Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 28. 9. 2010.

| Kultura

50. broj časopisa Pomak

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Kulturni centar Leskovac

LESKOVAC – U Kulturnom centru promovisan je jubilarni, 50. broj, časopisa za književnost, umetnost i klulturu "Pomak", glasila Udruženja pisaca opštine Leskovac čiji je jedan od osnivača i idejni tvorac bio nedavno preminuli književnik Tomislav N. Cvetković.

Predsednica Udruženja pisaca opštine Leskovac Verica Batorević-Božović je posebno istakla zasluge književnika Tomislav N. Cvetkovića, prvog i najuspešnijeg dugogodišnjeg glavnog i odgvornog urednika "Pomaka".

Ona je takođe naglasila da "Pomak" zauzima značajno mesto u kulturnoj baštini Leskovca.

- Udruženje pisaca, kao izdavač "Pomaka", susreće se sa brojnim poteškoćama, posebno oko obezbeđenja sredstava za njegovo redovno izlaženje, ali zahvaljujući entuzijazmu uspeli smo da ga sačuvamo – kaže Verica Batorević-Božović.

Na promociji, priloge Tomislav N. Cvetkovića i drugih autora zastupljenih u časopisu, čitao je prvak leskovačkog Narodnog pozorišta Blagoje Ivanović.

Takođe su se predstavili pisci čiji su radovi zastupljeni u jubilarnom broju "Pomaka", koji su ukazali na njegov značaj u očuvanju Udruženja pisaca Leskovca i podsticaju mladih, talentovanih, ali nedovoljno afirmisanih pisaca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: