Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 6. 6. 2012.

| Kultura

4 holandska filma u Banovini

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
dirk
Iz filma "Vladavina DirkJana"

Na programu Festivala holandskih filmova, večeras od 20h posetioci SKC-a moći će da pogledaju filmove "Gruba igra", "Pre poplave", "Mačka i miš" i "Vladavina".

Večeras će uglavnom biti prikazani kratki filmovi, a tema ovogodišnje revije je voda.

"Gruba igra" je kratki eksperimentalni film u trajanju od 12 minuta. Dva igrača i dva friziska konja otkrivaju različite faze u razvoju jedinstvenog prijateljstva. Susret gradi portet oba para koji se odražava u pokretu iskustva razvoja prijateljstva od prvog susreta do razdvajanja.

Fikcija-dokumentarni film "Pre poplave", traje 58 min, delom je smešten u Holandiju godine 2070. godine kada se čini da će veći deo zemlje biti pod vodom.

Režiser pristupa ljudima koji se bave klimatskim promenama i upravljanjem vodama u cilju pronalaska smera u kojem se stvari odvijaju. Film je mešavina drame i realizma, istorije i budućnosti, nauke i religije, istorije filma i specijalnih efekata.

"Vladavina DirkJana!" kratka dvominutna animacija govori o holandskom liku iz crtanog filma Dirkjan koji je rođeni gubitnik, ali sada postaje vladar sveta.

Druga fikcija, "Mačka i miš", tokom 9 minuta opisuje život Jonasa koji zarađuje za život kidnapujući mačke, a zatim ih vraća ih za novčanu nagradu.

Ulaz na projekcije je slobodan, a u slučaju lošeg vremena projekcije će biti održane u sali SKC-a.

Festival organizuje Studentski kulturni centar Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: