Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 23. 2. 2023.

| Kultura

Bane Janković sprema scenario za detektivsku seriju o Obrenoviću i 19. veku

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Branislav Janković
Reč je o seriji koja će nas vratiti u 19. vek, kada smo bili deo Evrope, kaže Branislav Janković; foto: Nevena Janković

"U vrelini topčiderske noći, neko je svirepo presudio Milošu Obrenoviću, srpskom knezu i oslobodiocu. Vlast, ali i njegova porodica želi da zataška ubistvo i saopštava narodu da je knez umro prirodnom smrću. Ipak, njegov naslednik, knez Mihailo reši da povede istragu i angažuje Jevrema Utvića, inteligentnog egocentrika i razvratnika, koga proganjaju demoni prošlosti." Ovo je kratak opis knjige Branislava Jankovića Vetrovi zla na osnovu koje se sprema serija od 12 epizoda.

Reč je o seriji koja će nas vratiti u 19. vek, kada smo bili deo Evrope, kako kaže Branislav Janković.

„Vetrovi zla“ je priča o Jevremu Utviću, raspopu i istražitelju, svojevrsnom detektivu 19. veka. U zadatak dobija da otkrije ubicu Miloša Obrenovića. To je i priča o Srbiji u devetnaestom veku, o političkim prilikama, o Obrenovićima i njihovim ženama koje su i te kako uticale da Srbija dobije evropsko lice - kaže autor.

Vetrovi zla "Vetrovi zla" je priča o Jevremu Utviću, raspopu i istražitelju, svojevrsnom detektivu 19. veka Makedonska kuća Dragon production and robotics je zadužena za produkciju, a njen direktor Davor Krstevski veliki je poznavalac balkanske istorije i ljubitelj književnosti. Serija će biti na srpskom, očekuje se i jedan deo glumaca iz Severne Makedonije, ali još se ne znaju imena, kaže Branislav Janković za Južne vesti.

Za snimanje treba da nađemo lokaciju koja oslikava period iz 19. veka, još se ne zna gde će to biti. Veći problem je napraviti set za Beograd iz tog perioda, ali verujem da će biti. Polako počinjem da prihvatam da se ovako lepa stvar dešava. Ja pišem scenario za svoju knjigu, to nije lako, to je moje čedo - kaže Janković.

Prema nezvaničnim informacijama, počeli su pregovori sa velikim imenima srpskog glumišta, a tokom marta će biti objavljeno ko će se naći ispred kamera.

U planu je da snimanje počne tokom maja, a scenario se neće bitno razlikovati od knjige autora brojnih romana, među kojima su O vukovima i senkama, Peta žica i Suze Svetog Nikole.

Po scenariju Branislava Jankovića, na proleće bi trebalo da počne snimanje triler drame Poslednji strelac. Film predstavlja priču o bivšem pripadniku službe bezbednosti, kome je ostalo još nekoliko meseci života i koji ima priliku da se osveti za smrt supruge.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: