Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 23. 9. 2018.

| Kultura

Branko Baletić zatvorio 11. “LIFFE”

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Branko Baletić
Sinoć je završen 11. "LIFFE", foto: Bojana Antić

U punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu sinoć su glumcima i rediteljima dodeljene nagrade u okviru 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, a nakon svečane ceromonije festival je zatvorio crnogorski reditelj Branko Baletić.

Svečanoj dodeli prisustvovali su reditelji iz zemlje i regiona, a Baletić je uz pošalicu “odbijam da zatvorim festival” publici i ljudima koji ostaju u ovom gradu poželeo još bolji festival sledeće godine.

Dve nagrade su otišle u Sloveniju, jedna u Makedoniju i Hrvatsku. Svaka čast i tako treba raditi. To nije iz trgovačkih razloga, već ono što je dobro treba nagraditi. Umesto zatvaranja pozivam vas da pomognete ovim ljudima da u ponedeljak ujutru pokrenu pripreme za 12. Leskovački internacionalni festival filmske režije - rekao je Baletić.

Leskovačkoj publici i prisutnim rediteljima poklonio se i ovogodišnji dobitnik Gran pri “Živojin Žika Pavlović” Vladimir Blaževski koji je za raskošan film u kome se uživa Godina majmuna, na festivalu osvojio i žiri i publiku. Vladimir Blaževski Blaževski dobitnik Gran prija, foto: Bojana Antić

Jako sam uzbuđen i vrlo mi je drago što sam na ovakvom esnafskom festivalu dobio nagradu. Hvala žiriju, hvala svima vama i vidimo se neki sledeći put! - rekao je Blaževski.

Drugu nagradu “Živojin Žika Pavlović” dobio je reditelj Janez Burger za film Ivan, za snažnu ljubavni priču koju svi prepoznajemo i koja je predstavljena na svež i žestok način. Treću nagradu osvojila je Hana Slak za film Rudar.

Zlatni lešnik za najbolju žensku ulogu ove godine ravnopravno su dobile glumice Nataša Dorčić, Ksenija Marinković i Doris Šarić-Kukuljica za uloge u filmu Sare Hribar i Marka Antića Lada Kamenski, koje su se putem videa obratile publici i žiriju. dobitnice zlatnog lešnika Dobitnice zlatnog lešnika se publici obratile video-porukom, foto: Bojana Antić

Drage kolege, dragi prijatelji, poštovani žiri, zahvaljujemo se na ovom vrednom priznanju kojim ste nas nagradili i drago nam je da ste naš projekt prepoznali. Neizmjerno nam je žao što radi poslovnih obaveze nećemo biti u prilici naše veselje podjeliti s vama. Hvala i puno pozdrava iz Zagreba - rekle su glumice.

Zlatni lešnik za najbolju mušku ulogu pripao je Draganu Bjelogrliću za ulogu u filmu Južni vetar, koji se takođe publici obratio putem videa.

Nagrada za najbolju produkciju, koja se na festivalu dodeljuje drugi put i čija je vrednost 15.000 evra u producentskim uslugama, dodeljena je filmu Južni vetar u režiji Miloša Avramovića.

Specijalna priznanja žirija dobili su i reditelji Dejan Zečević za film Izgrednici i Kosta Ristić za delo Banditi u potrazi za mamom.

Podsetimo, na ovogodišnjem “LIFFE”-u prikazano je 15 filmova u takmičarskom delu, od čega čak 9 premijerno. Crvenim tepihom na otvaranju festivala prošetali su poznati glumci i reditelji iz zemlje i sveta poput Slobodana Šijana, Nataše Ninković, Anice Dobre, Dragana Bjelogrlića, Marije Bergam, Koste Ristića i drugih.

Pored bogatog glavnog programa, publika je mogla da vidi brojne izložbe fotografija, kostima i predstavljanja glumaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: