Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 5. 8. 2013.

| Kultura

“Constantine” ljubimac publike u Perastu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vokalna-grupa-constantine-nis.jpg

Vokalna grupa iz Niša osvojila je “Grand prix” na festivalu klapa u Crnoj Gori pošto je dobila nagrade od žirija i publike za mušku klapu, a od publike i nagradu za najbolju “Novu pjesmu”.

Članovi niškog sastava vratili su se iz Perasta puni utisaka, lepih uspomena i najvećim dostignućem grupe tokom pet godina postojanja.

- Ovo je vrhunac karijere sastava “Constantine”. Poklopilo se mišljenje stručnog žirija i publike, što je opet jako teško - ističe Dalibor Marković, član niške grupe.

Constantine,-Perast-2013

Na Festivalu klapa u Perastu “Constantine” je proglašen za apsolutnog pobednika osvojivši 1. nagradu stručnog žirija i 1. nagradu publike u kategoriji muških klapa. A nagrade su stigle i u kategoriji “Nova pjesma” i to 3. nagrada žirija i 1. nagrada publike.

- Najbitnije je da te publika prihvati. Publika u Perastu je navikla na zvuk klapa, a mi smo horski pevači koji su doneli malo topliji zvuk - kaže Dalibor Marković.

Niški sastav je ove godine treći put učestvovao na Festivalu u Perastu, a svaki put donese sa primorja dosta nagrada.

- U Perastu smo kao domaćini jer je treći put kako učestvujemo. Odlazak tamo nije više samo profesionalni jer imamo mnogo prijatelja na primorju. Dobili smo mnogo poziva za različite festivale, videćemo gde ćemo da učestvujemo - dodao je Marković.

05-2A

Godine 2010. niška grupa je kompozicijom "Vinska pesma" osvojila prvu nagradu stručnog žirija za najbolju "Novu pjesmu" i za "Najbolji aranžman", dok je u kategoriji Muških klapa grupa osvojila III nagradu stručnog žirija, a I nagradu publike. Godinu dana kasnije, "Constantine" je kompozicijom "Kraj mora zauvek" osvojio u kategoriji "Nova pjesma" III nagradu stručnog žirija za interpretaciju, muziku i aranžman i I nagradu publike.

- Organizator nas je zamolio da se ne takmičimo više, već da učestvujemo u revijalnom delu programa. Tu bismo se predstavili i u ostalim žanrovima - priča Marković.

Ova godina je veoma uspešna i radna za vokalni sastav iz Niša. Članovi grupe su imali koncerte u Crnoj Gori početkom godine, zatim su nastupili na Dan ustavnosti u Bugarskoj, imali koncert u sklopu proslave Milanskog edikta, bili gosti u Poljskoj, pa na kraju pobedili u Perastu.

- Sledeće što nas čeka je Festival kamernih horova i vokalnih ansambala u Kragujevcu gde ćemo biti 18. i 19. avgusta. Planiramo na jesen da napravimo koncert povodom proslave pete godišnjice, ali je to još samo plan - kaže Marković.

On je dodao da od Skupštine Grada Niša grupa ima veliku podršku, a da se nada da će im i Grad pomoći. I treba da pomogne jer ovi momci na najbolji način predstavljaju Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: