Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 29. 1. 2021.

| Kultura

Brojne nagrade za polaznike leskovačke škole stripa i predavače

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
škola stripa
Brojne nagrade za polaznike škole stripa i predavače; foto: Marko Stojanović

Sa svakog festivala na kome je tokom jeseni i zime učestvovala u Srbiji, Severnoj Makeodniji i Hrvatskoj, Leskovačka škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" je donela makar po jednu međunarodnu nagradu, dok je sa Međunarodnog festivala dečijeg stripa "Igre za decu u stripu“ iz Hrvatske u Leskovac stiglo šest vrednih priznanja.

Sezonu nagrada otvorio je predavač u leskovačkoj školi stripa Marko Stojanović koji na 19. Međunarodnom salonu stripa "Veles 2020“ u Severnoj Makedoniji po 4. put osvojio Grand Prix festivala, a na tom festivalu nagrađena je i šestogodišnja Jana Stojanović kao najmlađi učesnik festivala.

Leskovačka škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" u Velesu je takođe nagrađena za zapaženo grupno učešće.

Zatim je na 2. festivalu dečijeg stvarašta "Umetnik iz školske klupe“ u organizaciji leskovačke Narodne biblioteke “Radoje Domanović“ u konkurenciji od blizu 1.000 radova dece iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Nemačke, Iva Cvetković osvojila drugu nagradu na likovnom delu konkursa.

Početkom 2021. usledio je veliki uspeh u Hrvatskoj. Na 5. Međunarodnom festival dečijeg stripa "Igre za decu u stripu“ Gunja 2020. svi učenici škole stripa koji su učestvovali na konkursu osvojili su nagrade žirija u konkurenciji od više stotina radova iz čitavog regiona. U pitanju su Lazar Nikolić, Dunja Avramović, Milica Stanković, Andrej Stanojević, Anastasija Vidanović i Staša Spasić - saopštavaju iz škole stripa.

Potom je u Valjevu, na 4. Valjevskom strip festu, na čiji je konkurs pristiglo preko 100 stripova iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Urugvaja i Kanade, strip Marka Stojanovića i Marka Serafimovića osvojio treću nagradu festivala.

Na kraju, na 4. Međunarodnom konkursu "Strip kaiš 202" u organizaciji Dečijeg kulturnog centra u Beogradu od 870 radova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Finske i Indije, učenica Leskovačke škole stripa Dunja Avramović u kategoriji od 11 do 14 godina osvojila drugu nagradu.

Time je nastavila kontinuitet, budući da je u istoj kategoriji Anastasija Vidanović na prethodnom izdanju ovog festivala osvojila prvu nagradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    16:49 // 29. 1. 2021.

    gde su vam maske

    • Marko

      23:05 // 29. 1. 2021.

      U pitanju su arhiske fotografije iz 2019. godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: