Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 2. 11. 2016.

| Kultura

Bogat program niškog pozorišta u novembru

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
pozoriste
Pozorišni novembar; foto: JV arhiva

Premijera predstave “Brod ljubavi” otvoriće novembarski repertoar niškog Narodnog pozorišta, a pored toga glumci će na “daskama koje život znače” odigrati i već poznate predstave “Borilački klub” i “Gospođu ministarku”, a očekuju ih i dva gostovanja.

“Brod ljubavi” će premijerno biti izveden 9. novembra, a prva repriza je zakazana za 12. novembar, kada će posetioci niškog teatra moći da pogledaju priču o sukobu dva sveta zasnovan na ekonomskoj moći i filozofiji liberalnog kapitalizma.

Ovo je priča o duhovnom, moralnom, materijalnom, ideološkom i psihološkom urušavanju sveta, ispričanu kroz priču o raspadu čoveka - kažu iz Pozorišta.

Sledeće na repertoaru su već poznate predstave “Žorž Darden” koji će se igrati 15. novembra, a nakon toga 17. novembra i predstava Irfana Mensura “Herostrat”

Nedavno nagrađeni glumac Dušan Matejić će 19. novembra sa svojim kolegama odigrati predstavu “Gde je nestao Harms”, a krajem meseca će predstava niškog pozorišta učestvovati na “Festivalu prvoizvedenih predstava” u Aleksincu.

Komedija “Veliki manevri u tijesnim ulicama”, reditelja Ivana Vukovića, zakazana je za 22. novembar.

Zaplet počinje kada student Lujo odluči da napravi psihološki eksperiment i proveri da li je moguće ubediti čoveka da je ono što nije, odnosno da je njegov život samo san - navode iz Pozorišta.

Predstava “Drita”, koja je, kako navode u Pozorištu, ljubavna priča u kojoj se prepliću večite teme žrtvovanja, časti, izbora i slobode onda kada pravog izbora nema i kada je svaki izbor, zapravo, nesloboda, gostovaće 23. novembra u Temišvaru.

Do kraja meseca ljubitelji pozorišne glume moći će da uživaju u predstavama “Edmund Kin” koja je na repertoaru 24. novembra, sutradan će posetioci moći da gledaju “Gospođu ministarku”. Poslednje na repertoaru su “Borilački klub” koji se igra 29. novembra i “Duge noći i crne zastave” 30. novembra.

Predstave za Nišlije će se u novembru, kao i do sada, igrati od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    14:27 // 4. 11. 2016.

    Bogat program- dobra fazon :D

  • Posmatrac

    17:09 // 2. 11. 2016.

    Pucaju i oni i mi od "bogatstva"....... Prosto me stid koliko nam je kvalitetan pozorisni i kulturni zivot Nisa.....

  • Blackburn

    16:43 // 2. 11. 2016.

    Neka "autor" J.Adamovic izadje na sajtove Beogradskih i Novosadskih pozorista i vidi sta je "bogat program"?!Nema slobodnih dana,nema pauze,predstava rasprodate a pojedina imaju i po dve scene!Borba za zivot na kulturnom nebu,velika konkurencija koja radja kvalitet a ovde smiranti u ustajaloj zabokrecini i provinciji sa redovnim,doduse malim,platama!Nasem pozoristu treba dobar menadzer !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: