Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 2. 10. 2017.

| Kultura

Argentinski filmovi od 6. oktobra u Pozorištu lutaka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
papiri
"Papiri na vetru" pred Niplijama; foto: Kupina

Pozdravnim rečima ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza, 6. oktobra biće prikazan prvi od 5 filmova koji stižu iz Argentine, a publika će moći da ih vidi u Pozorištu lutaka svake večeri do 10. oktobra.

Filmovi će se prikazivati od 20 sati, a ciklus otvara film “Walkoda - nemački doktor”. Kako kažu organizatori iz “Kupine”, reč je o filmu rađenom po istoimenom romanu koji se bavi istorijom argentinske porodice leta 1960. godine.

Junakinja Wakolde je 12-godišnja devojčica čiji roditelji kraj Bariločea, planinskom gradu smeštenom u podnožju Anda naseljenim mahom austrijskim i nemačkim doseljenicima, drže pansion. Grad je u to vreme bio sklonište za istaknute naciste koji su tu pronalazili utočište - piše u najavi filma.

Ulaznice za svaku projekciju su 100 dinara, a mogu se rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs i kupiti na biletarnici Pozorišta lutaka pola sata pre projekcije.


Koje sve filmove možete pogledati?

“Poslednji Elvis” - 7. oktobar, 20 sati

Karlos Gutierez (Elvis), fizički radnik koji ima ćerkicu Lizu Mari sa kojom se ne viđa tako često, živi kao da je reinkarnacija Elvisa Prislija, pa čak deluje da ga imitira, ali kako se bližio godinama u kojima je njegov idol umro, osećao je da je njegova budućnost prazna.

“U ribolovu” - 8. oktobar, 20 sati

52-godišnji trgovački putnik Marko, bivši je alkoholičar koji želi da promeni svoj život na bolje. Kao deo terapije, predlažu mu da počne da se bavi nekim hobijem. On se odlučuje za ribolov i kreće na put u Patagoniju, u selo Puerto Deseado gde počinje sezona lova na kitove. Drugi, važniji razlog za upravo to odredište, je činjenica da tamo živi njegova ćerka Ana, sa kojom već godinama nije u kontaktu, a jedino što zna o njoj je da živi negde u Puertu Deseadu.

“Ukradeno vino” - 9. oktobar, 20 sati

Protagonista filma Sebastijan upoznaje Nataliju baš u trenutku kada pokušava da ukrade poznato umetničko delo u muzeju. Kako radnja filma teče oboje će učestvovati u dosta komplikovanijoj krađi unikatne i preskupe flaše vina Malbec de Burdeos iz sredine XIX veka, ocenjene kao najbolje svetsko vino i čuvane u sefu jedne banke u Mendozi.

“Papiri na vetru” - 10. oktobar, 20 sati

Kada El Mono umire, njegova tri stara prijatelja će pokušati da nadoknade njegovo odsustvo i da osiguraju budućnost njegovoj ćerci. Pokušaće da ponovo pokrenu njegovo staru investiciju u vidu kupovine fudbalera koji je trebalo da postane zvezda.

Trejler za film "Walkoda"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: