Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 11. 3. 2012.

| Kultura

Bioskop Vilingrad od 4. aprila?

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
bioskop vilingrad februar 2012. godine
Bioskop Vilingrad; snimljeno 24. februara 2012. godine

Niški bioskop Vilingrad biće svečano otvoren 4. aprila projekcijom 3D vezrijom filma "Titanik".

Ovu informaciju objavio je B92, pozivajući se na izjavu predstavnika distributerske kuće Megakom Marka Čkonjevića, koji je za 20. mart najavio otvaranje velikog sinepleksa u Kragujevcu.

- Megakom ne odustaje ni od klasičnih bioskopa pa se tako uključio u oživljavanje jednog u Nišu, u saradnji sa lokalnom samoupravom. Renovirani "Vilin grad" sa dve sale, od kojih je jedna opremljena za 3D projekcije, biće otvoren 4. aprila premijerom 3D verzije hita "Titanik" - prenosi B92.

Otvaranje bioskopa do sada je bezbroj puta najavljivano. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović poslednji put je novembra prošle godine kao rok postavio "kraj godine"


Skadar na Bojani

bioskop-decembar-2009 fotografija renoviranog bioskopa Vilingrad iz decembra 2009. godineRekonstrukcija bioskopa Vilingrad traje već godinama, a prate je brojne afere. Do sada je Grad Niš u uložio više od 20 miliona dinara, a najavljeno je izdvajanje još toliko para.

Nakon okončanja prve faze rekonstrukcije, koja je okončana decembra 2009. godine, a koštala oko 200.000 evra, bioskopska sala izgledala je skoro gotovo - sa novim podom, platnom, kompletno renoviranim zidovima i plafonom, odličnim crvenim foteljama.

Polovinom 2011. godine iz Direkcije za izgradnju Niša najavljen je početak druge faze, tokom koje bi trebalo da bude uloženo još 200.000 evra. Međutim, kako je kamera Južnih vesti snimila pre 20tak dana, bioskop Vilingrad sada izgleda kao pre radova iz 2008. i 2009. godine.

Inače, gradonačelnik Niša potpisao je decembra prošle godine dokument kojim je upravljanje bioskopom povereno nepoznatoj firmi. Na potpisivanje nisu pozvani mediji, niti je ugovor do sada javno objavljen.

Na pisani zahtev Južnim vestima je dostavljen sporni ugovor u kome je saradnja između Grada i tek formiranog preduzeća "Bioskop Vilingrad" definisana samo u grubim crtama. Predviđeno je da grad investira oko 40 miliona dinara u rekonstrukciju, a "Vilingrad" više od pola miliona evra u opremu. Ugovorom nije predviđeno plaćanje bilo kakve naknade gradu, a nakon isteka roka ova privatna firma odneće sa sobom kompletnu opremu.

Osim toga, predviđeno je da saradnja traje 15 godina, ali nije definisan rok za početak rada bisokopa.

Južne vesti pokušale su da saznaju i ko stoji iza ove firme, registrovane svega nekoliko dana pre potpisivanja spornog ugovora, ali na adresi gde je prijavljeno njeno sedište je zapravo privatni stan. Tačnije, na vratima stana na poslednjem spratu zgrade nalazi se samo pločica sa prezimenom vlasnika, a komšije sa kojima smo razgovarali kažu da prvi put čuju da se tu nalazi firma koja ima veze sa bioskopima, kao i da ne znaju da se vlasnik stana bavim bilo čim u vezi sa tim poslom.

Pogledajte kako je bioskop Vilingrad izgledao 24. februara 2012. godine, posle više od 4 godine radova na rekonstrukciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Vučić

    13:44 // 26. 3. 2012.

    Premijera Titanika u svetu je 6. aprila a kod nas će biti 4. :D

  • Ivana

    07:48 // 12. 3. 2012.

    Ako oni OVO naprave sa slike ja cu licno da otvorim privatni bioskop do 1. maja onda. Eto.

    • Bojan

      14:04 // 8. 4. 2012.

      To sa slike je bilo napravljeno decembra 2009, al` su morali sve da sruse pa da krenu ponovo...

  • the doktor

    00:36 // 12. 3. 2012.

    Stvarno veliko iznenadjenje. Slučajno otvaraju bioskop tek u jeku predizborne kampanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: