Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Radovanović

 • magnetna rezonanca

  Medicinska oprema u novom KC Niš imala kraću garanciju nego patike

  Građani koji kupe patike dobiju garanciju od 2 godine, ukazuju iz Udruženja za zaštitu potrošača, a država je kineskoj firmi platila 15 miliona evra za medicinsku opremu za novi Klinički centar u Nišu i dobila garanciju od 1 godine, iako je mogla da traži i više. Garancija je istekla pre 8 meseci, pa će svaki kvar od tada plaćati građani.

  (23) detaljnije
 • klinički centar

  Izgradnja KC Niš - ministar govorio da neće, ali sve dodatne radove plaćala država

  Ni nakon godinu i po dana od otvaranja novog Kliničkog centra u Nišu ne zna se ko je odgovoran za probijanje rokova. Iako su predstavnici vlasti tada tvrdili da je krivica na onom ko gradi - firmi INSO i da država neće plaćati penale, istraživanje "Južnih vesti" pokazuje da je odgovornost ipak preuzela država i prihvatila da parama građana plati 5,4 miliona evra za kašnjenje i nepredviđene radove.

  (13) detaljnije
 • kc nis

  Direktor KC Niš u “inspekciji” klinika tražio od radnika da se ponašaju domaćinski

  Sve klinike niškog Kliničkog centra pre nekoliko dana detaljno je obišao i razgovarao sa pacijentima direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović i pritom je, kako kaže, negde zatekao savršen red, a negde prljave toalete, otvorene prozore i nedomaćinsko ponašanje, pa su zato usledile i kazne zaposlenima.

  (33) detaljnije
 • magnetna rezonanca

  Pokvarila se magnetna rezonanca zbog koje je rušen zid KC Niš

  Pacijenti koji bi u niškom Kliničkom centru trebalo da budu podvgrnuti snimanju magnetnom rezonancom, kažu da već duže vreme čekaju na to, jer se novi magnet pokvario. U Kliničkom centru navode da bi ovaj aparat, zbog čijeg je unosa srušen deo zida tek izgrađenog KC-a, trebalo da bude popravljen tokom naredne nedelje.

  (18) detaljnije
 • klinicki centar

  Traže smenu direktorke Očne klinike, Radovanović im poručuje da je samoupravljanje ukinuto

  Pre dva meseca je 17 od 24 lekara tražilo smenu direktorke Klinike za oftalmologiju Maje Petrović, zbog mobinga i kršenja kodeksa. Ona na pozive novinara ne odgovara, a generalni direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović poručuje zaposlenima da je “5. oktobar 2000. godine prošao i da je samoupravljanje ukinuto”.

  (87) detaljnije
 • parkiranje klinicki

  Ostala bez posla u Kliničkom zbog nepropisnog parkiranja

  Zaposlena u Centru za medicinsku kliničku biohemiju dobila je otkaz jer je, kako saopštavaju iz niškog Kliničkog centra, parkirala automobil na zelenoj površini u krugu bolnice i time prekršila naredbu direktora "da se radnici prema imovini i prostoru ove ustanove ponašaju odgovorno i domaćinski". Navode i da su protiv određenih zaposlenih koji nisu poštovali radno vreme pokrenuti postupci.

  (38) detaljnije
 • kc nis

  Direktor KC Niš od zaposlenih javno traži da poštuju radno vreme

  Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

  (18) detaljnije
 • Klinički centar hodnik žena teturanje

  Radovanović: Liči na epruvetu, a možda je i olovka

  Komentarišući snimak na kojem se vidi žena u belom mantilu kako se tetura po hodnicima Kliničkog centra Niš, dok joj usput ispadaju papiri i epruvete, direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović rekao je da se radi o higijeničarki sa zdravstvenim poteškoćama čija je plava uniforma na pranju i da joj je ispalo “nešto što liči na epruvetu, ali može biti i hemijska olovka”.

  (18) detaljnije
 • klinicki centar

  Klinički centar odgovorio na zahtev, spisak zaposlenih novinarima samo na uvid

  Nakon što su "Južne vesti" objavile tekst o tome da Klinički centar odbija da dostavi informacije o zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, direktor KC-a Zoran Radovanović je tvrdio na Tviteru da je odgovor poslao poslednjeg dana roka. Zvaničan dopis je u redakciju stigao tek u ponedeljak. Zbog obima tražene dokumentacije, kako tvrde u Kliničkom centru, informacije i ugovori novinarima nisu poslati, već mogu samo da ih vide u ovoj ustanovi.

  (3) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Niški Klinički centar krije podatke o zaposlenima

  Ko sve radi, sa kakvim ugovorima i na kojim pozicijama u niškom Kliničkom centru zasad će ostati nepoznato, jer iz ove zdravstvene ustanove nisu odgovorili novinarima na zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja. Pored toga, iz KC-a nisu dostavili ni ugovor o zaposlenju saradnika direktora Zorana Radovanovića, koji je na insistiranje Radovanovića do nedavno bio jedina veza između novinara i njega.

  (7) detaljnije
 • vucic radovanovic

  Vučić otvorio niški Klinički centar koji nema upotrebnu dozvolu

  To što Kliničkom centru Niš nedostaje neophodna dozvola kojom se garantuje da je izgrađen po zakonu, nije sprečilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga svečano otvori. Dok direktor Zoran Radovanović kaže “da je dozvola u proceduri”, odbornik i nekadašnji izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović tvrdi da vrata Kliničkog centra nisu smela da budu otvorena bez nje.

  (28) detaljnije
 • Radovanović na magnetnoj rezonanci

  Direktor Kliničkog centra prvi pacijent na novoj magnetnoj rezonanci

  U novom niškom Kliničkom centru, koji je državni vrh svečano otvorio u nedelju, na magnetnoj rezonanci prvi pregledani pacijent je bio upravo direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

  (15) detaljnije
 • gosti

  "Partijsko zapošljavanje u Srbiji toliko dugo traje da deluje kao normalna stvar"

  Mladi koji masovno odlaze iz zemlje, stručnjaci bez posla, a nestručni zapošljeni u javnom sektoru, samo su neke od posledica partijskog zapošljavanja koje je duboko ukorenjeno u naš sistem, složili su se televizijsko lice i muzičar Miroslav Jovanović i predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se odupreo tome da zapošljava ljude sa partijskom knjižicom.

  (9) detaljnije
 • Aleksandar Vučić miting foto Aleksandar Kostić Južne vesti

  Vučić najavio otvaranje niškog Kliničkog centra sredinom decembra

  Klinički centar u Nišu počeće sa radom 16. ili 17. decembra, sudeći po poslednjem obećanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je najavio da će u ta dva dana otvoriti ovo medicinsko zdanje i obići radove na novim fabrikama koje se grade u Nišu.

  (15) detaljnije
 • Klinički centar

  Žena predsednika Upravnog odbora Kliničkog centra nova v. d. direktorka klinike

  Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović nedavno je imenovao za v. d. direktora Očne klinike Maju Petrović, inače suprugu predsednika Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove Milana Petrovića. Iako postoji sumnja na sukob interesa, obojica u tome ne vide ništa sporno, ali Radovanović ipak obećava da će je smeniti kada bude raspisan konkurs za direktora Kliničkog centra.

  (30) detaljnije
 • Klinički centar

  Nekoliko niških klinika ima nove direktore

  Iako direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kako je sam rekao, nije imao vremena da prokomentariše razloge za imenovanje novih direktora nekoliko klinika i potvrdi njihova imena, u njegovom kabinetu su potvrđena saznanja novinara "Južnih vesti" da će Infektivnu, Očnu, Psihijatrijsku i Kliniku za kožne bolesti ubuduće voditi novi ljudi.

  (18) detaljnije
 • Novi Klinički centar

  "Za rušenje zida Kliničkog centra Niš kriv projektant"

  Iako direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tvrdi da se “svuda na svetu zid otvara da bi se uneli uređaji za magnetnu rezonancu”, direktor Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije Marko Blagojević, ocenio je za Insajder da se u slučaju rušenja zida novoizgrađene zgrade niškog Kliničkog centra radi o propustu projektanata.

  (15) detaljnije
 • zid

  Radovanović: Pisanja o rušenju zida Kliničkog centra su udar na državu

  Nezadovoljan pisanjem pojedinih medija, među kojima su i "Južne vesti", koji su objavili vest da se ruši zid na južnoj strani nove zgrade Kliničkog centra u Nišu, direktor ove ustanove Zoran Radovanović, u neuspelom pokušaju da demantuje te tvrdnje koje je sam izrekao, naglasio je da zid nije srušen već “otvoren i opsečen”. On je zaključio da je pisanje o rušenju zida udar na državu.

  (32) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Radovanović ćuti o razbijanju zida nove zgrade KC Niš

  Čijom krivicom nije planiran prolaz za gabaritnu medicinsku opremu kao što su uređaju za magnetnu rezonancu i skeneri, pa će sada morati da se ruši zid tek izgrađene zgrade Kliničkog centra Niš, novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju od direktora te ustanove Zorana Radovanovića, jer duže od 10 dana ne odgovora na pitanja poslata mejlom.

  (19) detaljnije
 • klinički centar

  Ruše zid novog KC Niš da bi uneli medicinsku opremu

  Pošto građevinskim planom nove zgrade niškog Kliničkog centra nije bio predviđen ulaz dovoljno širok da se kroz njega unesu uređaji za magnetnu rezonancu, zid na južnoj strani ove tek izgrađene zgrade, koji “gleda” na Hitnu pomoć, biće srušen nakratko. Ovo je potvrdio i direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

  (31) detaljnije