Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 2. 9. 2022.

| Kultura

Akademski ženski hor SKC Niš drugi na Ohridskom horskom festivalu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Akademski ženski hor SKC Niš sa dirigentkinjom mr Ivanom Mirović2
Još jedna nagrada za ženski Akademski hor; foto: SKC

U konkurenciji 15 horova, Akademski ženski hor niškog Studentskog kulturnog centra koji predvodi Ivana Mirović, osvojio je drugu nagradu na 13. Ohridskom horskom festivalu u kategoriji omladinskih horova.

Na festivalu su učestvovali horovi iz sedam zemalja Evrope, a petočlani stručni žiri odlučio je da drugu nagradu dodeli niškom Akademskom ženskom horu koji je nastupio u takmičarskom i revijalnom delu gde se izvodila duhovna muzika. Nastup hora u revijalnom delu

Dirigentkinja hora Ivana Mirović kaže da je ova nagrada izuzetno važna, jer iako je poslednjih par godina bilo puno nastupa, hor se dugo nije takmičio.

Ovo takmičenje je prvo posle velike pauze zbog pandemije i zbog toga nam je veoma značajno kao podstrek za dalji rad - navodi ona.

Delegacija iz Niša predstavila je i direktoru Ohridskog festivala Aleksandru Dimoskom rad svih ansambala niškog SKC-a. Takođe, kako navode, o razmeni programa i saradnji u budućnosti razgovarali su i sa predstavnicima ustanova kulture iz Ohrida, Bitolja i Prilepa.

Velika nam je čast što smo se upoznali i sa počasnim konzulom Republike Srbije u Ohridu Mihajlom Filevim. On je za Akademski ženski hor SKC Niš organizovao i svečani prijem u Konzulatu. Naše zadovoljstvo je još veće jer je Konzulat otvoren krajem jula, a ovo je bila i prva zvanična poseta iz Srbije - navodi direktor SKC Niš Predrag Jelenković.

Tokom boravka na Ohridu hor je dobio dozvolu da otpeva duhovnu pravoslavnu kompozociju u manastiru Sveti Naum, što sve članice hora i delegacija iz Niša ističu kao neprocenjivo iskustvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: