Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 14. 8. 2012.

| Kultura

Blace: stranci pomažu "Dane šljive"

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
dani sljive
Foto: danisljive.com

Kanadska kompanija “Ultra Lithium Inc.” i kineska kompanija „Betec”, koje su u Blacu nedavno započele sa geološkim istraživanjima rude litijuma, uplatile su donaciju za organizaciju 10. jubilarne manifestacije “Dani šljive Blace 2012” koja se održava od 23. do 26. avgusta.

Ove dve kompanije finansijski će pomoći organizaciju 10. jubilarne manifestacije „Dani šljive Blace 2012“, koja se ove godine održava od 23. do 26. avgusta.

Predsednik opštine Blace Radoje Krstović, komentarišući donacije, kaže da pored ove dve kompanije ima i drugih koji su uvideli značaj manifestacije.

- Finansijski su nam pomogli i Evropska unija i Vlada Švajcarske posredstvom programa Evropskog partnerstva sa opštinama “EU Progres”, program Danske za podršku razvoju voćarstva u južnoj Srbiji “Fruits & Berries”, Prokredit banka, a bratska opština Hmeljnik iz Republike Poljske daruje muzički bend koji izvodi balkansku etno muziku - kaže Krstović.

On naglašava da je pomoć stranih investitora značajna jer pokazuje koliko je manifestacija popularna.

- Mnogi strani i domaći donatori se interesuju oko našeg brenda šljive i spremni su da ulažu u razvoj naše opštine. Za samo Blace “Dani šljive” su manifestacija koja se priprema čitavu godinu i u koju je uloženo mnogo truda svih nas - napominje Krstović.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa koji podrazumeva koncerte Hari Mata Harija, Bajage i instruktori, Valentina, Ansambla Kolo, Šabana Šaulića, Vesne Zmijanac, Rade Manojlović i drugih, tokom tri dana predstaviće se proizvodi od šljive na štandovima u centru grada. Takođe će se održati naučno-stručna predavanja, a Blačani očekuju veliku posećenost manifestacije.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MKMK

    21:57 // 14. 8. 2012.

    Svaka cast za Blace. Eto kako se jedno malo mesto priprema za jednu manifestaciju cele godine a u nisu se dogodine obelezava 1700 godima Milanskog edikta a gradska vlast odmara i sprema ciscenje opozicije a kad dodje jun 2013 zvace Beograd u pomoc.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: