Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 13. 12. 2018.

| Kultura

Besplatna članarina u biblioteci za đake sa jedinicom iz srpskog jezika

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
narodna biblioteka
Promotivna akcija od 14. do 21. decembra; Foto: JV

Narodna biblioteka "Stevan Sremac" u Nišu prvi put organizuje neobičnu akciju - svim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su na tromesečju imali slabu ocenu iz srpskog jezika, daruje besplatnu godišnju članarinu. Popust od 50% na članarinu Biblioteka daje i svim zainteresovanima povodom Dana bibliotekara Srbije.

Direktorka niške Biblioteke Sonja Šuković navodi da su iz najboljih namera odlučili da đacima koji su imali jedinicu omoguće da uzmu člansku karticu bez plaćanja.

Ideja je da ih na ovaj način motivišemo i damo im priliku da se više angažuju. Ujedno, to je i način da svi imaju jednak pristup knjigama, jer neka deca prosto nemaju novca da plate tu članarinu - objašnjava Šukovićeva.

Osnovci i srednjokolci će besplatnu članarinu moći da dobiju od 14. do 21. decembra, a u istom ovom periodu niška biblioteka će davati i popust onima koji žele da obnove članarinu ili žele da postanu član.

Povodom Dana bibliotekara Srbije 14. decembra, Narodna biblioteka "Stevan Sremac" će vas obradovati popustom od 50% na godišnju članarinu za decu i odrasle - poručuju iz Biblioteke.

Tako će godišnja članarina umesto 700 dinara u ovom promotivnom periodu koštati 350 dinara, dok će članarine za Odeljenje knjige za decu biti 200 dinara umesto 400.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miloje

    14:49 // 16. 12. 2018.

    I cija li je ova genijalna ideja?

  • miloje

    14:48 // 16. 12. 2018.

    Bas me zanima koliko se jedinicara upisalo u biblioteku?

  • Dejan Dimitrijević

    23:45 // 15. 12. 2018.

    Nagrada za lenjost i nerad? Lepa poruka đacima koji su marljivo učili da se pamet u Vučićevoj Srbiji ne isplati. Sjajna simboilika i oličenje logike SNS-a koju ta sekta nameće čitavom društvu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: