Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 30. 1. 2021.

| Kultura

Argentinski džez festival na onlajn platformi "Nišvila"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
nišvil
Džez koncerti na platformi festivala; foto: Vanja Keser/JV

Nastupe džez sastava koji učestvuju na argentinskom festivalu “Festival de Jazz en la Playa” mogu da prate i ljubitelji ove muzike u Srbije danas i sutra na TV kanalu niškog džez festivala .

Na Nišville TV gledaoci će moći 30. i 31. januara zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Nišvil džez festivala i argentinskih muzičara okupljenih oko Tango Jazz Quarteta i Sotavento big benda, besplatno da gledaju i slušaju nastupe sastava Jazz 4, Ad Libitum, Migel Anhel Taljarita, Nevua Jazz Trio, Tango Jazz Quartet, Sotavento Big Band, Orquesta de Monte, Orquesta de Cañuelas, Marselo Gilespi Rodriges.

“Festival de Jazz en la Playa” (Džez festival na plaži, prim. prev.) održan je prethodnog vikenda u argentinskom gradu Ostendeu na Atlantskom okeanu, 400 kilometara od Buenos Ajresa.

Kako objašnjavaju iz Nišvila, direktor ovog festivala je saksofonista, kompozitor, dirigent i pedagog Gustavo Firmenih (inače i lider pomenutih sastava Tango Jazz Quartet i Sotavento Big Band).

Tokom proteklih dvadeset godina, na scenamaa ovog festivala nastupili su svi najznačajniji argentinski i južnoamerički muzičari, ali i džezeri iz svih ostalih krajeva sveta, predstavljajući čitavu lepezu stilova od svinga, preko bi bapa i hard bapa, do različitih fuzija džeza i drugih stilova, pogotovo argentinske muzičke tradicije. Takođe, festival je uvek bio otvoren za predstavljanje mladih sastava kojima su ti nastupi po pravilu bili značajna “odskočna daska” za dalju karijeru - objašnjavaju iz Nišvila.

Publiku ovog festival osim stanovnika ovog dela, ali i cele Argentine, čine turisti iz celog sveta, a ovogodišnje izdanje je uz poštovanje protokola za suzbijanje koronavirusa bilo kombinacija živih nastupa u odmaralištu Barlovento Beach u Ostendeu i prethodno snimljenih koncerata.

Festival je u direktnom prenosu ili u odloženim snimcima, emitovan na tridesetak platformi džez festivala i klubova od Njujorka do Mozambika, uključujući i istoimeni belgijski grad Ostende.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    07:00 // 31. 1. 2021.

    Zanimljivo

  • Aca

    20:26 // 30. 1. 2021.

    Jos kad bi ukljucili ton

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: