Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 15. 4. 2020.

| Kultura

12 naslova u širem izboru za nagradu "Branko Miljković"

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
branko miljković
U širem izboru 12 naslova; Foto: NKC, arhivska fotografija, legat Petra Pajića

Za ovogodišnju nagradu "Branko Miljković", koja se dodeljuje 49. put, žiri je u širem izboru uvrstio 12 naslova. Najbolja knjiga pesama na srpskom jeziku u 2019. godini biće izabrana nakon ukidanja vanrednog stanja.

Goran Maksimović, Dragan Bošković i Vojislav Karanović članovi su ovogodišnjeg žirija koji su selektovali naslove, a na širem spisku je njih 12.

Kako kažu u Niškom kulturnom centru, uži izbor biće objavljen početkom maja, a dodela nagrada održaće se nakon završetka epdemije i ukidanja vanrednog stanja.

Žiri nagrade "Branko Miljković” je posle detaljnog čitanja i vrednovanja pesničkih knjiga iz prošlogodišnje produkcije, sačinio širi izbor knjiga poezije objavljenih tokom 2019. godine. Uži izbor će biti objavljen početkom maja, a ime dobitnika nagrade "Branko Miljković“ za 2019. godinu biće poznato kada uslovi pandemije i ukidanje vanrednog stanja to budu dozvolili - kažu u NKC-u.

U širem izboru su pesnici Bojan Vasić sa knjigom Toplo bilje, Branislav Živanović - Pesma galiota, Goran Korunović sa zbirkom Usta bez kapaka, Damir Jocić sa knjigom Opna, Dragan Marković - Kamen, papir, makaze, Đorđe Ivković - Višnje, trešnje, Zoran Bognar - Srbijo, mogu li da budem tvoj sin, Marija Stojanović i zbirka Metafizički rajsferšlus, Maša Seničić - Povremena poput vikend-naselja, Milica Špadijer - Šar-planina, Nenad Milošević - Pesma iz limba, a za nagradu će se takmičiti i Uroš Miloradović sa zbirkom Knjiga merenja.

Nagrada će, dodaju u Niškom kulturnom centru, biti svečano dodeljena u okviru višednevne manifestacije "Dani Branka Miljkovića" kada to uslovi dozvole.

Nagradu dodeljuje Grad Niš, a tehnički organizator je Niški kulturni centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čitalac

    01:46 // 20. 4. 2020.

    Sve preko veze u NKC-u, pa i ovaj uži izbor. Talentovani i dalje nevidljivi za mediokritetski sistem...

  • Jordan Crnotravac

    07:44 // 16. 4. 2020.

    Nije neumesno, takva je slika. I ja pomislih, Ana. Što se Niša tiče i kulture, nemam reči. Kulturni centar radi po tržišnom principu: Ja Tebi ti Meni. Radno mesto: pišem svoje pesme i priče na radnom mestu. Mnogi, ne dolaze na posao. Mnogi, odu u penziju i... dalje rade. Nema mladih. Malo morgen. Ukinuti ili reorganizovati. Poezija danas: Budi nerazumljiv sebi i drugima.

  • milan

    15:45 // 15. 4. 2020.

    vido sliku i pomislim covece sta ce ana brnabic i na ovu vest

    • Шишач снс-ОВАЦА

      17:17 // 15. 4. 2020.

      Без жеље за даљом полемиком - неутемељена, ничим изазвана и површна "духовитост".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: