Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 29. 8. 2023.

| Kultura

Aleksandar Stojković glumac treće večeri Filmskih susreta u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
filmski susreti
Publika izglasala Aleksandra Stojkovića; foto: JV / Tamara Radovanović

Najviše simpatija publike tokom treće festivalske večeri 58. Filmskih susreta u Nišu pokupio je glumac Aleksandar Stojković, koji tumači lik Raše u ostvarenju Svilen konac. Publika je bila u prilici da pogleda i film Sveta Petka krst u pustinji.

Aleksandar Stojković glumi oca glavnog junaka Miše u drami Svilen konac reditelja Damira Romanova, koja je u Nišu imala festivalsku premijeru.

Kaže da je ulogu prihvatio bez razmišljanja, iako je imao bojazan da će film imati loš kraj dok je čitao scenario.

Pitao sam se ko će koga na kraju ubiti. Kada sam video da se divno završilo, rekao sam - hvala Bogu, napokon jedan film da mogu da sednu svi u porodici da ga pogledaju, da nema nasilja, krvi, bahanalija, da damo publici ono što je nekad bilo, a bilo je tako divnih filmova u bivšoj zemlji - kaže Stojković.

Uglavnom glumi u komedijama i serijama koje predstavljaju zabavu za širu publiku, kako sam kaže, pa gledaoce zbunjuje kada se pojavi u ozbiljnoj ulozi.

Masa njih bude u šoku: “Otkud ovaj? Vidi ga, što se smrk'o? Daj nešto smešno” - priča on.

Aleksandar Stojković je tako u konkurenciji za najpopularnijeg glumca festivala. Glumci večeri pre njega bili su Stefan Jevtović i Tanja Pjevac.

Svilen konac je priča o porodici, sazrevanju i istrajnosti. Glavni lik je mladić Miša, koji sa ocem i bakom živi u zabačenom planinskom selu. On mašta da postane violinista, ali je svestan realnosti koja ga sputava. Onda, sreće drugaricu iz detinjstva Emu, koja će mu pomoći da shvati koliko su snovi važni.

Iste večeri prikazan je i film Sveta Petka krst u pustinji reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića. To je takođe drama o pobožnoj devojci koja napušta život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju, gde provodi 40 godina, boreći se sa iskušenjima i unutrašnjim demonima. Film prati njen put od obične devojke do najpoštovanije svetiteljke pravoslavlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: