Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 2. 2. 2015.

| Kultura

Bend "Gospodin Pinokio": "Ostali smo nedorečeni"

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
gospodin piniokio
Iskreni tekstovi i čvrsti rok zvuk; foto: Marko Pekić

Nakon 15 godina svirki, komponovanja i pisanja tekstova, niški “veterani” rok scene i dalje stvaraju i osvajaju nove poklonike njihove muzike, a u godini kada proslavljaju jubilej rada pripremaju novi album i rok maraton.

Grupa “Gospodin Pinokio” planira da ovu godišnjicu obeleži koncertima po gradovima regiona, a proslavu završi velikim koncertom u Nišu sredinom ove godine na kome će svirati i članovi njihovih prijateljskih grupa.

Iako bend obeležava 15 godina rada, on je osnovan pre 22, ali je od 2003. do 2010. napravio pauzu zbog, kako kažu njegovi članovi, “rešavanja životnih pitanja”. Napominju da su se vratili jer imaju i dalje šta da kažu, ali i iz sebičnih razloga jer im je “bavljenje muzikom duševna hrana”. 800x600-Gospodin-Pinokio-13 Šile: "Možemo bolje da iskažemo sebe"

Ostali smo nedorečeni. U međuvremenu smo sazreli muzički tako da sada možda bolje, odnosno na bolji način, možemo da iskažemo sebe i svoje poruke - kaže pevač i frontmen benda Igor Bogdanović Šile.

Ističe da su svih ovih godina ostali dosledni muzici koju su počeli da sviraju kao klinci, a to su čvrsti rifovi i garažni rok kombinovani sa iskrenim tekstovima sa dubokom porukom.

Znamo šta hoćemo i nećemo, i dajemo ono što možemo, potpuno ogoljeno, bez skrivenog motiva i bez nesigurnosti, čvrsto stojeći iza toga - objašnjava Šile.


Novi album u 2015.

“Gospodin Pinokio” već ima spremne nove pesme, a da zavisno od situacije će, kako kaže frontmen benda, u toku 2015. godine objaviti maksi-singl sa četiri kompozicije.

Otkriva da jedna od njih nosi naziv “Zastoj” i da govori kako se zapravo malo šta menja. Objašnjava da se ni poruke, koje su nosile njihove pesme sa početka 90-ih, ne menjaju, već se javljaju i u novim pesmama.

Poruke su iste jer se ništa nije promenilo, a to je da treba biti iskren, raditi ono što voliš i biti ono što jesi, bez obzira na mišljenje okoline - ističe pevač benda “Gospodin Pinokio”.

Gospodin-Pinokio-16-1 Poruke koje nose pesme nisu se promenile od 90-ih do danas Iako su mnogi u regionu prepoznali u njihovoj muzici materijal koji osvaja publiku i koji im može doneti popularnost u Srbiji i šire, “Gospodin Pinokio”, kao i mnogi niški bendovi, nije to doživeo. Neki muzički stručnjaci procenjuju da su stvarali u pogrešno vreme jer da su, kako objašnjavaju, bili prisutni 80-ih godina u doba stare Jugoslavije njihov rejting bi bio isti kao Partibrejkersima i EKV.

Članovi “Pinokija” napominju da su brojni niški bendovi prošli nezapaženo, a da bi možda uspeli “da se probiju” da su se udružili i stvorili neki blok koji bi zajedno delovao.

Niš nikada nije imao problem sa kvalitetom, ali bendovi nekako nisu imali završnicu, nisu uspevali da se nametnu regionu i izađu van tog lokalnog kruga - objašnjava Šile.

Sastav “Gospodin Pinokio” sada čine Bojan Ristić na basu, Desimir Stojanović za bubnjevima, Danijel Stojanović na gitari i vokal – Igor Bogdanović.

Iza sebe imaju albume Zdravlje i satira (1993), Plašim se i neću (1996), Zapažanja (2001), kompilacija Buđenje (2011) i Svet oko nas (2012).

Spot za pesmu "Novac je mamac"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: