Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 17. 7. 2023.

| Kultura

“Argentinska fantazija” u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
tango
Ulaz se neće naplaćivati; Ilustracija; foto: upnairobi.com

Najpoznatija dela argentinskog kompozitora i bandoneoniste Astora Pjacole, izvešće Kamerni orkestar Končertante Fakulteta umetnosti iz Niša u utorak, 18. jula od 20 sati u sali fakulteta. Organizatori napominju da je Pjacola svetsku slavu stekao modernizacijom tanga, kombinovajući ga sa različitim žanrovima, čime je stvorio žanr “novi tango”.

Fakultet umetnosti Niš Premijerno biće izvedeno i delo profesora Jovana Bogosavljevića inspirisano Pjacolom; ilustracija: Fakultet umetnosti NIš Sa Fakulteta umetnosti kažu da je koncert nazvan “Argentinska fantazija”, kao i to da će dirigent biti Milena Injac, dok će solisti biti violinisti i profesori fakulteta Jovan Bogosavljević i Marija Rajković.

„Argentinska fantazija“ je naš poklon Nišlijama i sadrži dobro poznata i manje poznata dela Astora Pjacole, a takođe će biti izvedno i delo našeg violiniste Jovana Bogosavljevića, koje je i inspirisano Pjacolom- kažu organizatori koncerta.

Takođe, napominju da će ulaz biti slobodan i dodaju da će posle niškog koncerta, okrekstar Končertante nastupiti na festivalima Ohridsko i Skopsko leto u Severnoj Makedoniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mbn93

    13:42 // 19. 7. 2023.

    Pozrav za ekipu koja je uništila Fakultet umetnosti,a koncert ovakvog tipa prave sam za svoj ćef kao probu za čuveno "Ohridsko leto" da se malo 'olade i nakupe dnevnice.

  • Var tehnolog

    21:03 // 17. 7. 2023.

    Ne najavljuje se ovakav umetnicki dozivljalj, danas za sutra !
    Ovaj nekadasnji grad, kuburi sa kulturom, umetnost je na najnizim granama, pa javite nam, bar tri- cetiri dana o terminu !
    Pozdrav za sarmantnu Mariju Rajkovic !

  • Marko Stojkovic

    16:19 // 17. 7. 2023.

    Astor "spasitelj tanga" nakon povratka iz Pariza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: