Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 12. 3. 2012.

125 godina Narodnog pozorišta

125 godina narodnog

Niško Narodno pozorište proslavilo je 125 godina tradicionalnom dodelom nagrada najboljima i premijerom predstave "The show must go on".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ime i prezime

    15:28 // 12. 3. 2012.

    Sinoćnja dodela nagrada bila je nalik lošoj priredbi u osnovnoj školi.
    Preporuka: ukoliko mrzite nekoga vodite ga na jednu od predstava koje režira gospođa direktorka.
    Blagi užas, tiha jeza

  • Laza

    16:14 // 12. 3. 2012.

    Strasno je sta radi ta zena u NP Nis... Mora da se boginja Talija bas naljutila kada su nju postavili za direktora... Ona je antipozorisni covek - karijerista bez presedana, zeljna samo i samo svoje promocije... Veliki minus u istoriji NP Nis! Smenili su je kada je bila direktor Pozorista lutaka i ja se nadam da je ovo njena poslednja rezija u NP Nis i poslednji meseci diktatorske vladavine!

  • Mika

    16:29 // 12. 3. 2012.

    Bas lepo sto i ovaj jubilej gospodja diktatorka, priuceni pozorisni radnik, pokusava da svojata, prisvoji i uvelica lazno uvecanim brojkama i izmanipuliranom statistikom. Od njenog dolaska niski pozorisni zivot nikada gori nije bio, a sala nikada praznija...... ali- bitno je da je sve ovo "Isti-na" po vidjenju gospodje diktatorke i da ce se sve to proslaviti na jos nekom "Glum-balu".... koji je mozda bolje nazvati balom vampira......strasno na sta je kultuni zivot u Nisu spao. Bitno je da se dobro krkalo i napijalo o trosku gradjanskog budzeta posle priredbe (posto se poslednja "kreacija" gdj-e diktatorke jedino moze i nazvati priredbom, a ne predstavom).

  • Zeljko

    17:23 // 12. 3. 2012.

    Predstava posvecena jubileju u kojoj NE igraju tri od cetiri prvaka NP Nis!?!? Sta dalje pisati... Istina je da je sve njen rucni rad i da je ona u prvom planu i da je ona i ona i ona i posle svih ona... Ali NP Nis je mnooooogo starije i razne je prezivelo pa ce i ovo... Verujem da je ovo predstava za kraj i da ce se NP Nis vratiti i krenuti Put Umetnosti a ne alternative jer istoj nije mesto na sceni NP Nis. Alternativne predstave, koreo predstave te deciji vodvilji mogu se postavljati jednom u par godina (mada za decije predstave imamo Lutkarsko pozoriste) ali iste ne smeju biti bit repertoarske politike!

  • Ogorcena

    19:25 // 12. 3. 2012.

    Gledajuci sinoc "predstavu" ako tako moze da se nazove,shvatila sam da je bolest doticne dorektorke otissla predaleko! Predstava za 125 godina? A nema mnogo vise od polovine glumaca u njoj je UZAS! Bili smo primorani da gledamo mlade "talentovane" glumce, a ne glumce pozorista zbog kojih smo uvek dolazili,od njih ni traga ni glasa! Trebalo bi uvesti pozorisnu policiju i zaustaviti ovo sramocenje!

  • Realno

    20:31 // 12. 3. 2012.

    A ta 3 od 7 prvaka NP ne glume, primaju redovno veliku platu od tog istog pozorista (citaj GRADA NISA), imaju svoja alternativna pozorista gde deci papreno naplacuju kao ucenje glume, i jos rade na fakultetu gde primaju opet pogodite sta -PLATU. Pametnome dosta. Hvala.

    • Zeljko

      23:32 // 12. 3. 2012.

      Pozoriste ima jednu prvakinju i tri prvaka koji realno nose repertoar i koji su priznati glumci... Rad na akademijama samo potvrdjuje njihovu vrednost jer u suprtonom ne bi ni mogli da rade na istim. Honorarni posao je svuda dozvoljen... Pa i sama direktora predaje na Visoj pedaskoj skoli u Aleksincu - i ona pa i ovi glumci mogu svoje slobodno vreme da koriste kako zele i to se ne dovodi u pitanje... Problem je sto se u narodnom pozoristu forsira alternativa, neka 'visoka umetnost' a zapravo je sve luk i voda. Nusic je Nusic i ne moze Ozaloscena porodica biti komad o perverznoj i sexualno manijakalnoj porodici! I ne moze jubilej da prodje a da se ne pomenu Graca Mirkovic, Dragan Markovic, Djordje Vukotic, Shonda, Gordjana Djordjevic, Sima Ercevic,Sima Krstovic, Mima Kuric, Dejan Krstovic, ... Oni su svi mnoooooooooooogo veci od sadasnje uprave...Toliko. Hvala!

    • Александар Михаиловић

      09:40 // 28. 3. 2012.

      Глумац не ради једино када му НЕ ДАЈУ да ради. Дакле, ја и неколико мојих колега смо ИЗОПШТЕНИ из репертоара, јер се не слажемо са начином на који се води позориште, као и његовом уметничком политиком коју осмишљава и спроводи директорка Биљана Вујовић. На жалост, нашим неангажовањем губи кућа, а ја свој уметнички интегритет браним играјући на другим сценама у Србији где ме редитељи хоће (директорка тврди да нас редитељи не желе), радећи на факултету, режирајући, као и водећи Академско позориште у Нишу, у којем чланови не плаћају ни динар, а још мање мени.
      Дакле, госпођо ''Реално'', РЕАЛНО је да ја ангажманом ван матичне куће чувам своје уметничко и ментално здравље, а да у коначном губи Народно позориште у Нишу, па тек онда ја. На жалост.

  • SF

    11:15 // 13. 3. 2012.

    Sta ocekivati od DS klike i onih koji VLADAJU gradom umesto da ga vode? Da li iko od vas misli da ce doticna biti smenjena? Vidim posle svih afera smenili su "japija" Mihajlovicsoft, gradonacelnika, onog jadnika vecnika koji "pade" za neku sicu... Svi su vec trebali ne krivicno da odgovaraju, vec da izdrzavaju kazne, alo narode!
    Bilja bajka je toliko ostetila budzet grada pa nikom nista, a urusavanje pozorista ih ne zanima jer su isto posecivali samo dok je radila basta ispred i zarad slikanja u korist licne promocije.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: