Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 23. 8. 2022.

| Kultura

Četvrte večeri Filmskih susreta ostvarenja u bioskopu "Cineplexx" i na Letnjoj pozornici

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Letnja pozornica Niš
Letnja pozornica očekuje glumce i publiku; foto: JV / Tamara Tasić

Film o srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu "Heroji", ostvarenje Dušana Milića "Mrak" i film o mladom fudbaleru "Zlatni dečko" niška publika će imati prilike da pogleda četvrte večeri na 57. Filmskim susretima.

Večeras će u bioskopu Cineplexx od 18 sati biti prikazana niška premijera ostvarenja Heroji reditelja Gorana Nikolića. Glavne uloge tumače Mladen Sovilj i Todor Jovanović.

Srednjevekovna Srbija posle Boja na Kosovu. Ovo je priča o svim onim herojima koji nisu opevani u narodnim pesmama. Na povratku kući iz bitke, jedan ratnik sreće divljeg dečaka i oni zajedno nastavljaju put. Neočekivano prijateljstvo ispunjeno je nizom komičnih, emotivnih, ali i dramatičnih momenata - radnja je filma.

Potom će od 20:30 na Letnjoj pozornici Nišlijke i Nišlije moći da pogledaju filma Mrak Dušana Milića u kom glavnu ulogu ima dobitnik nagrade "Pavle Vuisić" Slavko Štimac, a pored njega glume i Danica Ćurčić, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

U planinskim zabitima Kosova i Metohije, na imanju okruženom gustom šumom, Milica živi sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svake noći, porodica se povlači u zabarikadiranu kuću, prestravljena terorom koji dolazi iz šume. Nema materijalnih dokaza da se nešto loše događa, ali svake naredne noći njihov strah raste - opis je filma.

Nakon ovog filma će biti prikazan Zlatni dečko u režiji Ognjena Jankovića, a glavnu ulogu tumači Denis Murić. U ostalim ulogama su i Igor Benčina, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Andrija Kuzmanović, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić.

Denis je mladi talentovani fudbaler, problematičnog temperamenta koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. Ovo je priča o novom Maradoni...Ovo je priča o tome gde vas sve može ili ne može odvesti talenat...Ovo je priča o drugoj šansi.

Kompletan program Filmskih susreta možete da pogledate ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    18:06 // 26. 8. 2022.

    Bravo za manifestaciju!!!

  • Bojan

    09:08 // 23. 8. 2022.

    Bravo za organizatore, opet nece biti u bioskopu (osim filma u 18h), kao ni sinoc. Omogucavaju jedinstven dozivljaj gledanja uz pljuskove i grmljavinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: