Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 2. 8. 2018.

| Kultura

Akcija sa Glogovcem, Bjelogrlićem i Bikovićem otvara Filmske susrete

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Biković
Jedna od glavnih uloga u ovoj akciji pripala je Milošu Bikoviću; foto: Sale Letić

Film o takozvanom beogradskom podzemlju Južni vetar, u kome glavne uloge tumače nedavno preminuli glumac Nebojša Glogovac, kao i Dragan Bjelogrlić i Miloš Biković, kako najavljuju, otvoriće ovogodišnje Filmske susrete u Nišu.

Dopašće se svim ljubiteljima dobre akcije i vratolomnih vožnji, kako kažu, a u njemu su glavni likovi “nežni mangupi sa beogradskog asfalta” koji tragaju za boljim životom i uzvraćenoj ljubavi.

Scenario za film pisali su Petar Mihajlović i Miloš Avramović, a kažu da je inspirisan autentičnim iskustvima ljudi koji su bili deo “beogradskog podzemlja” i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Osim toga, ovo je i poučna priča upućena mladima, dodaju, koja je ispričana kroz isprepletene sudbine njihovih vršnjaka koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja. Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime - navodi Avramović.

Pored Glogovca, Bjelogrlića i Bikovića, u filmu igraju i Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Nakon pretpremijere na niškim Filmskim susretima, prema najavama iz distributerske kuće “Art Vista”, film će se od 14. novembra prikazivati u bioskopima širom Srbije i regiona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nishlija

    14:38 // 2. 8. 2018.

    Stiče se utisak da za srpsku kinematografiju ne postoji ništa drugo sem beogradskog "asfalta".
    Svi junaci su kvaziurbani prestoničani a Južnjaci i Vojvođani, ako uopšte i postoje, uglavnom služe kao "comic relief".

  • Aco

    12:10 // 2. 8. 2018.

    Bjela institucija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: