Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 25. 1. 2023.

| Kultura

“Bila jednom jedna zima” i “Vuk koji je ispao iz knjige” ove nedelje u Pozorištu lutaka u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
bila jednom jedna zima
Ove nedelje na repertoaru dve predstave; foto: Art

Na repertoaru niškog Pozorišta lutaka, ove nedelje, na repertoaru su dve predstave - u četvrtak, 26. januara publika će moći da pogleda predstavu Bila jednom jedna zima, dok će u nedelju, 29. januara, biti izveden komad Vuk koji je ispao iz knjige.

bila jednom jedna zima Priča o dobroti i prijateljstvu; foto: Art Predstava Bila jednom jedna zima počinje u četvrtak, od 18 sati, a iz Pozorišta lutaka najavljuju da će mališani, kroz dogodovštine glavnih junaka, saznati puno o dobroti i prijateljstvu.

Priča o jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vuk Vule, Lija Mudrolija, Tata Zeka i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezgode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prjateljstvu - navode iz Lutkarskog.

Uloge tumače Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić, koji su radili i dramatizaciju, adaptaciju teksta, režiju i ostale elemente predstave.

vuk koji je ispao iz knjige Junak priče je naoko strašni vuk; foto: Selma Vuk koji je ispao iz knjige na repertoaru je u nedelju, od 11:30, a iz Lutkarskog pozivaju mališane da dođu i vide da li će strašni vuk, pronaći svoje pravo mesto pričama.

Junak priče je naoko strašni vuk, koji je slučajno ispao iz police sa knjigama, u sobi u kojoj drema veliki mačak. Bežeći od mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali ni u jednu priču se ne uklapa: u priču o ovčici Aski stigao je prerano, zatim pravi zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, potom neslavno prođe u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, posle naljuti barona Minhauzena, a onda ga još umalo ne pojede kineski znaj… I to baš pred sam kraj! A da li će na kraju vuk ipak pronaći svoje pravo mesto? - najavljuju iz Lutkarskog.

Predstavu je režirao Dragoslav Todorović, a glumački ansamlb čine Lazar Nikolić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: