Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 29. 12. 2017.

| Kultura

Bivša i aktuelna upravnica među kandidatima za direktora niškog teatra

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište
Sledeće godine bi trebalo da bude poznato ko je izabran; foto: arhiva JV

Dramaturg iz Kruševca Spasoje Milovanović, direktorka niške škole Milica Radulović, kao i aktuelna upravnica Dragana Petrović i bivša direktorka Biljana Vujović, prijavili su se na konkurs za izbor direktora niškog Narodnog pozorišta i neko od njih će naredne 4 godine voditi ovu kulturnu ustanovu.

Predsednik Upravnog odbora niškog teatra Nebojša Ozimić kaže da je konkurs završen 25. decembra i da svi oni koji su se prijavili ispunjavaju uslove konkursa za direktora niškog Pozorišta.

Iza Nove godine će sa njima biti obavljen razgovor - navodi Ozimić.

Zasad nisu poznate detaljne biografije prijavljenih kandidata, jer je Ozimić novinare uputio na upravu Narodnog pozorišta, a aktuelna v. d. direktorka o tome nije htela da govori, a razlog koji je navela za neotkrivanje ovih informacija je taj što je i ona jedan od kandidata.

Jedino što je poznato je da je Spasoje Milovanović dramaturg iz Kruševca, dok je aktuelna upravnica Dragana Petrović pravnica, poznata po tome što je svojevremeno tvrdila da Ivan Vuković ispunjava uslove za direktorsku funkciju.

Na konkurs se prijavila i direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić” Milica Radulović, koja je radila i u Visokoj školi u Pirotu.

Doktor nauka sam. Mislim da bih mogla da doprinesem kvalitetnijem radu, napretku i promociji Pozorišta pre svega - navodi Radulovićeva.

I nekadašnja direktorka Biljana Vujović je jedan od kandidata, a veliku buru u javnosti izazvala je 2011. godine, kada su glumci tražili da bude smenjena, jer je otkazala predstavu nekoliko dana pred premijeru.

Podsetimo, nakon što je Narodno pozorište skoro do isteka mandata vodio Ivan Vuković koji nije ispunjavao uslove za tu funkciju, a zamenila ga pravnica Dragana Petrović, novi konkurs je konačno objavljen 9. decembra i sledeće godine bi trebalo da bude poznato ko će naredne 4 godine da vodi ovu važnu kulturnu ustanovu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijela Harms

    21:38 // 8. 1. 2018.

    Bilo bi zanimljivo da vidimo te biografije. Mislim da bismo u sva četiri slučaja videli sav besmisao kulturnog preživljavanja u Nišu.

  • Ekstremni ljubitelj pozorista

    14:39 // 4. 1. 2018.

    Crni Lazo!!!! Pa sto ti i tebi slicni snaznije napadate, tim vise ono sto vi napadate dobija na vrednosti i znacaju. Interesantno je to da vam ne valja sve sto valja, a da se u, na primer Na cistini, U cije ime, Cigani lete u nebo, i slicnim amaterlucima osecate dobro!!!

    • Срба

      01:23 // 7. 1. 2018.

      Биљо, ти ли си...?? :D

    • Laza

      09:49 // 8. 1. 2018.

      "Ja Betmen slepi mis letim u Narodno pozoriste Nis..." To je bio slogan pozorista za vreme vlasti Biljane Vujovic. Pametnom dovoljno!

  • panic jelena

    18:07 // 3. 1. 2018.

    Hvala bogu da je bivsa upravnica Biljana Vujovic konkurisala. Nadam se da ce, konacno, pozoriste procvetati.

    • Laza

      12:01 // 4. 1. 2018.

      Vreme je da opet njeni resitali u vidu Sekspirove noci - kreativne moci izadju na videlo.... Za vreme njene vlasti unisteno je sve tradicionalno u teatru....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: