Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Radovanović

  • Klinički centar Niš KOSTA

    Oko 100 aktivnih tužbi protiv UKC Niš - bivši direktor odustao, ali ne i lekari

    Bivši direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović je pre 3 godine tužio ovu ustanovu dok je bio na njenom čelu, a potom su ga sledili i drugi zaposleni. Međutim, iste godine je od tužbe odustao, jer se nije pojavio na ročištu, navode iz Državnog pravobranilaštva, ali se njegove kolege nisu povukle, pa su tako trenutno aktivne 94 tužbe protiv UKC Niš. Advokat Zoran Mitić koji zastupa nekoliko lekara koji su tužili zbog neplaćenog rada kaže da sporovi, kako im i ime kaže, idu jako sporo, traju i više od 2 godine, a još nema ni prvostepene presude.

    (12) detaljnije
  • radovanovic-vucic---foto---vanja-keser

    Pravobranilaštvo odgovorilo na Radovanovićevu tužbu, čeka se ročište

    Da je u slučaju Radovanović protiv Kliničkog centra, čiji je direktor, Državno pravobranilaštvo odgovorilo na njegovu tužbu, potvrdili su u niškom odeljenju ovog organa. Ročište, kažu, još nije zakazano. Radovanović tuži KC Niš i traži dnevnice za putovanja za poslednje 3 godine u iznosu od 300.000 dinara, kamate i troškove parnice.

    (29) detaljnije
  • Radovanovic i Stanojevic

    Direktor niškog Kliničkog centra tužio Klinički centar

    Zato što mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja za poslednje 3 godine, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tužio je zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu od 2012. Od KC Niš Radovanović traži 300.000 dinara, kamate i troškove parnice - svi troškovi nastali su u njegovom mandatu.

    (94) detaljnije
  • klinicki centar

    Ubrzo nakon formiranja Vlade sledi i konkurs za direktora KC Niš, najavljuje predsednik UO

    Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu skoro 4 godine nije raspisao konkurs za izbor novog direktora, pa je tako Zoran Radovanović ostao na funkciji još skoro ceo mandat, iako nije izabran na konkursu. Predsednik Upravnog odbora Milan Petrović kaže da se izbor malo odužio, da su sa konkursom zastali zbog korone, koja traje svega nekoliko meseci i novi najavljuje posle izbora Vlade. U javnosti se već raspravlja ko će biti Radovanovićev naslednik.

    (47) detaljnije
  • nkd

    Debata u Nišu: Diplome bez granica - ko će da nas leči?

    Kako sprečiti odlazak medicinskih kadrova u inostranstvo, koliko ćemo čekati na preglede i intervencije i hoće li nam se zdravstveno osiguranje konačno isplatiti, teme su debate koja će biti organizovana 5. februara u 18 sati u velikoj sali Univerziteta, u popularnoj Banovini.

    (29) detaljnije
  • Klinički centar Niš

    Direktor radnicima koji se žale zbog kašnjenja plata poručio da zgrada Kliničkog ima dva izlaza

    Već godinu dana zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru u Nišu ne primaju plate redovno, a tvrde i da nemaju pravo na godišnji odmor i bolovanje. Umesto da im odgovori kada će biti plaćeni za svoj rad, direktor Zoran Radovanović u TV emisiji "Između redova" poručio im je da zgrada KC ima dva izlaza, da radnici znaju gde su i da mogu da odu ako su nezadovoljni.

    (40) detaljnije
  • zivic radovanovic

    "Rat" ličnim stavovima - doktor Živić se žali na nedostatak lekara, direktor KC Niš kaže ima ih više nego pre

    Nekada najbliži saradnici, a danas najljući protivnici u pisanju kolumni i ličnih stavova. Dok doktor niškog Kliničkog centra Saša Živić u tekstu koji je objavio “Danas” ukazuje na problem odlaska lekara u inostranstvo, direktor ove ustanove Zoran Radovanović, i on u autorskom tekstu, iznosi podatke o većem broju zaposlenih lekara nego 2012. godine.

    (58) detaljnije
  • magnetna rezonanca

    Medicinska oprema u novom KC Niš imala kraću garanciju nego patike

    Građani koji kupe patike dobiju garanciju od 2 godine, ukazuju iz Udruženja za zaštitu potrošača, a država je kineskoj firmi platila 15 miliona evra za medicinsku opremu za novi Klinički centar u Nišu i dobila garanciju od 1 godine, iako je mogla da traži i više. Garancija je istekla pre 8 meseci, pa će svaki kvar od tada plaćati građani.

    (23) detaljnije
  • klinički centar

    Izgradnja KC Niš - ministar govorio da neće, ali sve dodatne radove plaćala država

    Ni nakon godinu i po dana od otvaranja novog Kliničkog centra u Nišu ne zna se ko je odgovoran za probijanje rokova. Iako su predstavnici vlasti tada tvrdili da je krivica na onom ko gradi - firmi INSO i da država neće plaćati penale, istraživanje "Južnih vesti" pokazuje da je odgovornost ipak preuzela država i prihvatila da parama građana plati 5,4 miliona evra za kašnjenje i nepredviđene radove.

    (14) detaljnije
  • kc nis

    Direktor KC Niš u “inspekciji” klinika tražio od radnika da se ponašaju domaćinski

    Sve klinike niškog Kliničkog centra pre nekoliko dana detaljno je obišao i razgovarao sa pacijentima direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović i pritom je, kako kaže, negde zatekao savršen red, a negde prljave toalete, otvorene prozore i nedomaćinsko ponašanje, pa su zato usledile i kazne zaposlenima.

    (33) detaljnije
  • magnetna rezonanca

    Pokvarila se magnetna rezonanca zbog koje je rušen zid KC Niš

    Pacijenti koji bi u niškom Kliničkom centru trebalo da budu podvgrnuti snimanju magnetnom rezonancom, kažu da već duže vreme čekaju na to, jer se novi magnet pokvario. U Kliničkom centru navode da bi ovaj aparat, zbog čijeg je unosa srušen deo zida tek izgrađenog KC-a, trebalo da bude popravljen tokom naredne nedelje.

    (18) detaljnije
  • klinicki centar

    Traže smenu direktorke Očne klinike, Radovanović im poručuje da je samoupravljanje ukinuto

    Pre dva meseca je 17 od 24 lekara tražilo smenu direktorke Klinike za oftalmologiju Maje Petrović, zbog mobinga i kršenja kodeksa. Ona na pozive novinara ne odgovara, a generalni direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović poručuje zaposlenima da je “5. oktobar 2000. godine prošao i da je samoupravljanje ukinuto”.

    (87) detaljnije
  • parkiranje klinicki

    Ostala bez posla u Kliničkom zbog nepropisnog parkiranja

    Zaposlena u Centru za medicinsku kliničku biohemiju dobila je otkaz jer je, kako saopštavaju iz niškog Kliničkog centra, parkirala automobil na zelenoj površini u krugu bolnice i time prekršila naredbu direktora "da se radnici prema imovini i prostoru ove ustanove ponašaju odgovorno i domaćinski". Navode i da su protiv određenih zaposlenih koji nisu poštovali radno vreme pokrenuti postupci.

    (38) detaljnije
  • kc nis

    Direktor KC Niš od zaposlenih javno traži da poštuju radno vreme

    Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

    (18) detaljnije
  • Klinički centar hodnik žena teturanje

    Radovanović: Liči na epruvetu, a možda je i olovka

    Komentarišući snimak na kojem se vidi žena u belom mantilu kako se tetura po hodnicima Kliničkog centra Niš, dok joj usput ispadaju papiri i epruvete, direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović rekao je da se radi o higijeničarki sa zdravstvenim poteškoćama čija je plava uniforma na pranju i da joj je ispalo “nešto što liči na epruvetu, ali može biti i hemijska olovka”.

    (18) detaljnije
  • klinicki centar

    Klinički centar odgovorio na zahtev, spisak zaposlenih novinarima samo na uvid

    Nakon što su "Južne vesti" objavile tekst o tome da Klinički centar odbija da dostavi informacije o zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, direktor KC-a Zoran Radovanović je tvrdio na Tviteru da je odgovor poslao poslednjeg dana roka. Zvaničan dopis je u redakciju stigao tek u ponedeljak. Zbog obima tražene dokumentacije, kako tvrde u Kliničkom centru, informacije i ugovori novinarima nisu poslati, već mogu samo da ih vide u ovoj ustanovi.

    (3) detaljnije
  • Klinički centar Niš

    Niški Klinički centar krije podatke o zaposlenima

    Ko sve radi, sa kakvim ugovorima i na kojim pozicijama u niškom Kliničkom centru zasad će ostati nepoznato, jer iz ove zdravstvene ustanove nisu odgovorili novinarima na zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja. Pored toga, iz KC-a nisu dostavili ni ugovor o zaposlenju saradnika direktora Zorana Radovanovića, koji je na insistiranje Radovanovića do nedavno bio jedina veza između novinara i njega.

    (7) detaljnije
  • vucic radovanovic

    Vučić otvorio niški Klinički centar koji nema upotrebnu dozvolu

    To što Kliničkom centru Niš nedostaje neophodna dozvola kojom se garantuje da je izgrađen po zakonu, nije sprečilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga svečano otvori. Dok direktor Zoran Radovanović kaže “da je dozvola u proceduri”, odbornik i nekadašnji izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović tvrdi da vrata Kliničkog centra nisu smela da budu otvorena bez nje.

    (28) detaljnije
  • Radovanović na magnetnoj rezonanci

    Direktor Kliničkog centra prvi pacijent na novoj magnetnoj rezonanci

    U novom niškom Kliničkom centru, koji je državni vrh svečano otvorio u nedelju, na magnetnoj rezonanci prvi pregledani pacijent je bio upravo direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

    (15) detaljnije
  • gosti

    "Partijsko zapošljavanje u Srbiji toliko dugo traje da deluje kao normalna stvar"

    Mladi koji masovno odlaze iz zemlje, stručnjaci bez posla, a nestručni zapošljeni u javnom sektoru, samo su neke od posledica partijskog zapošljavanja koje je duboko ukorenjeno u naš sistem, složili su se televizijsko lice i muzičar Miroslav Jovanović i predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se odupreo tome da zapošljava ljude sa partijskom knjižicom.

    (9) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: