Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:11, 29. 10. 2010.

| Kultura

"Bassiona Amorosa" na NIMUS-u

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
foto: bassiona-amorosa.com

NIŠ – Sastav kontrabasa „Bassiona Amorosa“ iz Nemačke nastupa u dvorani Simfonijskog orkestra u subotu od 20h u okviru NIMUS-a.

Na programu će biti dela Albinonija, Hačaturjana i Maka.

Ansambl „Bassiona Amorosa“ je nastao 1996. godine sasvim slučajno, kada su u Minhenu četiri studentkinje iz klase profesora Klausa Trumpfa priredile šaljivi koncert sa četiri kontrabasa.

Sastav čine šestorica muzičara poreklom iz Srbije, Češke, Slovačke, Belorusije i Gruzije, koji su završili postdiplomske studije na Muzičkoj akademiji u Minhenu u klasi Klausa Trumpfa. Solo kontrabasista Beogradske filharmonije Ljubinko Lazić je član od njegovog osnivanja.

Ansambl je do sada održao više od 400 koncerata, a izdali su 13 kompakt diskova. Objavljen je i dokumentarni film o ovom neobičnom kamernom sastavu.

Imaju brojna priznanja, a izdvaja se nagrada za Najbolji evropski kvartet koju su primili sa Plasidom Domingom, Danijelom Barenbojmom i Volfgangom Vagnerom.

Karte se mogu kupiti u prostorijama Niškog simfonijskog orkestra i u Niškom kulturnom centru po cenama od 300 dinara. Za studente i đake su karte po 200 dinara.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: