Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 5. 7. 2016.

| Kultura

Bugarski izvođači u glavnom programu “Nišvila”

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Poduene blues band
Najstariji blues sastav u Sofiji; foto: Nišvil

Poduene Blues Band i Dirty Purchase iz Sofije gosti su ovogodišnjeg džez festivala u niškoj Tvrđavi, koji su nastupati u četvrtak 11. avgusta, odnosno u petak 12. avgusta na “Earth and sky” bini.

Soul - blues - jazz sastav Dirty Purchase, koje će publika čuti u četvrtak, osnovan je 1995. godine kao bend čuvenog sofijskog kluba “Swinging Hall”. Kroz bend je do sada prošlo preko 20 muzičara, a u sadšnjoj postavi su neki od najboljih bugarskih džez, bluz i soul muzičara.

Grupa je ove godine objavila album “Sweet Sensation” sa upečatljivim obradama džez, soul i rok klasika, a naslovna kompozicija nagrađena je kao najbolja od strane Bugarskog nacionalnog radija - kažu u "Nišvilu". 

Bend čine trombonista, basista, orguljaš, bubnjar, saksofonista, klavijaturista i muški i ženski vokal. Većina njih je, kako navode organizatori festivala, sarađivala sa poznatim svetskim muzičarima. 

Vasko The Patch & Poduene Blues Band nastupa u petak na "Nišvilu", a ovo je najstariji profesionalni bluz sastav u Bugarskoj. Grupu je 1989. godine osnovao Vasko “The Patch” - multiinstrumentalista, pevač, solista na usnoj harmonici i glavni autor benda.

Svirali su i na džez i bluz festivalima u Amsterdamu, Grčkoj, Berlinu, Klužu, Bonu i u Americi. Do sada su objavili dvadesetak albuma, od kojih nekoliko i u Nemačkoj - kažu organizatori. 

Ovaj sastav je podjednako uspešan i u "električnom" i u "akustičnom" stilu, a izvode i obrade standarda i autorske komplozicije. Bend čine Vasko, koji svira na usnoj harmonici i peva, Krasi Tabacov na gitari, basista Smilen Slavštenski i Emil Asev na bubnjevima. 

Dirty Purchase - Burgas - Respect

Vasko The Patch & Poduene Blues Band

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: