 2018. godini, koji je objavila Nacionalna kolicija za decentralizaciju, podigao je buru u javnosti. Zašto izveštaj nije dostupan na sajtu Aerodroma prema rečima aktuelnog v.d. direktora Dušana Kneževića pitanje za bivše rukovodstvo, a njegov prethodnik Vladica Đurđanović tvrdi da je izveštaj skinut nakon njegovog odlaska kako bi se sakrili postignuti uspesi.

  (15) detaljnije
 • Wizz air

  Let Niš - Malme ukinut zbog malo putnika ili novog vlasnika aerodroma?

  I dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je "Wizz air" ukinuo liniju Niš - Malme sa niškog aerodroma, jer letovi nisu bili dovoljno popunjeni, bivši direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović tvrdi da je, dok je on bio na funckiji, svaki let bio bar 95 % popunjen, te da to sigurno nije razlog. Sa aerodroma i iz kompanije nisu hteli da iznose podatke o tome koliko je putnika letelo na ovoj relaciji.

  (24) detaljnije
 • duo

  Avramović i Đurđanović - cenzori, heroji, neposlušni ili nesposobni rukovodioci?

  "Nišlije su štetene za državu" je izjava koju je jedan od dvojice doskorašnjih perjanica niške vazdušne luke Bojan Avramović dao još krajem prošle godine kada se naslućivalo šta će se desiti s Aerodromom "Konstantin Veliki". Nekoliko meseci kasnije su maltene on i njegov partijski i "aerodromski" partner, bivši direktor aerodroma Vladica Đurđanović, postali "štetni za državu". Nakon ovog bumeranga kažu da sve negativne priče "demantuje život", da nisu bezgrešni, ali i da je sukob sa "Južnim vestima" bio nepotreban.

  (26) detaljnije
 • Đurđanovi

  Đurđanović: Država još pre 3 godine htela da preuzme niški aerodrom

  Bivši direktor niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović, nakon što je država i zvanično preuzela nišku vazdušnu luku i nakon nekoliko meseci ćutanja, predviđa da će ako ne bude subvencija takse za operatere biti veće, što će napraviti probleme u poslovanju sa avio-kompanijama. Ističe i da je Ministarstvo saobraćaja još pre 3 godine nameravalo da preuzme niški aerodrom, dok o svom “glasnom ćutanju” tvrdi da je govorilo sve i da se nije obrukao.

  (12) detaljnije
 • Vladica Đurđanović

  Smenjeni direktor niškog aerodroma podneo ostavku

  Odmah nakon zvaničnog preuzimanja niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” od strane države, dosadašnji direktor Vladica Đurđanović, kojeg je Gradsko veće nedavno smenilo, a niška Skupština nikada nije potvrdila smenu, podneo je neopozivu ostavku na ovu funkciju, jer kako kaže, “ne želi da učestvuje u onome što sledi”.

  (13) detaljnije
 • aerodrom

  Direktor niškog aerodroma: Nije daleko milion putnika

  Iako ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ni niški naprednjaci ne veruju da Aerodrom “Konstantin Veliki” može dostići milion putnika, direktor niške vazdušne like Vladica Đurđanović tvrdi da će ove godine dostići brojku od 400.000 putnika, a da ni famozna brojka od milion putnika koja bi možda mogla da ugrozi dogovore države i Vansija, “nije daleko”.

  (8) detaljnije
 • aerodrom

  Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”: Smena direktora aerodroma je nezakonita

  Kako je Gradsko veće Niša predložilo smenu direktora Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladice Đurđanovića na osnovu još nezavršene inspekcije i pre isteka žalbenog roka, u Inicijativi “Ne damo niški aerodrom” traže od Skupštine grada da odbije ovaj predlog.

  (11) detaljnije
 • aerodrom

  Grad Niš 3 godine znao, a ćutao o nezakonitostima na aerodromu

  Iako je još 2015. u svom izveštaju Džavna revizorska institucija ukazivala na protivzakonito uvećanja plata zaposlenih na Aerodromu “Konstantin Veliki”, niški Sekretarijat za komunalne delatnosti, kaže šefica Odseka budžetske inspekcije, je tek 3 godine kasnije ovaj protivzakonit čin prijavila inspekciji, a onda Veće smenilo direktora Vladicu Đurđanovića. Rukovodstvo niškog aerodroma tvrdi da je niška vlast znala i odabravala svaki potrošen dinar.

  (24) detaljnije
 • Vladica Đurđanović

  Direktor niškog aerodroma nema komentar na poklanjanje niškog aerodroma

  Prvi čovek Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović ne želi da se izjasni o nameri gradske vlasti da niški aerodrom pokloni državi. Kaže da menadžmentu nije bitno ko je vlasnik aerodroma, kao i da pored svih “političkih turbulencija”, ipak očekuje da ostane direktor.

  (17) detaljnije
 • aerodrom

  Radnicima aerodroma još nije stiglo odobrenje za privremene poslove, a traže se ugovori "za stalno"

  Spornih 35 radnika Aerodroma “Konstantin Veliki” dobiće ugovore “za stalno” ukoliko im to odobri Vlada Srbije. Prvi korak je učinjen, Gradsko veće je dalo odobrenje. Dotle radnici niškog aerodroma još čekaju papir Vlade Srbije o privremenom produženju ugovora koji već 10 dana ne stiže iz Beograda.

  (5) detaljnije
 • đurđanović

  Direktor niškog Aerodroma nije bio pozvan na sastanak o Aerodromu

  Iako je sudbina Aerodroma “Konstantin Veliki” bila jedna od glavnih tema sastanka održanog u Nišu, koji je inicirala ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, na njemu nije bio direktor ovog javnog preduzeća Vladica Đurđanović. On kaže da nije ni bio pozvan, a u Ministarstvu saobraćaja kažu da je Đurđanovića trebalo da pozove gradska vlast.

  (23) detaljnije
 • djurdjanovic-jc

  Direktor Aerodroma na sastanku o budućnosti Aerodroma nije govorio ništa

  Iako u zapisniku sa sastanka u Ministarstvu saobraćaja, održanom krajem februara, piše da je direktor niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović govorio o taksama u niškoj vazdušnoj luci, on to demantuje i kaže da se na pomenutom sastanku uopšte nije javljao za reč, jer je nekoliko dana pre toga sve što treba rekao direktor RRA “Jug” Bojan Avramović.

  (6) detaljnije
 • aerodrom

  Na niškom aerodromu 100.000 putnika za 4 meseca

  Nišlija Ninoslav Milenković je 100.000. putnik niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u ovoj godini, zbog čega je dobio simbolične poklone. Njega su na aerodromu, pored gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora Vladice Đurđanovića, dočekali i niški novinari, među kojima nije bilo novinara Južnih vesti , jer ih duže od godinu dana rukovodstvo Aerodroma ne zove na konferencije.

  (2) detaljnije
 • aerodrom Niš

  Niški aerodrom konačno objavio spisak radnih mesta

  Nakon velikog pritiska javnosti i nekoliko novčanih kazni koje je izrekao Poverenik za informacije od javnog značaja, direktor niškog aerodroma dostavio je Južnim vestima “strogo čuvanu tajnu” - spisak radnih mesta i propisanu stručnu spremu za rad u ovom preduzeću. Ipak, pojedine delove iz dokumenata je cenzurisao, a Poverenik upozorava da je to protivzakonito.

  (11) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Aerodrom kažnjen sa još 180.000 dinara, ali i dalje krije dokumentaciju

  Zbog odbijanja direktora Vladice Đurđanovića da Južnim vestima dostavi spisak radnih mesta i propisanu školsku spremu potrebnu za rad na niškom aerodromu, Poverenik za informacije od javnog značaja je najpre to javno preduzeće kaznio sa 20.000, a sada i dodatno, još 180.000 dinara.

  (17) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Aerodrom kažnjen, ali i dalje odbija da objavi sistematizaciju

  Zbog odbijanja direktora Vladice Đurđanovića da Južnim vestima dostavi spisak radnih mesta i propisanu školsku spremu potrebnu za rad na niškom aerodromu, Poverenik za informacije od javnog značaja je kaznio to javno preduzeće sa 20.000 dinara, uz pretnju da izrekne još jednu kaznu - od 180.000 dinara.

  (9) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Šabić: Aerodrom da objavi sistematizaciju

  Nakon upornog odbijanja direktora niškog aerodroma da postupi po njegovim odlukama odlukama i Južnim vestima dostavi sistematizaciju radnih mesta, Poverenik za informacije od javnog značaja preti novčanim kaznama.

  (12) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Direktor Aerodroma sistematizaciju proglasio službenom tajnom

  Nakon što se mesecima pravdao proceduralnim razlozima, a zatim Južnim vestima dostavio netačne informacije, direktor niškog Aerodroma je podatke o opisu radnih mesta i potrebnoj školskoj spremi proglasio za službenu tajnu.

  (23) detaljnije
KOMENTAR DANA

SNS Gondola! To nam treba.

Ivan Jović čitalac

Tekst: Poznata sudbina Vrežinskog mosta, biće srušen i novi neće biti izgrađen [anketa]