Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 25. 6. 2018.

| Kultura

Baletski studio niškog SKC-a pobednik festivala u Beloj Palanci

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Balerine
Osvojili najviše nagrada; Foto: Studio "Akademija"

Male balerine baletskog studia Akademija Studentskog kulturnog centra osvojile su najviše nagrada na Festivalu "Dani igre" u Beloj Palanci. Time je, kako su saopštili iz SKC-a, ovaj studio odneo titulu sveobuhvatnog pobednika ovog takmičenja.

Među igračicama koje su svom studiju donele titulu su 7-godišnja Anika Nikić koja je osvojila prvo mesto izvodeći koreografiju "Tarantela" i 4-godišnja Dunja Simić koja se igrajući "Italijansku polku" izborila za drugo mesto. Tu je i 5-godišnja Minja Živković koja je, plešući "Porcelansku lutku", osvojila treće mesto. Nagrada balet Sveukupni pobednici; Foto: Baletski studio "Akademija"

Na takmičenju je, dodaju iz SKC-a, zablistala i 11-godišnja Lenka Milićević, koju je koreografija "Prekrasni vrt" dovela do pobedničkog postolja te je ona u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto. Grupnom koreografijom "Veseli pilići" balerine i baletani ovog studija osvojili su treće mesto.

Iz baletskog studia Akademija navode da su ponosni na uspehe svojih članova.

Svi smo zaista ponosni na našu decu. Ona su dala sve od sebe, a imali su i ogromnu podršku roditelja, koji su zajedno sa nama sve to izneli. Mi smo jedan tim koji odlično funkcioniše, a ovi rezultati to i dokazuju - navodi umetnički rukovodilac studija Vladislava Milosavljević.

Inače, Baletski studio Akademija, organizuje upis u pripremni razred osnovne baletske škole "Dimitrije Parlić" u Pančevu.

U pripremni razred, navode, mogu da se upišu devojčice i dečaci uzrasta od 8 do 10 godina sa ili bez baletskog predznanja. Ovo malim balerina i baletanima daje mogućnost da vanredno pohađaju osnovno baletsku školu, dodaju, a nastava će se održavati u prostorijama u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola.jov

    15:39 // 25. 6. 2018.

    Moja cerkica bi zelela da se profesionalno bavi baletom, kako mozemo da se upisemo u pripremni razred?

    • Ana

      15:50 // 25. 6. 2018.

      Pozovite na broj 061/ 1839024 i reći će Vam

    • Snex

      09:37 // 26. 6. 2018.

      Ovo je najbolji vid aktivnosti za devojčice od 3 god.,nastavnica Ruskinja odlično radi sa mališanima i većim devojčicama podjednako.Maleni uče koordinaciju pokreta i pravilno držanje tela uz interesantne vežbe i igru a grupa od 5-7 godina ima i ozbiljne koreografije i nastupe.. devojčice se odlično zabavljaju!
      Sve preporuke za ovu školu u Banovini.Vidite na facebook-u akademija baleta studio Niš.

  • Andrea89

    15:05 // 25. 6. 2018.

    Prezadovoljni smo Vladislavinim radom, zena je pedagog u svakom smislu reci, po zvanju i obrazovanju. Hvala vam na svemu sto radite za nasu decu i sirenje baletske kulture u Nisu!

  • Smuk

    15:03 // 25. 6. 2018.

    Bravo deco , veliki uspeh !
    Idite u B. Palanku dok vam igre ne presele u BGDnaH2O ... znam da su nešto pokušali i nekadašnji SMOBS su i preuzeli...ne "ovi" , nego neki "predhodni" - pametni /uslovno rečeno/ , kao i "ovi" ! !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: