Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 20. 9. 2018.

| Kultura

Bjelogrlić i Dobra: "LIFFE" je ozbiljan festival gde dolaze dobri autori

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra
Glumci govorili o značaju festivala, ali i o najznačajnijim trenucima iz profesionalnog života, foto: B. Antić

Iako je, kako je i ranije rekao, prvi put na festivalu, glumac Dragan Bjelogrlić, kaže da je čuo mnogo lepih stvari i pre dolaska. Prema njegovom mišljenju, LIFFE je jedan od najznačajnijih festivala u Srbiji, a sa ovom konstatacijom se složila i njegova koleginicima Anica Dobra.

Glumački par, prepoznatljiv po zajedničkom nastupu u filmu Crni bombarder reditelja Darka Bajića, o svojim karijerama, ulogama i životu govorio je na sinoćnoj tribini U krupnom planu, pred punom salom.

I Bjelogrlić i Dobra ocenili su da je značaj Leskovačkog internacionalnog festivala veliki i da on iz godine u godinu samo raste i poprima nove sadržaje, koji ga čine još ozbiljnijim i primamljivijim filmskim stvaraocima.

Jako mi se dopada ceo koncept, kao i činjenica da ceo grad živi za festival i oseća ga svojim. „LIFFE“ je za ovih 11 godina uspeo da se etablira kao možda čak najstandardniji festival u Srbiji. Ja ne mogu reći da set vi na dobrom putu, jer ste vi već napravili dobar festival, a sada samo treba da ga negujete i da ga razvijate – rekao je Bjelogrlić.

Sa Bjelogrlićem se o značaju festivala složila i glumica Anica Dobra kojoj se, kako kaže, čini, da se svake godine sve organizuje sa neverovatnom lakoćom, iako zna da iza svega stoji težak i naporan rad.

Dragan je već sve rekao, ali meni na pamet pada samo jedna misao, a to je da, ne samo u današnje vreme, nego uvek je dovoljno da samo jedan čovek sanja i da ima neku dobru ideju i da ga drugi zaprate u tome, da bi se stvorilo nešto lepo. Vi ste napravili sjajan festival na kome dolaze dobri autori! I moram reći da, koliko je vama lepo sa nama, toliko je i nama lepo sa vama. Ovo je dobra lekcija za sve druge festivale i jako sam srećna što sam ovde – kaže Dobra.

Nakon uvodnog dela, kada su se kamere isključile, glumci su sa publikom podelili svoje najznačajnije trenutke iz privatnog i profesionalnog života, a podsetili su se i kako je bilo na snimanju Crnog bombardera.

I Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra iza sebe imaju mnoštvo filmskih, pozorišnih i uloga u serijama, kao i mnogobrojne nagrade koje potvrđuju kvalitet njihovog rada.

Podsetimo, ovaj glumački par prošetao je crvenim tepih prve večeri festivala, a upravo je glumac Dragan Bjelogrlić svečano otvorio 11. LIFFE.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lepotan

    15:48 // 20. 9. 2018.

    Lele Bjelo, ala si prop'o!! A bio si nekada cool lik...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: