Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 3. 5. 2018.

| Kultura

Bez premijera u toku maja u Narodnom pozorištu u Leskovcu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
ljubavnik velikog stila
Deo iz predstave "Ljubavnik velikog stila", foto: Narodno pozorište Leskovac

Iako na repertoaru Narodnog pozorišta u Leskovcu ovog meseca nema premijera, Leskovčani će moći da se podsete nekoliko priča koje je uradila ove trupa, a među njima su i 4 predstave za najmlađe.

Prva na repertoaru je priča o uticaju televizije na mlade ljude, koja se razvija u predstavi Polovnjače, rađene po motivina iz drame Nakaze Lika Hibnera, a koju Leskovčani mogu pogledati 4. maja od 20 sati.

Nedelju dana kasnije na daskama Narodnog pozorišta biće izvedena čuvena predstava Ljubavnik velikog stila Reja Kunija, koju je adaptirao i režirao Slavenko Saletović po prevodu Snežane Maš.

U ljubavnom spletu neverovatnih okolnosti, ovo je priča o čoveku koji je zbog toga što je njegova stvarnost drugačija, ušao u laž koja ga dovodi do situacije apsurda. Ovo je komedija koja će smehom rasterati, makar na trenutak, našu turobnu stvarnost - stoji u opisu predstave.

Sredinom meseca pred leskovačkom publikom nastupiće i poznati Vranjanac Dragan Boža Marjanović, koji će kroz monodramu Zakasotina uvijenu u južnjački dijalekat prikazati stradanje prve bračne noći Mileta Sultana. Krajem meseca Leskovčani će moći da odgledaju i predstavu Boing boing.

Što se mališana tiče, oni će u pozorište moći već prvog vikenda u maju, kada će im se pokloniti družina iz priče Dugonja, Trbonja i Vidonja. carobnjak iz Oza Na repertoaru i 4 predstave za decu, foto: Narodno pozorište Leskovac

Osim ove, najmlađi će moći da pogledaju i adaptaciju čuvene Diznijeve bajke Snežana i sedam patuljaka, adaptaciju avanturističkog mjuzikla Čarobnjak iz Oza, kao i priču o Kapetanu Džonu Piplfoksu - kažu u pozorištu.

Sve predstave za odrasle igraju se od 20, a za najmlađe od 12 sati. Više informacija, kao i detaljan repertoar možete pogledati na njihovom sajtu, gde se mogu i rezervisati karte.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: