Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:35, 5. 10. 2020.

| Kultura

20 godina nakon 5. oktobra kroz prizmu porodice - priča nove predstave niškog Narodnog pozorišta

Autor:T.TasićIzvor:Južne vesti
Predstava
Glumačka ekipa predstave; foto: T.T.

O tome kakva je situacija dvadeset godina od događaja koji su obeležili političku scenu Srbije oktobra 2000. godine, kroz priču četvoročlane porodice i sukob različitih ideologija, odgovara nova predstava na repertoaru niškog Narodnog pozorišta 6. oktobar- priča o jednom letovanju. Publika će imati prilike da pretpremijeru pogleda večeras od 20 sati, dok je prvo premijerno izvođenje zakazano za utorak, 6. oktobra.

Dramaturškinja Tisa Milić kaže da su glavni junaci članovi četvoročlane porodice, koji su krenuli na dugo iščekivano letovanje u Grčku.

Osnovni sukob je sukob različitih ideologija i borba za reč i prevlast u porodičnoj hijerarhiji. Rastrzani između htenja i mogućnosti, junaci preispituju svoje odnose, uverenja i prošlost, dok resursi polako nestaju, a njihov cilj postaje bleda tačka u daljini koja kao da se sve više odmiče što više pokušavaju da joj se primaknu – navodi Milićeva.

Da je ovo priča o nadi da će možda biti bolje, o jednom letovanju, porodici i automobilu koji je trebalo da reši našu budućnost ističe reditelj predstave Andrej Nosov.

Dvadeset godina kasnije samo smo ljuti, nada je negde zalutala. Tako izgubljeni tumaramo između različitih znakova i pojava. Ogledala nema, a pobuna je samo forma za izbegavanje odgovornosti. Kad niko nije kriv, ništa se i ne događa – kaže Nosov.

Glumačku ekipu predstave čine Vesna Stanković, Aleksandar Mihailović, Julija Petković, Dejan Maksimović i Marko Pavlovski, dok je saradnica na tekstu Biljana Srbljanović.

Zbog epidimiološke situacije i smanjenog kapaciteta sale, večeras će u Narodnom pozorištu biti drugo pretpremijerno izvođenje. Prvo premijerno izvođenje biće u utorak, 6. oktobra, a drugo i treće, 8. i 10. oktobra, takođe od 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 600 dinara, dok je ulaz na predstavu moguć uz korišćenje zaštitnih maski. Predstave počinju u standardnom terminu, od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    21:38 // 6. 10. 2020.

    Tisa Milic i Nosov, u sluzbi sns, koja i ne znaju sta je bilo 5. oktobra ! Sve se prodaje za novac, pa i ljudske duse, stomaci krce, glad tera da pricas ono ,sto ne mislis !

  • Mara

    19:54 // 5. 10. 2020.

    Zanimljivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: