Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 28. 8. 2014.

| Kultura

Brankica Sebastijanović glumica pete večeri

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
IMG-0816.JPG
Brankica Sebastijanović osvojila nagradu publike

Za ulogu Ljiljane u filmu "Kad ljubav zakasni", najboljom glumicom pete večeri "Filmskih susreta" proglašena je mlada glumica Brankica Sebastijanović. 

Film je rađen prema romanu “Samac u braku” Mir-Jam, a Brankica kaže da joj je u razvoju lika Ljiljane najveći izazov bio shvatiti njene postupke sa aspekta 21. veka, ali i shvatiti promene kroz koje ona u toku priče prolazi.

- Vrlo je inspirativno kada uloga kreće sa jedne tačke i završava u potpuno suprotnoj tački, tako da treba pratiti taj razvoj od sazrevanja, do odnosa prema svemu što joj se dešava - objašnjava Brankica Sebastijanović.

Ova mlada glumica kaže da je prvi put gost “Filmskih" i da je oduševljena prijemom publike.

- Osećaj je neverovatan, možda i zato što je festival napravljen tako da ceni glumce. Vidim da je ljudima stalo do filmske umetnosti, jer je publika uvek mnogobrojna, čak i po nevremenu. Kiša pred kraj filma, i stotine kišobrana, izgledali su zaista čarobno - dodaje glumica.

Horor film “Mamula” je drugi film koji je niška publika sinoć imala prilike da vidi. Režiser ovog filma Milan Todorović u šali kaže da je kiša upotpunila film, s obzirom na to da se završne scene filma odvijaju po pljusku, tako da je publika imala specijalnu priliku da oseti 5D efekte. mamula Deo ekipe filma "Mamula"

Ekipa ovog filma navodi da je bio pravi podvig “sa malim budžetom snimiti tako zahtevan film koji izgleda kao da su u njega uloženi milioni”. Ipak, uprkos malom budžetu, uspeli su da dovedu poznatog glumca Franka Nera, koji je, prema njihovim rečima, od specijalnog gosta postao jedna od nosećih uloga u filmu.

- On je pristao na honorar koji smo mu ponudili, iz čistog entuzijazma, jer mu se priča dopala. Kada je pročitao prvobitni scenario, nije mu se svideo, pa je počeo da predlaže razne ideje koje sam prihvatio jer su bile zaista odlične. U potpunosti je promenio motivaciju svog lika, tako da je na kraju priča "ispala" mnogo bolja nego što smo prvobitno zamislili - navodi režiser Milan Todorović.

varvari Film "Varvari" na repertoaru pretposlednje večeri "Filmskih"Govoreći o Franku Neru, njegov srpski kolega Miki Krstović, koji u "Mamuli" igra negativca, kaže da se i u njegovom slučaju potvrdilo pravilo da “što je neko "veći" u svom poslu, to je bolji i jednostavniji kao čovek”.

Večeras, šeste i pretposlednje večeri “Filmskih susreta”, publika će od 20.30 sati imati prilike da vidi film “Top je bio vreo” režisera Slobodana Skerlića, dramu o odrastanju dečaka u ratnom Sarajevu. Od 22 sata, na repertoaru je film “VarvariIvana Ikića, o generaciji mladih ljudi koji, kako stoji u sinopsisu, stasavaju u društvu izgubljenih vrednosti. 

Trejler za film "Top je bio vreo"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: