Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 7. 7. 2014.

| Kultura

Bokal: "Cvrcnućete u gaće od smeha"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Bokal-oseca-stvarnost.jpg
"Bokal oseća stvarnost" nastao je 2008. godine kada je "slučajno" nastala pesma "Vrežinski bazen".

Članovi niškog sastava "Bokal oseća stvarnost", koji je 2008. godine od pesme "Vrežinski bazen" napravio internet senzaciju, a novim hitom razveselio i fanove Zvonka Bogdana, kažu da naziv benda ne znači apsolutno ništa.

Ideja o njemu došla je još dok je pevač i gitarista, autor tekstova i muzike Miodrag Branković, išao u osnovnu školu.

- Nemojte se opterećivati imenom benda. Sećam se, na času opšteg tehničkog obrazovanja, bukvalno smo se takmičili ko će da smisli besmislenije ime za bend. Tako da je ovo ime samo jedno od gomile kretenskih - priča Miodrag.

Starogradski grandž, nežne pevljive melodije i režeće gitare ono su što odlukuje jedan od najautentičnijih niških bendova čiji prvi album "Gde si video dedu od dva metra" publika željno iščekuje. Još jedna prepoznatljiva odlika je Miodragov specifičan vokal sa "tvrdim niškim akcentom".


Priznanje i od Zvonkovih fanova

Novi hit sa stihovima "Što te volim mnogo, izedem te, Zvonko" ne samo da nije izazvao nijedan loš komentar među fanovima legendarnog vojvođanskog šansonjera, već su neki od njih niški "Bokal" pozvali u svoj grad.

- Ponudili su nam i organizaciju koncerta, još smo u pregovorima. A vinarija "Zvonko Bogdan" je čak "šerovala" našu pesmu na svojoj Fejsbuk stranici. Niko do sada nije loše komentarisao pesmu u smislu da su je shvatili kao vređanje, što bi svakako i bilo pogrešno - kaže autor ove pesme.

Zvonko-Bogdan "Ako još nešto kažeš protiv Zvonka Bogdana..." (foto: YouTube printscreen)"Zvonko Bogdan" spada u one pesme "Bokala" čiji tekst predstavlja "apsurd zarad apsurda". Međutim, u preostalim pesmama sa albuma čuće se i nešto drugo. Članovi kažu da se tekstovi, među kojima ima i "surovih i direktnih", mogu nazvati i "ruralnom poezijom".    

- Teme na albumu su na prvi pogled totalna glupost, ali, kad se malo dublje zagrebe, ima tu za svakoga ponešto. Od socijalnih, ponegde i političkih tema, a tu je i apsurd zarad apsurda. Mogu da obećam samo da će neko sigurno da malo "cvrcne u gaće" od smeha... - kaže Miodrag.


I "Mačka" u prepoznatljivom stilu 

Pojavio se i audio snimak treće od 10 pesama sa albuma. Govori o mački koju "komšija s majicu Kiss tera iz stan, pa ona bega preko sims" i "iskrši ruku".

- I posle "Mačke" dobijamo super reakcije i svakog dana poneki "lajk" na socijalnim mrežama. Iako ima dosta manje pregleda od "Zvonka", mi smo zadovoljni. Tek će bombe da padaju, verujte mi - najavljuje Miodrag.

Album-Bokal Posle "Vrežinskog bazena", "Zvonka Bogdana" i "Mačke" očekuje se objavljivanje još 7 pesama. Zajedno sa njim, "stvarnost osećaju" Stefan Vasiljević za klavijaturama, basista Petar Vuksanović i bubnjar Marko Tomović.

Sva četvorica bi želela da do kraja godine, nakon što se "zavrte" sve pesme sa albuma, organizuju svirku, ili, kako samo kažu, "šou" u Nišu. Na pozive bi se odazvali i ranije.

- Ako nas pre toga zovu na neki gradski festival ili bilo koji drugi događaj, nećemo da odbijemo. Samo što se nešto ne pretrgoše od ponuda, iako bi naš bend, bar ja mislim, doveo mnogo ljudi. Ali nema veze, mi ćemo, kao i uvek, sve sami - priča frontmen.

Iako su planirali da po jednu pesmu objavljuju svakog meseca, to se, kažu, odužilo. Zato su ovog puta oprezniji u najavama.

- Ne očajavajte, biće sve u dogledno vreme. Ne mogu više sa obećanjima, očigledno mi ne ide - priznaje Miodrag.

Iako kaže da je nezahvalno prognozirati da li će još neka od pesama pripremljenih za album naići na prijem kakav je, na njegovo iznenađenje, dobio "Vrežinski bazen", ipak izdvaja "Razbucaj sve" i "Hipsterku". Međutim, ostavlja mogućnost i da "sve polako ode u zaborav".

Sudeći prema komentarima fanova na društvenim mrežama koji pišu da željno iščekuju i ostale hitove "Bokala", malo je verovatno da će se oni tek tako zaboraviti. 

"Mačka"

"Zvonko Bogdan"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: