Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 14. 8. 2017.

| Kultura

Bulatović izviždan na “Nišvilu”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Publika negodovala kada je Bulatović izašao na scenu
Publika negodovala kada je Bulatović izašao na scenu; foto: Vanja Keser

Dodela priznanja za “počasnu Nišlijku” čuvenoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, koja je upriličena u nedelju, neposredno pred njen nastup na “Nišvilu”, protekla je uz zvižduke publike koja je burno reagovala kada se na bini pojavio gradonačelnik Darko Bulatović da joj dodeli priznanje. On danas nije bio dostupan za komentar.

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer je na inicijativu rukovodstva “Nišvila”, a nakon što je to nedavno usvojila Skupština grada, sinoć postala počasna građanka Niša.

Pred početak njenog nastupa na festivalu organizatori su pozvali gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da izađe na scenu i uruči joj povelju. Međutim, već na pomen gradonačelnika publika je počela glasno da negoduje i zviždi.

I pored toga, gradonačelnik je ipak izašao, uručio priznanje poznatoj saksofonistkinji i bez reči napustio binu, a Kendi Dalfer kratko zahvalila građanima Niša što su odlučili da bude "počasna Nišlijka".

Prema nepotvrđenim informacijama, direktor festivala Ivan Blagojević je, nakon što su zvižduci publike počeli, predložio gradonačelniku da ne izlazi na scenu.


Blagojević: Očigledno publici na "Nišvilu" političari nisu omiljeni

S obzirom na to da je Kendi Dalfer za počasnu građanku Niša proglasila Skupština Grada, direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je bilo logično da joj plaketu dodele gradonačelnik ili predsednik Skupštine Grada. Međutim, on kaže da “očigledno publici političari nisu omiljeni”, jer je Bulatović izviždan kada je izašao na scenu.

Nažalost, to je suština i džeza kao vrste slobode, ali svako se nosi sa tim, tako da mislim da je gradonačelnik izdržao to kako je izdržao, a svojim ličnim angažovanjem pomogao je da mi prepolovimo naš gubitak nastao zbog Naftne industrije Srbije - naveo je Blagojević.

Blagojević se nada da će gradonačelnik pomoći festivalu i naredne godine, jer je, dodaje, "to potrebno Nišu, ne samo Nišvilu". Pre svega misli na “elementarnu infrastrukturu, kanalizaciju, vodu, struju”, a nedavno je predložio i da se napravi jedna velika glavna bina od čvrstih elemenata, umesto dve.

Gradonačelnik Darko Bulatović danas nije bio dostupan za komentar na glasno negodovanje publike kada je izašao na binu, ali su u kabinetu kazali da će ujutru biti dostupan.

Podsetimo, juče je završeno pretposlednje veče “Nišvil” džez festivala, a program će biti nastavljen u petak 18. avgusta, kada bi trebalo da nastupi Darko Rundek sa svojim orkestrom “Apocalypso Now” i “Very nais bend” sa Ivanom Kurtićem. U subotu nije bilo koncerata zbog neveremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • veronika

    22:09 // 15. 8. 2017.

    Ma "lepo" reko Ljuba Slavkovic kad se vratio iz Svrljiga sa belmuzijade da treba da ukinemo Nisvil i da nama to ne treba. hahahha. E Bulate, Bulate sad si izvizdan razmisli za sledeci put kad pomislis da izadjes pred one koje vi ne vozite autobusima i koji ne zele vase sendvice. izvizdali su te ljudi koji zele zivot. Videste li vladajuci kolika je vasa vecina sa izbora.

  • Marković

    17:39 // 15. 8. 2017.

    Pa sigurno treba da bude izviždan i to mnogo, on dolazi iz sveta turbofolka i kiča , njegova politika podržava legla šunda kao što su tv pink,hepy i ostali, njemu apsolutno nije bilo mesta na ovom festivalu,da se ogradio od tog zla publika bi ga razumela

  • Deja

    15:41 // 15. 8. 2017.

    A jel tako zvizdite i kad ga sretnete na ulici ili samo prodjete pored i onda dodjete kuci i napljujete ga ovde? Nije da podrzavam njega, al nije ni da podrzavam onu situaciju koju je vecina priredila...odajemo svoje mane, zakopavamo vrline! Mislite o tome ponekad.

    • Mika

      17:33 // 15. 8. 2017.

      NIje da prodju, vecina bi prisla da se pozdravi!

    • Dača

      18:42 // 15. 8. 2017.

      Od ovih botova ne može da se živi, jbt...
      Pa naravno da ga ne pljuješ kad prolazi pored tebe na ulici, zato što je to njegovo osnovno ljudsko pravo, ali kad se trpa tamo gde mu mesto nije, kako bi promovisao sebe i svoju kompromitovanu stranku, onda i treba da bude izviždan!
      Nije narod nekulturan što zviždi, već su to bahati i bezobzirni političari koji nemaju meru!!!!

    • veronika

      21:45 // 16. 8. 2017.

      @deja @mika, velika je razlika izmedju vas i nas koji smo zvizdali. nama vaspitanje i obrazovanje ne dozvoljavaju da pljujemo i zvizdimo po ulici sto bi ocigledno vama bilo ok. sustinu niste shvatili jer niste ni mogli zbog svog dometa. kao sto @daca rece sto bi pljuvali nekog ko prolazi ulicom? od sad gradonacelnik slobodno moze samo tamo gde je autobus/sendvic publika i dobice ovacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: