Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 18. 10. 2023.

| Kultura

Besplatan koncert niškog "EYOT"-a u Medveđi

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
_104371329_eyot14.jpg
"Umetičke muzike na jugu" i nastup "EYOT"-a u Medveđi; foto: JV

Svoj prepoznatljivi zvuk između klasičnog džeza i rokenrola, ambijentalne i balkanske muzike, poznati niški bend EYOT doneće u Kulturni centar Medveđa u četvrtak, 19. oktobra od 19 sati na zatvaranju “Umetničke muzike na jugu”.

Ovaj niški sastav osnovan je 2008. godine i čine ga Dejan Ilijić, Miloš Vojvodić, Marko Stojiljković i Slađan Milenović, a mnogi ih nazivaju jednim od najznačajnih džez muzičara u Srbiji, koji spajaju mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada.

Ističući značaj niškog benda, organizatori “Umetničke muzike na jugu” dodaju da je EYOT pobednik takmičenja “Umbria Jazz Balkanic Windows” 2009. godine, kao i najznačajnijeg muzičkog sajma u Kanu “Midem Off Showcase” 2012. godine.

Njihovo najnovije izdanje u oktobru 2020. izdala je je jedna od vodećih nezavisnih izdavačkih kuća u Americi,“ Ropeadope“, sa distribucijom širom sveta. Album je dobio sjajne kritike, našao se među top 10 najprodavanijih džez albuma na „Bandcampu“ i uvršten je na nekoliko zvaničnih „Spotify“ lista. Francuski nacionalni radio mu je posvetio članak na svom sajtu - kažu organizatori.

Nastupali su i na većim džez festivalima u Srbiji, uključujući festivale u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Kraljevu, Somboru i Vršcu, ali i u više od 20 zemalja širom sveta, između ostalih u Kini, Hong Kongu, Japanu, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Njihov “Koncert za prirodu”, snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1515 metara. Nesvakidašnji poduhvat koji pored muzike sastava Eyot promoviše i prirodne lepote republike Srbije, doneo je grupi EYOT plaketu-zahvalnicu od strane Zavoda za zaštitu prirode, za poseban doprinos očuvanju prirode - ističu organizatori.

Ulaz na njihov koncert u Medveđi je besplatan, ističu organizatori.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: