Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 6. 11. 2017.

| Kultura

Bekjarev: Kulturu formiraju amaterske glumačke trupe

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Ivan-Bekjarev,-foto-B.A
Bekjarev u LKC-u; foto: B. A.

Značaj amaterskih pozorišnih trupa, kao i festivala koji se organizuju za amatere je veliki, jer se, prema rečima poznatog srpskog glumca Ivana Bekjareva, upravo na tim festivalima formira kultura i u tim početnim trupama formiraju dobri ljudi. On je, na sinoćnjoj tribini “U krupnom planu” na Festivalu amaterske pozorišne režije, koji se već 5. put održava u Leskovcu, govorio i o svom profesionalnom radu i životu.

Jedan od načina da kultura u nekom mestu bude vidljivija, po njegovom mišljenju, jeste formiranje festivala i zbog toga se, kako kaže, raduje svakom festivalu i smatra da svako selo treba imati svoj festival, jer će tako ljudi u svim mestima imati kulturu.

Amaterske trupe su doprinos za kulturni život, ali je činjenica, kaže Bekjarev, da se za kulturu izdvaja veoma malo para.

Uvek sam govorio “ljudi, dajte pare za amaterizam, jer nam tako deca ne idu na ulicu” - rekao je Bekjarev.

Bekjarev,-foto-B.A Poznati glumac počeo kao amater; foto: B. A.I Bekjarev je, kako je sam rekao, počeo je još kao gimnazijalac i dosta vremena proveo je u amaterskoj trupi.

Ja sam dosta radio u amaterskom pozorištu koje se tada zvalo “Pista” i koje se nalazilo u blizini moje kuće - rekao je Bekjarev.

Prošle godine ovaj glumac obeležio je pola veka umetničkog rada izložbom „Ivan Bekjarev – 50 godina glume“, tokom koga je odigrao više od 120 uloga u pozorištu, snimio više od 40 filmova, a širu popularnost stekao ulogama u serijama “Bolji život”, “Otpisani”, Porodično blago” i druge.

Podsetimo, Festival amaterske pozorišne režije završava se večeras, a nakon dodele nagrada, publici će se, prema najavama organizatora, predstaviti Dramski studio Leskovačkog kulturnog centra predstavom “Prevara za prevaru”, u režiji Darka Zloporubovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: