Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 24. 10. 2019.

| Kultura

“Borini pozorišni dani” otvoreni na sceni novog teatra

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Pozorište "Bora Stanković" Vranje
40. "Borini pozorišni dani" otvoreni na obnovljenoj sceni teatra; foto: M. D. /JV

Najstariji pozorišni festival na jugu Srbije “Borini pozorišni dani” otvoren je sinoć tamo gde mu je i mesto, u zgradi obnovljenog vranjskog tetara, prvi put nakon 7 godina održavanja na alternativnoj sceni. Festival koji se svakog oktobra organizuje već 40 godina, otvorila je predstava “Rodoljupci” Narodnog pozorišta iz Beograda, do 28. oktobra na repertoaru će se naći još 5 predstava u glavnom delu programa.

Najbolju predstavu na ovogodišnjim “Borinim pozorišnim danima” biraće publika, a od sledeće godine uvodi se i žiri. Sve predstave počinju od 20 sati, pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 600 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival je 3.000 dinara.

U pratećem delu programa festivala najmlađi će moći da pogledaju 3 dečije predstave, monodramu Zorana Karajića Bog te mazo u režiji Tome Kuruzovića, stend-ap komediju Najgori do sada Marka Nikolića, promociju knjige Ksenije Radulović i izložbu fotografija svih "Koštana" koje su igrane u Narodnom pozorištu u Beogradu, od prve izvedbe do danas.

Festival se nastavlja danas, predstaviće se Bitef teatar sa predstavom M. I. R. A. koja je posvećena životu i radu osnivača ovog pozorišta, Miri Trailović. Ljubitelji pozorišta će u petak, 25. oktobra imati priliku da uživaju u savremenijoj verziji Molijerovog komada Tartif, rađenog u koprodukciji novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Sombora. U subotu, 26. oktobra sledi predstava Na Drini ćuprija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a narednog dana je na repertoaru priča o čoveku u kandžama kapitalizma Zašto je poludeo gospodin R Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nečista krv naziv je predstave vranjskog Pozorišta “Bora Stanković” koja je na programu poslednjeg dana festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: