Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 22. 1. 2021.

| Kultura

"Ana Karenjina" u niškom Narodnom pozorištu posle 80 godina

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Narodno pozorište
Glavne uloge tumače dve glumice; foto: JV

Vanvremensku priču o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi "Ana Karenjina", nakon dugog odlaganja premijere zbog epidemiološke situacije, ljubitelji ruskog klasika konačno će moći da pogledaju na sceni Narodnog pozorišta u Nišu danas, 22. januara i u subotu, 23 januara. Početak predstava je zakazan od 18 sati, a iz pozorišta navode da će se ovaj komad u Nišu igrati nakon punih osam decenija.

Reditelj dugoočekivanog komada na niškoj pozorinici je Irfan Mensur, a prema njegovim rečima to je i predstava celog ansambla, kao i celovečernji komad o ljubavi.

Priča o ljubavi. Zabranjenoj, skandaloznoj, silnoj, neizbežnoj, bezglavoj, strasnoj, bezgraničnoj, životnoj, nerazumnoj, hrabroj, sveprožimajućoj, ludoj, bolnoj, oslobađajućoj, destruktivnoj, fatalnoj… Priča o ljubavi. Ana Karenjina - navodi.

U ulozi Ane Karenjine publika će imati prilike da vidi dve glumice - Draganu Mićalović u premijernom izvođenju 22. januara i prvoj reprizi 24. januara i Katarinu Arsić premijerno 23. januara i u drugoj reprizi predstave 25. januara.

Moja lično, u mojoj glavi, onako kako sam ja dozvolila sebi da je upoznam, jeste jedna velika čista ljubav kojoj je nametnuta takva sudbina i, nažalost, ona je platila svojim životom zbog toga što je izabrala – rekla je za RTS Mićalovićeva

Uloga Karenjina pripala je Dejanu Cicmiloviću, a Vronskog glumi Miloš Cvetković.

Ljevina glumi Stefan Mladenović, Kiti Nađa Nedović Tekinder, Doli Bratislava Milić i Katarina Mitić Pavlović, Stiva je Danilo Petrović i Serjoža Vuk Marinković - kažu iz Pozorišta.

Inače, kako navode iz pozorišta, Narodno državno pozorište je davne 1940. godine poslednji put premijerno pred niškom publikom odigralo "Anu Karenjinu", a režiser je bio Borivoje Stojković.

Početak obe premijere zakazan je za 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:53 // 22. 1. 2021.

    Napokon nešto lepo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: