Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 4. 3. 2019.

| Kultura

Balerine SKC-a osvojile pet zlatnih medalja na Balkanskoj olimpijadi

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Balerine SKC
Medalje za tri balerine; Foto: N. D.

Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju na domaćem terenu među plesačima iz Bugarske, Rusije, Kine i Srbije. Kako navode iz Studentskog kulturnog centra, svaki od pet solo nastupa balerina iz studija Akademija je na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre ocenjen kao najbolji u kategoriji.

Jednu od zlatnih medalja na ovom takmičenju osvojila je 11-godišnja Lenka Milićević u kategoriji neoclassical – children izvodeći koreografiju Prekrasan vrt. Ovo nije jedino odličje kojim se okitila ova balerina. Balerine SKC takmičenje Olimpijada održana u Nišu; Foto: N. D.

Žiri je oduševila i plešući Betovenove Uspomene, te je tako osvojila prvo mesto i u kategoriji demy classical – children - navode iz SKC-a.

Osim Milićevićeve, zlatnu medalju osvojila je i 8-godišnja Anika Nikić. Nju je, kako kažu iz SKC-a, do pobedničkog postolja u kategoriji classical dancer – kids dovela varijacija Amora iz baleta Don Kihot, a najbolja je bila i u kategoriji demy classical – kids gde je zablistala igrajući uz kompoziciju Čajkovskog Nova lutka.

5-godišnja Dunja Simić, koja je i ovog puta zbog svojih godina, velikog talenta i hrabrosti koju ima na sceni, dodaju, izazvala oduševljenje svih pristunih, bila je najbolja u kategoriji demy classical – baby.

Briljirala je izvodeći Italijansku polku, delo Sergeja Rahmanjinova - dodaju iz SKC-a.

Nastupima u Nišu tokom vikenda balerine studija Akademija SKC-a nastavile su da nižu uspehe, a iz ove ustanove kažu da su "sigurni da će predanim radom, vežbog i talentom uspeti da i ove godine na takmičenjima svoj baletski studijo, SKC i grad Niš predstave u najboljem svetlu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: