Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 2. 10. 2020.

| Kultura

Četiri pozorišna ostvarenja na ovogodišnjim "Borinim danima" u Vranju

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Scena vranjsko pozorište
Borini dani se održavaju od 21. do 24. oktobra; foto: M. D. /JV

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić odabrao je četiri predstave koje će se naći na repertoaru 40. jubilarnih “Borinih pozorišnih dana” koji se održavaju od 21. do 24. oktobra u Vranju. U pratećem programu, publici će biti predstavljena izložba slika, promocija romana i dečija predstava. Ovogodišnji festival održaće se pod sloganom “Sadašnje u prošlosti”, a nakon najstarijeg pozorišnog festivala na jugu, Vranjanci će biti domaćini jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji “Joakim Vujić”.

Ljubitelji pozorišta imaće priliku da pogledaju Travničku hroniku Ive Andrića u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Sombora, a za koju režiju potpisuje Nikita Milivojević, zatim i komad Kaligula Albera Kamija u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Još jedno koprodukcijsko pozorišno ostvarenje naći će se se pred publikom - Seljačka opera pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša, a u izvođenju Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina.

Beogradski Zvezdara teatar predstaviće se predstavom Pasivno pušenje, rađenoj po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina.

U okviru pratećeg programa publika će moći da pogleda izložbu slika Sterijinog pozorja “Pozorište u fotografskoj umetnosti“, promociju romana Crna ptica Vranjanke Aleksandre Jovanović, kao i dečiju predstavu vranjskog teatra Čarobnjak iz Oza.

Karte za festival će biti u prodaji od 15.oktobra po ceni od 700 dinara po predstavi i 2.500 dinara za komplet ulaznica.

Dva dana nakon "Borinih dana" u Vranju počinje i 56. Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” i trajaće do 2. novembra.

Leskovčani će se na tom festivalu predstaviti sa 2 predstave, a u takmičarskom delu će, osim njih, nastupiti i trupe iz Kruševca, Šapca, Pirota, Vranja i koprodukcija iz Novog Pazara u Lazarevca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: