Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 20. 2. 2013.

Magični Ćira napustio Upravni odbor niškog pozorišta

ćira-magični.jpg Zoran Ćirć. arhivska fotografija

Niški pisac Zoran Ćirić podneo je ostavku na članstvo u Upravnom odboru Narodnog pozorišta zbog, kako kaže, suštinskih neslaganja sa v.d. direktorom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • boba

    16:54 // 20. 2. 2013.

    bravo! To je sramota za Nisko pozoriste i niske glumce! Nadam se da ce novine ovo detaljnije ispitati. Beograde sram te bilo!

    • Ivan Milovanovic

      19:53 // 20. 2. 2013.

      Sto sram da bude BG?! Sta su nam oni sad krivi? Mislite da neko TAMO nije dao da se plati honorar nasim glumcima? Cvrc.

    • A o Nišu - samo po skandalima

      01:37 // 22. 2. 2013.

      Zbog čega bi Beograd trebalo da se stidi? Zašto se ti niški glumci nisu do sada oglasili, nego ćute i čekaju drvenog advokata? Nema ništa veliko za male pare...

  • Jova

    17:21 // 20. 2. 2013.

    Šta je SNS-ovci , lupate "bobi" minuse,a jel vas istina o kojoj govori Ćira boli !
    Tako je to sa vašim direktorima, sumnjivih kvalifikacija, bez ikakvih iskustava, pa mi sve na silu i muljanje da odrade !
    Ej bre 19 mil. za jednu predstavu !!!

  • kad se zaboravi proslost

    17:26 // 20. 2. 2013.

    Magični Ćira koji sam sebe naziva kultnim piscem bi trebao da se priseti svojih ranijih dana kada je pisao govore za Zorana Živkovića i kada se vukao po televizijama razmenjujući vokabular posvećen polnim organima i filozofirajući na temu vulgarizma sa Isidorom Bjelicom. Sada je postao stručnjak za pozorišnu scenu i hrišćansku umerenost kako je rekao za ,,Blic,, u godini tolerancije. Teško da on zna značenje reči umerenost a svako ko pročita njegovo delo znaće da o toleranciji i religiji zna ..da ne kažem koliko. Vozeći se na slavi neslavne NIN-ove nagrade koju je dobio iha od kad, one sebe svrstava u pisce koji bi da budu reper za kulturu. to što je podneo ostavku ne čudi, za njega nema para šta ćete pa se mali Čira naljutio, al čudi to ko ga tamo postavi....

    • Aca

      18:43 // 20. 2. 2013.

      @kad se zaboravi proslost
      Znao sam da će i agenti da se jave. Kad god je potrebno da se umanji veličina lopovluka jave se partijski agenti kako bi diskreditovali protivnika, u ovom slučaju Ćiru.
      Ćira nije uopšte bitan u ovoj priči. Jedini razlog zbog koga se na mesto direktora javnih preduzeća postavljaju nestručni poslušnici jeste pranje novca. Zbog Milanskog edikta država u Niš ulaže veliki novac...

    • Aca

      18:48 // 20. 2. 2013.

      ...Veliki deo tog novca biće opljačkan kroz nerealno visoke honorare za usluge i preko nabudženih faktura. Za takve malverzacije je potrebno imati nekog beskičmenjaka-Šojića na čelu preduzeća

    • Sai Baba

      19:34 // 20. 2. 2013.

      Дексо ти ли си?

    • Ivan Milovanovic

      20:01 // 20. 2. 2013.

      Mene sto se tice Cira je mogao (i moze) da bude sta hoce i kakav hoce, da opsti sa Bjelicom i uzduz i popreko.. to ne menja cinjenicu da je istina ovo sto je izneo. Gde je bio konkurs za dramskog pisca koji ce raditi predstavu? Ko je odlucio da bude Dejan S., koga su pitali? Ko je vecao i odlucio? Ko je odredio da bas Jug Radivojevic bude reditelj? Gde je bio konkurs? Ko to sebi daje za pravo da odredi imenom i prezimenom, imammo toliko dramskih pisaca u Srbiji (svi isticu da je ovo od nacionalnog znacaja)? Ko garantuje da ce predstava biti dobra, da ce vredeti? Zasto se nije objavila struktura raspodele 19 miliona (ej!)? Nego isplivala tek kada je usvojeno u skupstini na lepe oci, da slucajno neko ne spreci i ne postavi to pitanje honorara? Zasto gro tih para ide na honorare BG glumcima, dramaturzima, kostimografima, scenografima, reditejima..

  • Sasa Vasilic

    17:35 // 20. 2. 2013.

    bravo magicni!uz svo uvazavanje velikog umetnika krivokapica i njegovog zasluzenog honorara sve ostalo je farsa.

  • Znalac

    19:00 // 20. 2. 2013.

    Ćiru iz Beograda na Ćirino mesto !!!

  • ne zaboravi 90te

    20:52 // 20. 2. 2013.

    Bre Ciro sta li ce ti politicari i politikanstvo?! Nadaren si, pametan si, imas i znanje i zanat. Gledaj svoja posla, pisi knjige i pocni da biras drustvo.

  • Miloš Vučić

    21:05 // 20. 2. 2013.

    'ajmo da se objavi i specifikacija troškova.

  • Ivan

    23:52 // 20. 2. 2013.

    Da li je nekoga zaista briga za to ?

  • kulturo eve me

    23:59 // 20. 2. 2013.

    Prisicu,pa i ovo je tvoje maslo! ti si kadrovirao darovite direktore po svom ukusu a ukus ti ide ka sustecoj moneti! Halo Vucicu,pa Perisica prvo propitaj...ima on putera iha ha

  • Aca

    00:44 // 21. 2. 2013.

    Bruka za Niš je činjenica da je za upravnika pozorišta u Nišu postavljen mladić iz Beograda bez ikakvog radnog iskustva??? Beogradski diletanti i početnici se uče i vežbaju na nama u Nišu. A ovaj cirkus oko tajnog budžeta za ovu predstavu je način da se pokradu pare i namire SNS moćnici, diletanti i početnici im se odužuju tako što bespogovorno realizuju ovu pljačku na zacrtani način. Ćira je jedini imao dostojanstva pa je odbio da učestvuje u toj farsi za bednu nadoknadu člana upravnog odbora. Ostali članovi, politički partneri u ovoj vlasti sram vas bilo što sve ovo omogućavate

  • grad otvorenog srca

    09:14 // 21. 2. 2013.

    Honorari su veliki i za beogradske prilike a tek su za niške prilike astronomski. Najskuplja je režija i 3D video animacija za šta ide bruto 2,2 miliona dinara. Glumački honorari su još i najmanji i kreću se od 70 do 170.000 dinara. Izuzev honorara Miodraga Krivokapića i Petra Benčine koji igraju starog i mladog Konstantina za po 230.000 dinara

  • Mladen Jovanovic

    09:38 // 21. 2. 2013.

    Podrska mom drugu Ciri. Njegova podrska mladim piscima u gradu je nesto o cemu on ne prica i o cemu se malo zna.

    Treba bojkotovati sve sto je nekompetentno u ovom gradu. Ciro, uradio si pravi potez - nisi dozvolio da se kriju iza tebe. Sada nema nazad - moraju se pokazati racuni u vezi sa predstavom. Ukoliko ih ne pokazu, samo ce potvrditi sumnje da tu ima mutnih radnji.

    Transparentnost je najbolji nacin da se bori protiv korupcije!

    • Magični skandal političar

      01:26 // 22. 2. 2013.

      Kad si toliko "transparentan", nabroj mi bar jednog recipijenta "magične pomoći"! Baš me interesuje KOME je to Ćira pomogao, osim sebi?

  • Ivan Milovanovic

    10:51 // 21. 2. 2013.

    Gledajte danas Belle Amie u 16:30, prikazace honorare..

  • Snezana Ni

    11:00 // 21. 2. 2013.

    Kultura naseg grada pala je na najnize grane,pre svega,zahvaljujuci lokanim mocnicima koji u zivotu nisu procitali ni dve knjige.Pa procitajte samo kojim jezikom pisu narucene komentare njihovi jurisnici.

  • Branko Savić

    12:00 // 21. 2. 2013.

    Dala baba dinar da udje u kolo, pa posle dva da izadje.

  • Branko Savić

    12:03 // 21. 2. 2013.

    .....

  • Branko Savić

    12:07 // 21. 2. 2013.

    .....

  • Nura

    14:19 // 21. 2. 2013.

    Kulturni identitet, Grad Niš, politika i kultura, teorija, malo je onih koji su u praksi pokazali doslednost, na putu izgradnje ima mnogo posrnuća,izdaje, dodvoravanja....

    bravo za svaki pokušaj izlaska iz prosečnosti, cutanja i odobravanja besmislenim političkim odlukama
    bravo za podršku niškim kulturnim radnicima, treba nam više Ćira

  • Posmatrac

    23:03 // 21. 2. 2013.

    Stravicno je kako se u Nishkom (a i mnogim ostalim pozoristima van Beograda) shakom i kapom dele basnoslovni honorari gostujucim "umetnicima" koji mahom iz Beograda tezgare po provinciji. Dok sve te male kuce grcaju u dugovima i postavljaju anemicne i neinteresantne repertoare (kao sto je redovan slucaj u Nisu) zbog nedostatka novca, neko sa strane mrtav hladan dodje i pokupi honorar od 10, 15 ili 17 hiljada Evra! Ovo se granici sa bezumljem i prevazilazi granice normalnog. Na zalost, isti ce biti slucaj i sa novo-formiranom Operom u Nishu gde je osoba koja je pisala elaborat o formatu opere u Nishu osmislila i time sebi 'ladno dodelila honorar od 10 hiljada evra po produkciji. Obzirom da je u pitanju honorar za neophodno mesto dirigenta- apsolutno je jasno o kome je rec. U medjuvremenu, honorari za horiste i ostale "nebitne" licnosti u celoj toj prici, mere se mizernim 10 do 15 evra po predstavi, ili bednim platama ako su u pitanju stalno zaposljeni radnici Narodnog Pozorista u Nisu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: