Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 6. 9. 2023.

| Kultura

Andrićeva "Gospođica" na sceni Narodnog pozorišta u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Noćna frajla
Noćne frajle; foto: Nikola Milosavljević

Treće večeri Festivala "Teatar na raskršću" glumci niškog Narodnog pozorišta izveli su predstavu Aleksandra Popovića Noćna frajla, u režiji Branislava Mićunovića, a večeras će, takođe u takmičarskom delu, glumci Narodonog pozorišta Republike Srpske izvesti predstavu Gospođica po tekstu Ive Andrića.

Niška publika prvi put je mogla da pogleda predstavu Noćna frajla novembra prošle godine kada je ona premijerno odigrana, a oni koji su je tada propustili, mogli su sinoć da uživaju u ovom komadu.

Kako je dramaturg Dejan Petković rekao, ova dramska distopija, lišena bilo kakvog konkretnog ili prepoznatljivog istorijskog konteksta, predstavlja završni čin jedne tragikomične istorije u kojoj se rođena braća, ali i različite generacije unutar jedne porodice, nađu na oštro suprotstavljenim stranama, produbljujući svaki mogući antagonizam.

Predstava je trajala sat i po, a publika je velikim aplauzom pozdravila glumce.

Večeras će od 20 sati na sceni Narodnog pozorišta biti izvedena prestava Gospođica čiju režiju i adaptaciju potpisuje Đurđa Tešić, a izvode glumci iz Banja Luke.

Inače, ovo je četvrti Festival drame i pozorišta koji ove godine ima status manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: