Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 6. 5. 2017.

| Kultura

82 kratka filma na međunarodnom festivalu u Prokuplju

Autor:A. K.Izvor:Južne vesti
Prokupacki festival kratkog filma foto fb film klub prokuplje
Festival se dodelom nagrada završava u nedelju, 7. maja; foto: FB "Film klub Prokuplje"

Od čak 4.253 ostvarenja koja su stigla na konkurs za 6. Međunarodni prokupački festival kratkog filma, publika će besplatno do 7. maja moći da pogleda 82 odabrana filma koji, podeljeni u 5 kategorija, konkurišu za festivalske nagrade.

Festival koji se u Prokuplju održava od 3. maja, otvoren je povorkom pod maskama i koncertom i filmom o kultnoj niškoj grupi "Lutajuća srca". Pored filmova, Festival prate i radionice i tribine, dok se projekcije svakodnevno održavaju u Narodnom muzeju, Galeriji "Fil Art" i u Domu kulture.

Direktor Festivala Žikica Jovanović ističe da je ova manifestacija postala za kratko vreme jedna od vodećih kulturnih manifestacija u ovom delu Srbije i da grad predstavlja u najboljem svetlu, što svakako dokazuje i broj filmova koji su stigli na konkurs.

Naš grad postaje prepoznatljiv svuda u svetu po filmu. Uz pomoć ovog Festivala i filma,  Prokuplje predstavljamo u najboljem svetlu - kaže Jovanović.

Odabrani filmovi podeljeni su u 5 kategorija i to kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film, a ocenjivaće ih žiri koji čine glumica Eva Ras, reditelj i književnik Ratko Orozović i kompozitor Zoran Simjanović.

Inače poslednjeg festivalskog dana posetioci će u Domu kulture od 19 sati moći da čuju priču o Prokuplju i pogledaju igrano-dokumentarni film "Kotrljanje" koji prikazuje jednu drugačiju turističku sliku tog grada. Nakon projekcije, od 20 sati biće održana i svečana dodela nagrada najboljim ostvarenjima kratkog filma sa ovogodišnjeg festivala.

Organizator Festivala je Film klub Prokuplje u saradnji sa Domom kulture, Galerijom "Fil Art" i Narodnim muzejom Toplice, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Opština Prokuplje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • београдмалац

    06:15 // 7. 5. 2017.

    Браво за Прокупље.Види се да су дошли неки нови људи којима култура није задња рупа на свирали.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: