Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 15. 1. 2013.

Ćira Magični: NIN-ova nagrada politička

Zoran-ciric-magicni-cira.jpg Arhivska fotografija

“NIN-ova nagrada uništila je sve moje iluzije o elementarnoj pristojnosti književne scene u Srbiji”, naglasio je niški književnik Zoran Ćirić koji je ovo priznanje poneo pre više od decenije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Zoran,ali nije pisac

    13:47 // 15. 1. 2013.

    Bravo imenjace,imao si hrabrosti vise od drugih
    i rekao istinu! Potpuno si u pravu!

  • Bata

    14:43 // 15. 1. 2013.

    More krivi su oni što su ga predložili za nagradu 11.januar,sveti Vladika Nikolaj Velimirović ima jednu mnogo lepu misao"ne bacaj bisere pred svinju"

    • kise

      18:47 // 15. 1. 2013.

      Pa sma se prijavio. Nemoj da mislis da ga je neko predlozio. Plisani grebator.

  • VladoS

    13:47 // 15. 1. 2013.

    “Dvanaest godina nakon što je i sam dobio ovo priznanje i dan nakon proglašenja ovogodišnjeg dobitnika, i dalje tvrdi da je to štetočina srpske književnosti“. Što nije vratio nagradu i normalno novčani iznos, koji nije mali. Očekujem da u budućnosti ispljuje i nagradu 11 januar.

  • V

    13:56 // 15. 1. 2013.

    Ako se odrices NINove nagrade, kao sto citam u drugim medijima, onda je logicno i da vratis novac od iste, koji si potrosio... :) Ovako je licemerno...

  • ;)))

    14:16 // 15. 1. 2013.

    Nije tako loša ni NINova nagrada, to mi dođe kao preporuka na šta da ne trošim novac.

  • Zoran Djordjevic

    15:28 // 15. 1. 2013.

    E moj magični,
    potrebno ti je bilo učlanjenje u SPS da bi dobio nagradu Grada 11. januar, a da pri tome nisi u 2012 uradio apsolutno ništa. Magičan je način na koji magičnu moć partijske pripadnosti prevodiš u stav koji iznosiš. Parijski si ti dobio nagradu, novac si uzeo i poznat si kao magični grebator.

    • LJubisav Tršić

      19:09 // 16. 1. 2013.

      Gospodin Ćirić radi u kulturnom centru Nša ili bivši dom omladine .Plata je sigurna ostalo ako može?

  • kise

    15:18 // 15. 1. 2013.

    Ovo izjava je po sistemu "držte lopova".Pre bi mogli da pričamo o niškoj,gradskoj nagradi kao socijalnoj pomoći, koju je Ćirić, magijom dobio.

  • Dejan

    15:03 // 15. 1. 2013.

    Kako je on dobio nagradu 11. januar? Politicki? Koliko znam nagrada 11. januar se dodeljuje za zasluge u prethodnoj godini. Sta je to Magicni Cira znacajno uradio u prethodnoj godini? Zasto se ne kaze zasto je on dobio tu nagradu? Sve je politicki u ovoj drzavi i to zadnjih 50 godina. Nikada necemo postati normalna drzava

  • Pedja

    15:15 // 15. 1. 2013.

    Ti to najbolje znas,jer si srafic tog mehanizma!
    Steta sto tvoji nisu u tom lobiju, pa ti da dobijes za knjizevnost, Dragojevic za reziju, a Bekuta za umetnicki doprinos!

  • Nikola

    23:25 // 15. 1. 2013.

    Jedna vrsta sramote je što u istoj nedelji u kojoj je dobio političku nagradu Grada Niša (zašto li mu je dodeljena???) Zoran Ćirić kritikuje drugog dobitnika "političke nagrade". Druga vrsta sramote je što posle NIN-ove nagrade koju je dobio pre 11 godina ništa vredno više nije napisao. Možda će mu se sada (pro)hteti da svoje tekstove pretoči u pozorišne predstave, pošto je postao član upravnog odbora Narodnog pozorišta? Da nije skandal majstor, ovog čoveka se više niko ne bi sećao... Nema po čemu

  • Slavko

    17:35 // 15. 1. 2013.

    Ćiro, pa kad ti već ništa od toga ne valja, elementarna pristojnost (koju ti nemaš), a i nešto drugo (što ti nemaš) nalaže da vratiš obe nagrade!

  • Перица Мали

    18:34 // 15. 1. 2013.

    Каже госн Ћира,,zbog nepostojanja kvalitetne čitalačke publike,, е па госн Ћиро изгледа што публика зна и кога хоће да чита не чита такве као Ћиру магичног. Живимо у веома диначном и брзом времену где је у ствари време надрагоценије и они прави и квалитетни читаоци немају времена да читају свакојаке будалаштине већ само оно што вреди. За читаоце се вреди борити квалитетом а не критиковати их.Оцену да ли је нешто написано добро или не, дају читаоци и награђују добрим критикама и похвалама тј. куповином и онда писцима не треба помоћ да би писали. То је контрапродуктивна реакција госн Ћиро, чист голаут. А кад је неко непогодан за овакву средину, како сам за себе каже госн Ћира, а јавни је радник, онда или треба да промени средину или да промени професију. Да ли неко неког тера на силу да пише и поред тога за то писање тражи помоћ. Па иди бре госн Ћиро, у Нишу фала богу има ко да пише а фала богу и ко да чита. Треба се угледати и на мало млађе колеге, и учити шлиф од њих.

  • sale

    20:39 // 15. 1. 2013.

    Pa Ciro,ako je politicka ti se odrekni nagrade koju si dobio!

  • Ivan Milovanovic

    14:04 // 15. 1. 2013.

    Marketing, ljudi. Marketing. Cita se ono sto se bolje reklamira i sto kroz izlog vidis nagomilano u knjizari. Neka nas preplavi knjiga Lasla Blaskovica i neka je reklamiraju kao mnogo dobro knjizevno delo, pa ce iz radoznalosti da je kupe, kao sto se iz puke radoznalosti kupovalo i "50 nijansi.." pa tek onda shvatilo sta je kupljeno. Popularnost dela ne bi trebalo da se meri tirazom, nego glasovima ko bi to delo ponovo kupio.

  • Roditelj

    18:24 // 17. 1. 2013.

    To se kaže ovde kod nas "dramoser" !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: