Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 7. 6. 2013.

| Kultura

“Balkanika” tuži Nemanju Radulovića

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
foto: Marko Pekić

Menadžment “Balkanike” podneo je tužbu protiv Nemanje Radulovića jer nije ispoštovao ugovor i nastupio na izvođenju muzičko-scenskog spektakla “Constantinus magnus” 3. juna u Nišu.

Kompozitor Aleksandar Sanja Ilić kaže da će poznati niški violinista Nemanja Radulović morati da odgovara zbog svojih postupaka.

- Onemogućio je da publika čuje kompoziciju koja je pisana specijalno za njega i to je ono što svi moraju da shvate voleli mene ili njega ili ne, voleli vlast, državu ili opoziciju - kaže Ilić.

On tvrdi da je Radulović ranije potpisao ugovor u kom je stajalo da se njegov nastup može snimati, a posle i neograničeno emitovati, ali da je na dan izvođenja, kada mu ga je menadžer “Balkanike” pokazao rekao da se ne seća toga.

- Bio je iznenađen kada je video ugovor i rekao da nije trebalo da ga potpiše - kaže Ilić.

Nakon toga, objašnjava Ilić, Radulovićev menadžment je poslao drugi ugovor koji je zabranjivao snimanje i emitovanje, osim ukoliko se doplati.

- Potpisao je jednu stvar, a onda je hteo da menja. Mi smo predložili da za vreme njegovog nastupa u direktnom prenosu idu reklame, ali on je zahtevao da se kamere potpuno ugase - kaže Ilić.

Kompozitor dodaje da je Radulović na probama bio sjajan, pa da je svakako zaslužio počasni doktorat, ali i "titulu najneprofesionalnijeg muzičara".

- Čujem da su mu se neki izvinjavali. To je demagogija iz nekih prošlih vremena i nema smisla jer on treba da se izvini što nije nastupio - kaže Ilić.

Podsetimo, najvljeni nastup nišlije Nemanje Radulovića je izostao, a violinista je kasnije na svom Tviter nalogu objasnio da nije mogao da svira jer je kasno saznao da će se koncert prenositi uživo, a da kao ekskluzivni umetnik agencije Valmalete i Universal Music nema prava da sam odlučuje o tome.

Nakon koncerta "Constantimus magnus" predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić izvinio se Raduloviću u svoje ime.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milan mitic

    10:43 // 10. 6. 2013.

    bezobrazan je 50 000 eura puta.plus 35 00 puta za novu godinu. ma bezobrazan je svih 85 000 puta eura.

  • Mladen Jovanovic

    10:26 // 9. 6. 2013.

    Eto sta je BeGedikt! Das beogradskom arhitekti (Sanja Ilic) sa dobrim politickim vezama 19 miliona za koncert. Onda on dodje i tuzi nase dete, Nisliju, skolovanog muzicara svetske velicine. Ej pameti!

  • Idioti!

    14:52 // 8. 6. 2013.

    Ma jos nam treba ovakvih cenjenih umetnika, sa njihovim fenomenalnim programima.A organizatore Nisvila proglasiti za organizatora festivala sunda i kica i udariti po usima kad zatraze 20% od tog novca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: